2 Plogs voor de klik van 1! Ouderweekend, introweek en meer!

Beste lezers, door de beslommeringen van het bestuursjaar zijn wij genoodzaakt twee plogs in 1 te fuseren (als MSFU en Sams), dit betekent dus voor een maand bestuursleven aan leesplezier. Ik (Bas) zal aanvangen en Yara zal het tweede deel van de plog schrijven.

Mijn plog begint bij het laatste ouderweekend van het jaar, die van mijn ouders! Ik kom uit het o zo mooie en groene Zeist, wat ook nog eens dichtbij Utrecht is. Dus daar gingen we, op de fiets naar mijn ouders in Zeist. De eerste dag was rustig beginnen met een lekker drankje op het terras:

en heerlijk grillen.

Hierna had mijn vader een prachtig filmpje voorbereid over mijn leven zodat mijn hele bestuur een kijkje in mijn verleden kreeg!

Na deze inkijk gingen we verder borrelen en gingen we stappen naar het alom bekende Brothers! Daar was een 70’s, 80’s, 90’s en 00’s party! Als de grote spelers die wij zijn hebben wij hem uitgespeeld, jammer dat de Smirnoff ICE 7,50 anders waren er veel mensen ge-iced geweest die avond.

Dag 2 was een stuk drukker, na lekker uitgeslapen te zijn gingen we op de fiets om de omgeving in te trekken. Halte 1 was de ezelsociëteit, een opvang locatie waar zeer verzwakte ezels opgevangen worden en herstellen!

Halte 2 was de pyramide van Austerlitz, ik denk niet dat veel van jullie die kennen dus hier een korte uitleg: “De Pyramide van Austerlitz is een 36 meter hoge piramide van aarde, in 1804 gebouwd door napoleontische soldaten op de Botterstop, een van de hoogste punten van de Utrechtse Heuvelrug, in de gemeente Woudenberg. Boven op de piramide staat een stenen obelisk uit 1894.” Hij heeft fantastisch uitzicht! Maar het was wel een flinke klim.

Koen speelt ook lekker mee

Na deze stop gingen we heerlijk zwemmen en zonnen op het Henschotemeer, een grote recreatieplas in de buurt om van onze welverdiende rust te genieten. Milou moest helaas overdag weg dus die heeft al deze heerlijke ontspanning gemist.

Hierna maakte mijn vader zijn lekkerste specialiteit, pannenkoeken!

Kijk hem bakken!

Na al dat gesmul was het tijd voor gewoon een avondje gezellig op het terras. Dag 3 bracht ons een rondleiding door Zeist van ondergetekende met hoogtepunten zoals de schommel op mijn voormalige basisschool:

Het slot Zeist waar toevallig Estse volksdansers waren (BECO anyone, ook mijn plog, zeker het lezen waard).

En nog veel meer. Graag wil ik mijn ouders bedanken voor een topweekend! Hier onze leuke groepsfoto met mijn ouders, helaas beseften we te laat dat we deze moesten nemen dus alle aanhang die ook aanwezig (inclusief zussen) waren staan er helaas niet op.

Direct hierna begon ons bestuursjaar weer, gelukkig waren we allemaal erg uitgerust van de vakantie, want we hadden maar 1 weekje om op te starten omdat de introductieweek alweer direct om de hoek stond. Van oudsher de drukste week van het jaar! Maandag was de kabouterborrel voor de ene helft van jaar 1 en de andere helft ging poolen + lasergamen. Kijk dat intropromoteam lekker gezellig poolen!

 

Hierna was het GNK introfeest, alles was druk bezocht en erg gezellig! Dinsdag de activiteitenmarkt waar alle raden en commissies zich voorstellen aan de eerstejaars, Wytse was alleen een beetje sip, misschien door het GNK feest Wyste? Kijk hem sad zijn:

Woensdag de kabouterborrel voor het tweede deel van de eerstejaars en daarna het Mebiose feest waar ik alleen ietwat gênante foto’s van heb dus die zal ik maar niet het internet op slingeren.

 

Voordat deze plog te lang gaat worden ga ik hem nu doorgeven aan Yara!

 

Bij deze is het dan tijd voor de aller,allerlaatste plog van mij, Yara. Ik zal proberen het niet te sentimenteel te laten worden, er zijn namelijk ook nog genoeg dingen gebeurd. Helaas missen we wel van erg veel dingen de foto’s, je zou denken dat we daar na 11,5 maand wel aan kunnen denken, maar dat bleek helaas niet zo te zijn.

Net zoals vorig jaar was Valerie alweer in september jarig! (wat een toeval). Ze was op een woensdag jarig, wat betekende dat de winkel open was. Vandaar dat ik erg vroeg opgestaan ben om ervoor te zorgen dat nog voor ze begon om 08.30 er slingers hingen.

Feest in de winkel!

Dat was natuurlijk al erg leuk, maar wat haar verjaardag nog veel leuker maakte was dat ze cake had, die je ook nog zelf mocht versieren met slagroom en discodip!

Hij ziet er misschien hier wat gehavend uit, maar hij was erg lekker!

Diezelfde middag en avond hadden we sollicitaties voor de BVT3, hier heb ik geen foto’s van, maar ik ben heel blij om te kunnen zeggen dat de BVT3 helemaal vol zit met hele enthousiaste mensen.

Tegelijk was het ook de ‘dubbelborrel’, waarin het KB uitleg kreeg over hoe een borrel gedraaid moet worden. Zie ze hier de tapinstructie krijgen van Bas:

Zie ook de Baradox op de achtergrond, de vorige Barco, die het voor deze week even over kwamen nemen van onze Bartysquad

Hopelijk kan het kandidaatsbestuur nu prachtige biertjes tappen.

Omdat het einde van het bestuurjaar nu echt nadert zijn we ook weer bezig met een cyclus van al onze ‘grote vergaderingen’. Die begon met een Raad van Toezicht en Advies(RvTA) vergadering. De RvTA geeft ons, zoals de naam al verraad, advies over allerlei zaken, zo hebben ze bijvoorbeeld meegedacht over onze toekomstvisie. Daarnaast houden ze toezicht over een deel van onze financieën. Ik vind het altijd heel interessante vergaderingen, dus ik vind het heel leuk om er volgend jaar als oud bestuurslid nog een jaartje in mee te denken. Helaas hebben we hier weer geen foto’s van.

Na de RvTA vergadering was de biercantus van DSK, de studievereniging van Diergeneeskunde. Van mijn bestuursgenoten die hier waren hoorde ik dat het een hele gave biercantus was, met een live band en honderden mensen.

Val, Milou, Wytse en Koen waren als grote spelers hier aanwezig. Ze wisten zelfs een gieter te bemachtigen!

 

De week erna was het alweer tijd voor aanmeldingen voor allerlei nieuwe raden en commissies.

Zoals je op de poster kan zien waren er heel veel raden en commissies die aanmeldingen hadden,  vandaar dat we ook veel aanmeldlijsten moesten ophangen:

Nu onleesbaar, maar naast de aanmeldlijsten hing al een lijstje met uitleg over de procedure, dit is één van de ideeën uit het beleidsplan van het KB

Wij vonden het een geslaagde aanmeldborrel waarin weer veel nieuwe eerstejaars actief zijn geworden. Bijna alle commissies zijn in één keer gevuld, en de eerstejaars commissie had zelfs 17(!) aanmeldingen. Ik vond het wel gek om te merken dat wij al deze nieuwe eerstejaars niet kenden en ook niet meer echt gaan leren kennen, omdat ze natuurlijk echt ‘bij het kandidaatsbestuur horen’.

Er kan nu sinds enkele weken ook weer gepind worden op de Hamburgerstraat! Hierover is iedereen natuurlijk super enthousiast, zoals te zien op onderstaande foto:

Om 12 uur was toen ook nog Wytse jarig! Ook hier zijn weereens geen foto’s van, maar geloof ons maar dat hij een prachtige handdoek heeft gekregen. (toch valerie en koen?)

De afgelopen weken merken we al steeds vaker dat ons jaar nu echt bijna klaar is en het kandidaatsbestuur steeds meer van ons gaat overnemen. Ik krijg al regelmatig mailtjes die beginnen met ‘Beste Yara/Merlijn’ of  soms zelfs al ‘Beste Merlijn’. Het toppunt hiervan was wel toen ik bij de vergadering van de O&O raad was. In deze vergadering heeft iedereen naambordjes, zodat het duidelijk is wie wie is. Toen ik echter op zoek ging naar mijn naambordje werd me gezegd dat mijne al door de shredder was!

Hoe handig, een tablet met de agenda en de stukken!

Toen ben ik de hele vergadering maar Merlijn van Hamel geweest.

Die vrijdag was er voor de eerstejaars de allereerste Aftertentamenborrel! Het was echt heel leuk om te merken dat het superdruk was, dat belooft veel goeds voor de rest van het jaar.

De hele basket stond vol met eerstejaars geneeskunde!

Die avond was de tweede van de Reeks ‘grote vergaderingen’, namelijk, de honorairenvergadering. Hierin vergaderen we met oud bestuursleden, we hebben bijvoorbeeld onder andere ons bestuursplan terug gekoppeld. Ook het kandidaatsbestuur kon hier weer hun beleidsplan en begroting presenteren.

Iedereen kijkt zeer geïnteresseerd naar de presentatie van Mathé s begroting

Het was een gezellige vergadering met veel waardevolle input, hoewel de opkomst helaas niet heel groot was.

Zaterdag was er nog het CO/VP/SA diner. Dit is een jaarlijks diner met de Commissari Onderwijs, Vice-Praesi (van Mebiose) en Studentassessoren van de afgelopen jaren. Het was heel erg gezellig om met zijn allen te roddelen over onderwijs en allerlei andere dingen. Joni, de vorige studentassessor heeft een heerlijk driegangendiner voor ons gekookt. Helaas hebben we hier weer geen foto’s van gemaakt, maar het zag er heel mooi uit 😉

Mijn allereerste plog sloot ik af met “We hopen dat het een heel mooi jaar gaat worden, en we dit aan jullie allemaal kunnen laten zien!”. Foto’s maken blijkt duidelijk nog steeds moeilijk en het was natuurlijk sowieso een onmogelijke taak om alles aan jullie te kunnen laten zien. Ik kan wel uit de grond van mijn hart zeggen dat het een heel mooi jaar is geweest, en dat ik hoop dat jullie, op welke manier dan ook, hiervan mee hebben kunnen genieten .Wij hebben er in ieder geval van genoten.

Vlak voor de wissel komt nog de laatste plog van Wytse, en dan geven we op 6 oktober officieel het stokje over aan het VIIe lustrumbestuur der MSFU “Sams”. Dankjulliewel allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge