2 Weken: deken, breken en spreken

Er zijn alweer twee weken voorbij en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe plog! Deze keer valt mij, nummer 3, de enorme en dubieuze eer toe om plog nummer 3 te schrijven. Gelukkig valt er genoeg te melden over de afgelopen 14 dagen in beeld en tekst dus ik steek meteen van wal!

De verwarming op de Hamburgerstraat doet het niet altijd even goed dus af en toe is een dekentje, wat liefde of allebei nodig om warm te blijven.

Op maandag 6 november begon de week met vroeg opstaan, de monteur voor de verwarmingsketel zou tussen 08:00 en 11:00 langskomen, zoals altijd komt hij dan natuurlijk pas om 11:00. Gelukkig is er altijd genoeg werk om te verzetten dus we hebben ons niet hoeven te vervelen in de ijzige kou! In de middag kwam bovendien een van de ereleden, Mebius Kramer, langs om kennis te maken. Hij is decaan geweest van de faculteit geneeskunde en heeft in die functie heel veel geholpen bij de fusie van de MSFU en S.A.M.S. “Laocoön”. Tevens is hij de Pater Almus van onze mooie vereniging waarvoor hij ieder jaar een vaderdagcadeautje van ons krijgt.

Hier lachen we nog, we waren nog niet in het magazijn geweest waar bleek hoeveel boeken we nou eigenlijk moesten sjouwen….

Op dinsdag hebben we Luc geholpen met het tillen van de boeken, dat wil zeggen: we hebben de boeken voor hem getild. Door zijn operatie aan zijn pink mocht hij zelf niks tillen en dat kwam heel toevallig goed uit omdat deze week er een grote lading boeken terugging naar StudyStore. Dit was even lekker sporten om onze bestuurskilo’s er weer af te halen met als resultaat 2 volle pallets anatomische atlassen.

Hier zie je Simone, die mee was met Emy, lekker inpakken

Op woensdag ging Emy op pad samen met Simone om heel erg veel chocoladeletters in te pakken voor de sinterklaasactie. Wellicht heb je de posters al wel zien hangen maar dit jaar vliegen er vele geneeskundestudenten uit Utrecht uit naar andere steden om daar in de kinderziekenhuizen de letters uit te delen en sinterklaasspelletjes te spelen. Voor nu ruikt het gewoon nog lekker naar jute op de Hamburgerstraat, en is het moeilijk om die kilo’s chocolade te weerstaan…..

Een ambachtelijk gebakken domcake mét esculaap van Emy!

Op woensdag werd onze bestuursopa Sina een jaartje ouder, en waar dat beter te vieren dan op de borrel. Met een heerlijke cake, veel kaarsjes en cadeautjes werd het begin van Sina’s 24e levensjaar gevierd.

Kijk hem eens blij zijn met de cake

Beter een goede buur dan een verre vriend, dat bleek maar weer op vrijdag. De bovenbuurman van de Hamburgerstraat vertelde op de burenborrel dat hij wel wat hulp kon gebruiken met het tillen van een forse levering hout voor de winter. Binnen de kortste keren was er een legioen heren opgetrommeld om in ruil voor een heerlijke lunch de klus te klaren.

Max, Cas, Tijmen, Thomas, Dennis, Sina en Savannah: bedankt voor jullie hulp!

Vanaf vrijdagmiddag was het weer tijd voor een van de leukste weekenden van het jaar: Breekweekend! In bussen gingen 270 eerstejaars, 24 mentoren, 8 ABCie’ers en 5 bestuursleden op wegen naar het zonnige zuiden voor een weekend vol feest en spelen.

De fotograaf mag zelf ook wel eens op de foto gezet worden, dit was voorafgaand aan de foto met iedereen die op breekweekend was voor in de almanak van volgend jaar.

Na de werkgroeppresentaties op vrijdagavond was het tijd voor het eerste feest, na de zorgstage was wat ontspanning van harte welkom en werd er dan ook doorgegaan tot in de late uurtjes.

Je ziet mij hier bedenken of we nou 2 of 3 uur slaap hadden gehad die nacht. Het tellen ging in ieder geval niet helemaal soepel meer, gelukkig is dat ook niet belangrijk voor een fiscus….

Op de zaterdag was het dan tijd voor de spelen en gingen de werkgroepen bij de raden & commissies langs na een rustig ochtendprogramma waar tijd was voor een filmpje of bordspelletje.

Zonder brood geen spelen! Omdat het nogal hard ging werd er snel door de ABCie wat extra ingeslagen

Zaterdagavond was het tijd voor de cantus en alweer een feest, de schaarse uurtjes slaap van de dag ervoor werden vergeten als sneeuw voor de zon en wederom werden er minder uren slaap bereikt dan noodzakelijk voor welk functioneren dan ook. In ieder geval was het zonder twijfel een geweldig weekend wat de ABCie heeft neergezet!

Er bleef veel over, gelukkig wilde de dagopvang voor daklozen een straat verder het graag hebben!

De maandag erop was voor iedereen nog zwaarder dan de meeste maandagen al zijn, Luc heeft vele kleine oogjes bij de winkel voorbij zien komen voor de blokboeken van Stofwisseling. Merlijn had die dag samen met Susanna (de vice-praeses van Mebiose) en Renée (de studentassessor) de opening van de week van de werkstress.

Hier zie je ze staan met een zorgvuldig ingestudeerde voordracht

Voor Merlijn was het werkelijk een week van de werkstress, zij vertrok woensdag om 12:00 naar het NVMO congres waar ze tot vrijdagavond verbleef in een hotel met zwembad en heeft mogen genieten van heerlijke gerechten en borrels. Het programma zat echter ook tjokvol met workshops, lezingen en masterclasses.

Werkstress? Nee joh, zeeën van tijd, even een uitje naar het strand met Xara, die ook op het congres was

Op de maandag begonnen we met de bestuursvergadering op de Samskamer omdat we om 16:00 nog een kennismaking hadden met prof. Ten Cate. Ook hadden Emy en Celine nog een bijeenkomst over de open dagen, dit zie je verderop in de Plog nog terug.

Wederom bevond Celine zich onder een dekentje tijdens de vergadering

In het academiegebouw op het Domplein vinden een aantal keer per jaar de buluitreikingen voor masterstudenten plaats. Wij mogen daarbij altijd aanwezig zijn en helpen met de organisatie, het is ook altijd een speciaal moment om de kersverse artsen hun eed te zien afleggen.

Ook familie en vrienden vinden het altijd een speciaal moment, zoals je hier kan zien.
4349 bezoekers en 12 collegepraatjes verder zijn er volgens mij weer een hoop mensen enthousiast gemaakt voor zowel onze opleiding als voor onze leuke studievereniging

En tot slot hadden Emy, Celine, Lisa en Iris dus nog de open dagen van Geneeskunde waar ze in twee dagen (ten minste) 4349 bezoekers op de hoogte hebben gebracht hoe het is om Geneeskunde student in Utrecht te zijn. Zo veel animo voor zo weinig plekken doet je toch weer realiseren wat een geluk wij hebben dat wij deze studie mogen doen hoor!

 

Dat was het voor nu, houdoe en bedankt!

Mathé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge