BECO en Koningsdag

Deze twee weken stonden uiteraard in het teken van de BECO naar Bratislava en Budapest, maar ook in de tweede week hebben we de nodige uurtjes feest kunnen pakken!

In zo’n bestuursjaar heb je veel aan je hoofd, vooral tijdens de lustrumweken waarbij ook nog de halfjaarlijkse verslagen van Celine en mij (Mathé) kwamen kijken. Gecombineerd met de naderende toneeldeadline en Medische Carrièreweek voor Sina en de grote vergaderingen zoals valt te lezen in de vorige plog. Dan komt een vakantie als geroepen, ook al is het een vakantie waarop je gemiddeld 4 uur slaap hebt en iedere dag een volledig programma. Om dit toe te lichten: fysiek een uitputtingsslag, mentaal even lekker bijkomen. Het is tijd voor Bratislava en Budapest!

Even de tassen afgegooid in het hostel en we waren alweer onderweg!

Het begon allemaal op vrijdagavond om 20:00, de bus vertrok vanaf Utrecht en de sfeer zat er goed in. Terwijl enkelen zaten te lezen werden er heerlijke hitjes afgespeeld, kaartspelletjes gespeeld, BECO-boekjes gelezen en door sommigen al geslapen. Uiteindelijk was dat een lot waaraan iedereen moest geloven, in zo’n warme en licht wiegende bus ligt dat natuurlijk altijd op de loer.

Uiteindelijk kwamen we de dag erna rond 14:00 aan in Bratislava, even kort opfrissen in het hostel maar de BECO had uiteraard meteen een programma bedacht voor de middag. Om je telgroepje en medereizigers te leren kennen werden er verschillende spelletjes georganiseerd en vervolgens ging je gezellig met twee telgroepjes uit eten. Een telgroepje is overigens een groepje waarin je wordt ingedeeld voorafgaand aan de BECO, er zit één iemand van de BECO in samen met gemiddeld 4 of 5 “kindjes”.

Uiteraard horen er bij de eerste stadswandeling de nodige selfies!

Om overduidelijke redenen heb ik de foto’s van de eerste nachtBECO weggelaten, hoewel ik iedereen ervan kan verzekeren dat het een geweldige avond was! De (te vroege) ochtend daarna was het tijd voor de eerste stadswandeling, bepakt met flessen water en geurend naar zonnebrand gingen we met halfvolle moed op pad. Ondanks dat de wallen bij velen tot het kaakbeen reikten werd het toch een heerlijke dag waarin we alle highlights van Bratislava hebben mogen aanschouwen!

De BECO was natuurlijk goed voorbereid en wist van alle bijzondere plekken het fijne te vertellen!
Letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van Bratislava, het kasteel!

Natuurlijk is het zo nu en dan door de nachtBECO’s en volle programma’s tijd voor wat rust. Een heerlijke picknick en spelletjes in het park zorgden ervoor dat iedereen weer wat uit kon rusten. Een paar vlerken gooiden echter roet in het eten door waterpistolen te kopen en zo iedereen heel de dag in angst te laten leven om nat te worden. Het weer liet het gelukkig wel toe en bovendien was ik gelukkig veilig doordat ik mijn camera bij had!

 

 

Hier zie je ze bezig met hun angstzaaiende wapens van natheid en verderf

Om alle details van de BECO te vertellen is deze plog veel te kort, maar er is altijd ruimte voor de belangrijkste zaken: lulletje en deelnemer van de dag! Iedere dag bij de dagstart (het zogenaamde “ochtendjournaal”) worden de roddels van de nacht ervoor doorgenomen en wordt de deelnemer van de dag benoemd, dat is iemand die de dag ervoor iets geweldigs heeft toegevoegd aan de BECO. Maar bij licht hoort natuurlijk altijd donker, bij goed altijd slecht. Daarom wordt ook het lulletje van de dag benoemd, deze mag heel de dag met een prachtige prinsessenoutfit rondlopen!

Hier zie je de kroon van de deelnemer van de dag (deze dag Jeroen) in een foto voor de crazy 88!
Nog even een laatste plaatje van Bratislava

 

Na het onderwijsprogramma op maandag was het dinsdag tijd om te vertrekken naar de volgende bestemming: Budapest. Deze busreis was overdag maar het was een heus snurkkoor in de bus omdat de afgelopen dagen op iedereen zijn tol hadden geëist. Eenmaal aangekomen in het “party hostel” was er even tijd om de tassen uit te ruimen en geld te wisselen voor de nieuwe valuta voordat het etenstijd was en er weer een avondprogramma voor de kiezen lag!

Mijn telgroepje: de zure bloemkolen!
Natuurlijk de BECOfoto op een in het oog springende locatie

Met nog steeds de brandende zon in de nek en de geur van zonnebrand in de neus gingen we ook in Budapest op stadswandeling. Een rondleiding door het parlement, een wandeling langs de Donau, een bezoek aan de basiliek en een rondleiding door een ondergronds ziekenhuis waren slechts enkele aangedane bezoekjes. In de nacht waren er uiteraard ook voldoende activiteiten waaronder een pubcrawl waarbij er voor 1,50 halve liters gehaald konden worden, dat geeft toch een extra dimensie aan de bierestafette.

Ook in Budapest horen selfies er natuurlijk bij
Neem even een momentje om de details van dit prachtige gebouw in je op te nemen, niet voor niks hét hoogtepunt van Budapest.

Naarmate de week vorderde werden de ochtenden en wandelingen zwaarder en de middagdutjes langer. Toch wisten enkele groepjes de top van de heuvel in Budapest te bereiken waardoor er een prachtig uitzicht over de stad werd verkregen!

Daar loop je dan een halfuur voor te zwoegen en zweten, het is het toch zeker wel waard!
Kijk eens hoe schattig, onze ChiquAgora
Merlijn wilde een nieuwe profielfoto, toch heeft ze hem nog niet veranderd in deze. Vind jij nou ook dat ze deze moet gebruiken? Bel/mail/app haar dan even! B.v.d.

En dat was de BECO dan alweer, zoals ik zei is deze plog veel te kort om alles te vertellen. Mocht je nou meer foto’s willen, details horen over de avond of de beste bezienswaardigheden en kroegen van Bratislava en Budapest willen kennen? Mail dan even naar bestuur@msfusams.nl en u wordt doorverwezen naar de desbetreffende expert.

De BECOkleding van dit jaar waren badjassen! Ideaal voor de dag na de cantus in een badhuis….

 

In de week erna waren we uiteraard nog even fysiek aan het bijkomen van deze geweldige week (complimenten naar de BECO) en was het vrijdag alweer koningsdag. We hebben die dag heerlijk door Utrecht gewandeld en op de Hamburgerstraat oranjetompoucen en oranjebitter genuttigd.

Voorafgaand aan de trip naar Wolvega was er traditiegetrouw de speech van de praeses van DSK op het bordes.

Op de zaterdag stond ons nog een geweldig evenement te wachten: Peerdepieten. Een jaarlijkse trip naar de drafbaan in Wolvega waarop decadentie, festiviteiten en natuurlijk paarderacen centraal staan. We waren hier met het voltallige bestuur én 4 van de 6 van het vorige bestuur ‘Querencia’ waren mee als date. Wat is zo’n bestuursjaar toch zwaar…..

Daar staan ze dan, in de zogenaamde “Royal Ascot Style”

Een gedachte over “BECO en Koningsdag”

  1. Alle wortelmannen nog een toe. Het woord ‘Vlerken’ was ik al veel lang niet meer tegengekomen! Leuk en mooie plog. Enno van Hamel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge