BECO, gala en meer!

Inmiddels is de onderwijsvrije week alweer even geleden, maar in deze fiscale plog (want geschreven door Bas en Iris, a.k.a. “het fiscaat”) blikken we terug op die week en de weken erna.

Na maandenlang besturen was het tijd voor een weekje weg; het was tijd voor de BECO. Deze buitenlandse excursie wordt elk jaar georganiseerd tijdens de onderwijsvrije week van jaar 1 en 2. Voor het bestuur betekent dit een weekje geen tot weinig verantwoordelijkheden en een goed excuus om je mailbox te negeren, oftewel: een weekje genieten!

Op vrijdagavond vertrokken we met de bus vanuit Utrecht. Na een nacht met voor de meesten weinig slaap kwamen we aan in Wroclaw, de vierde stad van Polen. We begonnen met wat spellen om elkaar beter te leren kennen, en de eerste groepsfoto werd gemaakt.

Na de kennismakingsspellen zat het groepsgevoel er al gelijk goed in!

Die avond was het gelijk tijd voor de eerste pubcrawl. Na een matig begin in een vreemde kelder waarvan niemand echt begreep wat het nou precies was gingen we van de ene gezellige kroeg/club naar de andere!

De kwaliteit van de foto laat helaas te wensen over, maar leuk was het zeker!

De volgende ochtend was er geen tijd om uit te slapen, want we gingen al vroeg op weg naar de verrassingsactivteit. Eenmaal aangekomen op locatie bleek dat bowlen te zijn.

Er werd fanatiek gestreden op de verschillende banen, zo ook op deze.
Danny was blijkbaar erg gefascineerd door de bowlingbal

Na het bowlen was het tijd om de stad te bekijken. De BECO (wat niet alleen de naam is van de reis, maar ook van de commissie die het organiseert, waar ik toevallig ook in zit) had een stadswandeling uitgestippeld om de hoogtepunten van de stad te bekijken.

Hier zie je de groepjes van Luus en mij tijdens de stadswandeling
In Wroclaw is net als in sommige andere steden een brug waar stelletjes een slotje met hun naam aan de brug hangen om de sleutel vervolgens in het water te gooien

Een leuk weetje over Wroclaw is dat er overal kleine kabouters zijn te zien. De eerste kabouter is geplaatst in 2001 door een anticommunistische verzetsgroep, die de kabouter als zijn symbool had. Inmiddels is de kabouter uitgegroeid tot symbool van de stad en zijn er honderden te vinden verspreid over de heel stad, vaak geplaatst door bedrijven of openbare gebouwen.

In deze fiscale plog kan de kabouter met pinautomaat (geplaatst onder een echte pinautomaat) uiteraard niet ontbreken!
Ook in Polen is Loesje blijkbaar bekend!

Die avond zijn we met z’n allen in het hostel gebleven om (drank)spelletjes te spelen, het thema van de avond was “memes en internetgekkies”.

Hier zie je een aantal van de deelnemers bezig met de outfit voor de avond

De volgende ochtend was er een rustig programma om bij te komen van de drukke dagen ervoor, we gingen namelijk naar het aquapark van Wroclaw. Het kind in mij (en de rest van de deelnemers) kwam naar boven toen ik de glijbanen en zwembaden zag. Na drie uur lang zwemmen/glijbanen/slapen kwam iedereen voldaan naar buiten, klaar voor de rest van het programma. En dat was ook wel nodig, die middag gingen we namelijk lasergamen. Er werd zo fanatiek gestreden dat er helaas geen tijd was om foto’s te maken. Die avond gingen we met een deel naar een kroeg waar we de eerste avond tijdens de pubcrawl waren geweest.

De volgende ochtend moesten we vroeg op, het was namelijk al weer tijd om Wroclaw te verlaten! Onderweg naar Praag, de volgende stad, hebben we een tussenstop gemaakt bij Terezin, een plek die als concentratiekamp fungeerde tijdens de Tweede Wereldoorlog.

We kregen een rondleiding door het kamp met ook de mogelijkheid om zelf rond te lopen
Het kamp is vroeger ook voor andere doeleinden gebruikt; hier kwamen we net uit een lange ondergrondse tunnel die vroeger als vluchtroute werd gebruikt
Elk van deze stenen vertegenwoordigt iemand die is omgekomen in het kamp

Na deze indrukwekkende tussenstop kwamen we eind van de middag aan in Praag. Die avond hebben we met de hele groep gegeten en was het ook gelijk tijd voor een pubcrawl om het Praagse nachtleven te ontdekken.

Ietwat brak van de avond ervoor gingen we woensdagochtend naar de medische faculteit van Praag voor het onderwijsprogramma van de BECO.

De medische faculteit van Praag is gespecialiseerd in onderzoek naar het hart, dat was dan ook het onderwerp van de dag
Hier kregen we een demonstratie van hoe een ECG werkt, ze hebben daar toch wel mooiere apparatuur voor dan wij mij PLO-MT hebben!
Ook hadden ze een VR-bril waarmee je door het menselijk hart heen kan lopen, zouden ze in Utrecht ook moeten hebben!

’s Middags gingen we minigolfen op een glow in the dark baan, en ’s avonds naar een rooftop club.

Helaas geen al te beste foto, maar zo zag de rooftop club er van binnen uit

Ook donderdag was weer een volle dag, ’s ochtends gingen we naar een escape room en hebben we een deel van de stad bekeken. ’s Middags hadden we met de BECO een spel georganiseerd waarbij wij in duo’s verspreid over de stad zaten (in de zon op een terrasje, erg vervelend), en de rest ons in groepjes moest zoeken. Uiteindelijk leidde deze speurtocht ze naar de Letna beergarden, bovenop de grote heuvel van Praag met uitzicht over de stad.

Het winnende groepje dat als eerste boven was
Die avond gingen we voor het eerst tijdens de reis met z’n zessen eten
Daarna gingen we met de hele groep naar een kroeg waar je zelf bier mocht tappen
Vervolgens gingen we door naar de bekende ‘five story club’ met de beroemde discovloer

Op vrijdag was het tijd voor de echte stadswandeling door Praag. Waar we eerder al het nieuwe deel van de stad hadden bekeken, was het nu tijd om ook het oude deel te zien.

Een belangrijk onderdeel van de oude stad is de Praagse burcht, op de achtergrond te zien

Die avond was alweer de laatste avond en omdat het zo goed was bevallen, gingen we nog een keer naar dezelfde club als de avond ervoor.

Julia die geld vindt op de grond van de club mag natuurlijk ook niet missen in deze fiscale plog!

De laatste dag in Praag was een rustige, waarbij we een bezoek brachten aan de dierentuin. Iedereen was vrij om de dierentuin in zijn eigen tempo te bekijken.

Hier zie je een deel van de vrouwen van de barcommissie die mee waren op de BECO
Tussen al het rondlopen door was er ook tijd om de voetjes af te laten koelen
Mocht je je afvragen waarom Jeroen hier zo blij kijkt, let dan even op de dieren die zich achter hem bevinden

Na deze dag vol dieren was het tijd om moe maar voldaan in de bus te stappen terug naar Utrecht. Aan alle deelnemers van de BECO: bedankt voor deze onvergetelijke week!

** Bas geeft de pen door aan Iris**

Na de BECO konden wij gelukkig even bijkomen, want tweede paasdag waren we nog vrij. En dat was broodnodig, want ook de periode na de BECO zit weer ramvol met leuke activiteiten! Dinsdag begonnen we fris en fruitig (?) aan de bestuursvergadering, maar die duurde gelukkig maar kort zodat wij snel naar het Wilheminapark konden voor de ZUL!

Tijdens de Zes UursLoop (ZUL) strijden de verschillende verenigingen op 2 manieren tegen elkaar. Alles draait om wie er de meeste meters haalt, zowel lopend als drinkend. Zoals je hier ziet richtte de MSFU “Sams” zich in de eerste instantie te veel op het lopen en iets minder op het drinken, maar dit is later weer ingehaald!

De dag erna was een bijzondere, want onze geliefde ab Actis was jarig en het was ook nog eens de dag van de secretaresse, hoe toepasselijk!

Ook op zijn verjaardag moest hij hard aan de slag… Gelukkig was de werkplek van onze jarige secretaresse opgefleurd!

Ook was deze dag een beetje een weemoedige, want het was de allerlaatste dag dat de boekverkoop nog in Willy’s Winkeltje was zoals wij die kennen. Vanaf 29 april is de verbouwing tot het Samsplein namelijk gestart (zie later in deze plog)!

De commissaris reductiebureau & fiscus II met haar boekenteamer Marion en haar trouwe vriend de roze keycord, lachend op de foto in een bijna lege winkel na een pittige verhuizing!

De volgende ochtend zaten wij allen met wat kleine oogjes achter de computer, want Robin’s verjaardag moest natuurlijk ook op de borrel gevierd worden! En naast op ons het bureau stonden kopjes thee met veel honing, want we moesten onze stemmetjes optimaliseren voor de AR-activiteit van die avond: karaoookeeee!!

Karaokekoning Danny in actie!

De dag erop zaten Iris en Xara wat sneu met zijn tweetjes op de Samskamer, want de rest van het bestuur moest zo nodig babbelen met zusterverenigingen (dat zijn de studieverenigingen van de andere geneeskundefaculteiten in Nederland) in Leiden.

Iris was ondertussen de allerlaatste dingen uit de winkel aan het opbergen, gelukkig is dit lieve briefje van Xara bewaard gebleven!

Normaal gesproken beschrijft men in de plog de activiteiten van het bestuur, maar wij hebben ook een leven in het weekend buiten de MSFU “Sams” (echt!). Alhoewel… Dan ben je de verjaardag van onze lieve koning Willy aan het vieren op het festival ‘Oranjebloesem’ (a.k.a. Orbloe), sta je toch weer met zo’n 15 Samsers!

Op deze foto zie je Samsers van alle leeftijden: Orbloe brengt mensen samen! Gefeliciteerd Wil-lex!

De maandag erop begon in alle vroegte de verbouwing van Willy’s Winkeltje tot het Samsplein, en met een slaperig hoofd van het afgelopen weekend was het best even wennen om de boekverkoop op onze tijdelijke locatie in het magazijn voort te zetten!

Hier zie je de lieftallige boekenteamer Angelique hard aan het werk! Ook in het magazijn staan de snoepjes altijd paraat!
Vier uw successen! We proostten die avond op het Samsplein!

De volgende dag organiseerden we zelfs 2 activiteiten met onze broertjesverenigingen (dat zijn andere studieverenigingen uit Utrecht). Overdag organiseerden U.P. “Unitas Pharmaceuticorum” (farmacie), M.B.V. Mebiose (biomedische wetenschappen), Hygieia, DSK (diergeneeskunde) en de MSFU “Sams” samen het One Health Congres in het thema voedselveiligheid!

Hier zie je het bestuur, dat na bijna een jaar niet gestudeerd te hebben weer in de collegebanken zit! De slimste vragen kwamen echter van de commissaris reductiebureau & fiscus II, maar dat is niet zo raar ook gezien het feit dat zij One Health-orga was!

Na de One Health-naborrel vertrokken wij richting de Jansbar waar Menage à Trois al in volle gang was! Het thema dit jaar was ‘Bermuda Driehoek’. Samen met de studenten farmacie en diergeneeskunde hebben we tot diep in de nacht gedanst als schavuiten.

De dagen erop heeft het bestuur preventief rust gepakt, want afgelopen vrijdag vond het gala plaats! Dit is een van de grootste evenementen van het jaar en de XXXVIe galaraad ‘Galapeños’ heeft zich dan ook keihard ingezet om een super mooi gala voor jullie neer te zetten! De locatie, de band, de DJ, de jurken en de open bar, het droeg allemaal bij aan de Fata Morgana!

Kevin met zijn schatjes van de galaraad. Complimenten voor Cheyenne, Leonie, Kevin, Ingena, Vera, Silke en Benthe voor het organiseren van een legendarisch gala!
Elian was zelfs helemaal in thema!
Lucas met de meiden van de Activiteitenraad
Normaal gesproken in polo achter de bar, nu poepchique op het gala!
De attributen maakten het plaatje compleet! Op de foto mist alleen nog de opblaascactus van 1,70m.
Dit zijn wij met onze broertjes van Mebiose en Helix!
Tanja was er ondersteboven van!
Dit zijn wij met onze zusjes (hebben jullie opgelet?)! En onze bestuursgiraffe Bas!
‘Stilte op de gracht’
Ook de oud-bestuursleden (‘honorairen’) waren weer goed vertegenwoordigd deze avond!
Zou de WKcie nog gescoord hebben?

Hiermee komt weer een einde aan deze uitgebreide plog, zoals je ziet hebben we het er maar druk mee gehad! We hopen dat we een mooi overzicht hebben gegeven van alle avonturen die wij hebben beleefd, wij zijn in ieder geval nagenietende! Gelukkig kunnen wij ook nog vooruitkijken naar een paar hele leuke activiteiten, dus daarover lezen jullie meer in onze volgende plogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge