Beleef het VIIe lustrum der MSFU “Sams”!

Lieve allemaal,

Met eer en waar genoegen kondig ik u aan dat ik, Celine Delhez, de taak heb gekregen om over de afgelopen twee weken de plog te schrijven! Ondanks dat het natuurlijk nooit goed uitkomt in het drukke leven van een bestuursjaar, is het toch heel leuk om hier even goed de tijd voor te nemen en terug te kijken naar wat we allemaal hebben meegemaakt, want dat is een hele hoop. Pak even lekker een kopje thee, ga lekker onder een dekentje zitten (want het is koud) en neem een paasei (het is bijna Pasen jippieee!) en geniet van dit prachtige verhaal. Veel leesplezier!

In het weekend van 3 en 4 maart ben ik zelf heerlijk een weekendje naar Brugge geweest, maar voor de toneelgroep was het tijd om op spelersweekend te gaan. Tijdens dit weekend is er vooral heel hard gewerkt aan de musical, want de voorstellingen in mei komen er best al snel aan. Van wat ik gehoord heb was het een heel groot succes, want aan het einde van het weekend heeft er zelfs al twee keer een complete doorloop van de musical plaatsgevonden. Dit ging ook best wel heel goed al. De musical Hair op 7 en 8 mei van de enige echte toneelgroep van de MSFU “Sams” wordt dus een zeer groot succes! Be there or be square!

Serieuze blikken…
Sina heeft zich ook nog nuttig gemaakt tijdens het weekend

Op maandagochtend werd de nieuwe vaatwasser geplaatst door de monteur en dat betekent dat we vanaf nu eindelijk weer een vaatwasser hebben op de HBS! De tijd van handmatig afwassen lijkt voorbij, FEEST!

Dinsdagavond was het tijd voor de beleidsraad. Merlijn en Sina waren hier van het bestuur bij aanwezig en er werden weer veel interessante onderwijszaken besproken. Luc, Emy, Mathé en ik gingen naar de diesreceptie van de studievereniging van geschiedenis, UHSK. Wij hebben redelijk goed contact met het bestuur van deze vereniging, maar door de grote drukte hebben we ze helaas niet persoonlijk kunnen feliciteren. Het was wel een ervaring, want een receptie van een vereniging binnen de geesteswetenschappen blijkt heel anders te gaan dan die van onze vereniging.

Ik vond een sticker van UHSK in Luxemburg! De geschiedenis gaat niet alleen ver terug, maar heeft ook nog eens een groot bereik

Op woensdagmiddag gaf de toneelgroep een voorstelling voor de kinderen die in het Wilhelmina Kinderziekenhuis liggen. De musical was wat aangepast, want in de echte musical komen een  hoop zaken aan bod die toch niet helemaal geschikt zijn voor kleine kinderen. Desondanks klonken de liedjes over de zoektocht naar haar (als in haar dat op je hoofd groeit) erg goed en kwam het sommige ouders bekend voor. Het was ontzettend leuk en er waren zelfs een paar hele actieve kinderen die de hele voorstelling hebben meegespeeld met de toneelgroep.

Stralende acteurs 🙂

Op donderdagochtend was het tijd voor het UMC bedrijfsfruit. Emy en ik hebben, als ware fitgirls, een tas met bananen opgehaald in het UMC. Het UMC deelt al jaren lang fruit uit aan haar medewerkers, maar nog nooit eerder werden wij gezien als echte medewerkers (want we kregen nooit fruit). Maar Emy heeft met haar overtuigende mails geregeld dat wij vanuit Sams nu ook om de week een heerlijke tas met fruit kunnen krijgen. Emy was alleen wel een beetje teleurgesteld dat het bananen waren, want die vindt ze als enige fruit niet lekker.

Ik ben wel blij met de bananen in tegenstelling tot Emy

’s Avonds werd het bedanketen georganiseerd om de almanakraad, snowcie, ouderdagraad en dorecie te bedanken voor hun inzet voor Sams het afgelopen jaar. Het vond wederom plaats in de Florin en het was zeker weer smullen.

Vrijdagochtend hadden we voor de tweede keer die week bestuursvergadering, omdat we het lustrum moesten doorspreken, want dat zou die avond gaan beginnen, spannnenndddd! Als bestuur zijn wij vanaf oktober al bezig met de voorbereidingen en verheugen we ons al op het lustrum. En nu was het eindelijk zo ver. Ook de lustrumcommissie is al een jaar bezig met de voorbereidingen en het beloven twee hele mooie weken te worden, misschien wel de twee mooiste weken van ons hele bestuursjaar.  Maar dat moet natuurlijk nog maar blijken 😉

’s Avonds was het lustrum honorairendiner, waarbij oud-bestuursleden van de vereniging waren uitgenodigd om te dineren in The Colour Kitchen Oudegracht. Er waren maar liefst 56 honorairen gekomen en het was echt een ontzettend bijzondere avond. Het eerste deel van de avond kon iedereen gaan zitten naast wie hij of zij wilde zetten, zodat iedereen met zijn of haar bestuur kon bijkletsen. Tijdens het tweede deel van de avond werd iedereen bij zijn of haar functiegenoten neergezet. Het was ontzettend leuk om te praten over hoe de vereniging eruit zag 35 jaar geleden, welke andere zaken er toen speelden, maar het was vooral ook heel grappig om te horen dat er niet eens zo heel veel veranderd was. Emy en ik hadden 4 honorairen gevraagd om tijdens het diner een iets te zeggen over wat er destijds speelde. Zo kwamen wij erachter dat er ooit een Samsbulance heeft bestaan, waarmee het bestuur door het land kon crossen. Jammer dat deze altijd kapot was. En dat er ooit een gala in Ouwehands Dierenpark  gehouden was, waarbij de mannen in rok aan het einde van de avond tussen de pinguïns waren gespot. Na het heerlijke verrassingsmenu, werd de avond voortgezet op de Hamburgerstraat, waar de oudste honorair het Samslied op de correcte melodie aan ons heeft geleerd. Het blijkt dat de melodie over de jaren wat veranderd is… Het was een avond om nooit te vergeten!

Veel honorairen uit verschillende jaren van Sams

Zaterdag was een heerlijk rustig dagje en kregen onze mitochondriën de tijd om energie te maken en deze op te slaan voor de drukke weken die zouden komen.

Op zondag was het tijd voor de eerste lustrumactiviteit die werd georganiseerd door de lucie (lustrumcommissie). Het was tijd voor de Chique Dag. En nou reken maar dat het chique was, want we moesten ons opeens gaan houden aan de etiquette. De dag begon op Moreelsepark waar een 25-tal chique geklede mensen (man strak in pak en vrouwen in een mooie jurk met hoed) de bus namen naar Landgoed Groot Kievitsdal, waar we een heerlijke chique lunch voorgeschoteld kregen. Tijdens de lunch kon men fiches verdienen, die later op de dag ingezet konden worden op paarden tijdens de races. Deze fiches kon men verdienen door zich te houden aan bepaalde regels en etiquette. Iedereen was opeens zeer galant en de ene naar de andere deur werd voor iemand opengehouden, stoelen werden aangeschoven en bestek werd correct op de borden gelegd na het eten. Ook werd er een questionnaire uitgedeeld tijdens de lunch, waarmee men nog meer fiches kon worden. Ik zou u alvast willen meegeven dat u beter niet zwarte anjers op de tafel kan neerzetten tijdens een date, want dat betekent blijkbaar dat het uit is (natuurlijk wisten jullie dit allemaal). Gelukkig hou ik toch niet zo van zwarte anjers. Oh en natuurlijk werden er bij het niet houden aan de etiquette fiches afgepakt door de lustrumcommissie. Bij mij is dat gelukkig niet nodig geweest 😉

Heerlijk smullen, maar let op de etiquette!
Een hele groep deftige mensen
Wat een toppers zijn ze toch de lucie, en kijk hoe chique ze eruit zien!

De dag werd vervolgd op het Victoria Park in Wolvega te Frieslannn. Hier kregen we eerst een rondleiding over het park en roken onze kleren heerlijk naar paardenpoep na de rondleiding. Het was leuk om te zien hoe het tijdens zo’n wedstrijd achter de schermen eraan toe gaat. Daarna mochten wij onze verdiende fiches inzetten op de paarden en mochten wij genieten van drie spannende races. Dit was heel bijzonder om te zien, omdat hier nog bijna niemand mee bekend was. Het was een nek aan nek race, maar uiteindelijk heeft Sina het beste ingezet op de paarden en kreeg hij een mooie prijs cadeau. Ook kregen de nummer 2, 3 en 4 een prijs. En sowieso ging niemand met lege handen de bus in, want iedereen kreeg een heerlijk borrelpakketje voor in de bus. Rond 20 uur waren we weer terug in Utrecht na een geweldige en bovenal chique dag.

Wie gaat er winnen? Spannenddd!
Groepsfoto
De borrelpakketjes waren ’s ochtends al in de maak!

Maandag was het ’s middags tijd voor de lustrumlunch. Vanaf ’s ochtends vroeg werden de broodjes gesmeerd op de Samskamer en de knakworsten opgewarmd, maar niet voor niets, want het was super druk! Tijdens de lunch werden er ook nog een aantal kaarten verkocht voor niet uitverkochte lustrumactiviteiten! Het was een succes!

Broodjesssss heeeel veel broodjessss

’s Avonds was het tijd voor de lustrumreceptie in de Michaëlskapel van de Domtoren. De receptie van onze vereniging was hier voor het laatst vijf jaar geleden gehouden, dus het was voor ons als bestuur en voor de lustrumcommissie heel bijzonder om hier onze receptie te houden. Het eerste uur kwamen onze ouders, de voorzitter en oud-voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMC Utrecht, leden van de Raad van Toezicht en Advies en medewerkers van het Onderwijscentrum ons feliciteren. En natuurlijk werd er elke keer de verenigingstoast In Spiritu Samsi gedaan! Vanaf 20:00 uur konden actieve leden, honorair bestuursleden en andere verenigingen ons feliciteren. Het was zo ontzettend druk dat er zelfs mensen buiten moesten wachten, want er konden maar 130 man tegelijk in de kapel aanwezig zijn. Gelukkig hebben we bijna iedereen kunnen spreken en was het een avond vol genieten. De barcommissie heeft ons de hele avond voorzien van groengekleurde shotjes, veel dank hiervoor! En natuurlijk Milou bedankt voor het zijn van een prachtig geklede en heel goede pedel! Na de receptie werd er door de echte grote spelers zelfs nog uitgegaan in café De Vrienden!

Recipiëren met onze lieve familie!
Ons vaandel werd hoog opgehangen in de kapel om het brassen ervan te voorkomen

Op dinsdag had de lucie een patiëntjesdag georganiseerd voor zieke kindjes in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. De kinderen konden verschillende spelletjes doen, waarvoor ze een krul konden verdienen en na het behalen van alle krullen, kon de speurtocht naar de schat beginnen. Ook zijn een aantal leden van de lucie langs de afdelingen gegaan om hier met kinderen te kleien of te tekenen. Volgens mij heeft de lucie een hoop kinderen een mooie dag bezorgd.

Lekker knutselen in dieren onesies met de kindjes

’s Avonds was het tijd voor het benefietconcert. In het café ’t Gras van de Buren werd er geld opgehaald voor het goede doel, namelijk het Prinses Maxima Centrum, dat binnenkort geopend zal worden in Utrecht. Dit is een centrum voor kinderen met kanker en het idee is dat alle kinderen met kanker in Nederland hier behandeld zullen worden. Er is ontzettend veel geld opgehaald voor dit mooie doel, maar liefst 460 euro. Dit bedrag heeft er zelfs voor gezorgd dat Robin van de lucie een rode glitterjurk heeft aangetrokken voor de uitreiking van de prijzen van de loting. Via het verkopen van loten werd het geld namelijk opgehaald. Er zijn prachtige prijzen gewonnen, zoals het voor één dag vernoemen van Willy’s Winkeltje naar jezelf, een kaartje voor de biercantus, een dag gratis sporten en nog veeeel meer. En dit allemaal onder het genot van een biertje en 3 super leuke optredens!

De lootjes werden verkocht! 7 loten voor 10 euro!
Wie zou het cantuskaartje gaan winnen?

Op woensdag gingen we lekker bossaballen, wat een combinatie tussen trampoline springen, volleyballen en voetballen bleek te zijn. De calorietjes van de afgelopen dagen konden er heerlijk afgesprongen worden. Ondanks dat er weinig deelnemers waren, was het lachen, gieren, brullen. Luc bleek meer te houden van vliegen meppen als je keek naar zijn bijzondere techniek, maar dat vinden wij niet raar hoor, alleen heeel bijzonder.  We kregen les van een bossabal expert en binnen 3 uur konden we allemaal best een aardig potje bossaballen.

Even pauze tussendoor kon ook geen kwaad, want het was een hele work-out

’s Avonds was het tijd voor de BTW weg ermee borrel. De prijzen van de drank werden lager en het was dan ook een lekker drukke borrel. Ook werd er weer een lustrumshotje uitgedeeld om de lustrumsfeer er goed in te houden.

Op donderdagochtend heeel vroeg werden de voorbereidingen getroffen voor het fietsen spuiten. Op deze dag en op de maandag erna kon je je fiets inleveren voor 5 euro en werd deze in de lustrumkleuren groen en blauw gespoten. En dit ook nog voor het goede doel! Helaas was de wind ontzettend hard en bleef de party tent niet staan, dus moest er eerder gestopt worden met het spuiten van de fietsen. Toch kunnen er meerdere lustrumfietsen gespot worden in het mooie Utrecht.

Hier was mijn fiets nog rood….

’s Avonds zijn we eerst naar een oratie geracet, hebben we de nieuwe hoogleraar snel gefeliciteerd, gegeten op de Hamburgerstraat en toen was het tijd voor de lustrumcantus met maar liefst 130 man. De cantus was onder leiding van de enige echte cantusband die zelf ook nog eens de procantoren waren. Nog nooit eerder is er een cantus van Sams georganiseerd met een live band. Het was dus echt genieten! Heerlijke foute nummers waren te horen in het gebouw van de studentenvereniging Unitas onder het genot van bier uit een lustrumpul. Maar deze avond ging natuurlijk niet voorbij zonder een aantal straffen waarbij de nodige goudgele vloeistof in en naast de mond van de gegadigden terecht kwam…

Lekker zingen, dansen en bier drinken, genieten!

Vrijdagochtend om 11 uur stond het hele bestuur alweer paraat bij Persepolis, de winkel van de vader van Sina, om inkopen te doen voor de lustrumlunch met de ereleden. We hadden heerlijk vers brood gehaald, verse kaas, vers vlees en scones om ook het lustrum met onze ereleden te vieren. Het was ontzettend gezellig en er werden een hoop interessante lessen geleerd van onze wijze ereleden.

Lustrumlunch met de lieve ereleden

’s Avonds ging iedereen vroeg naar bed, want de volgende dag was het tijd voor de 24-uurs reis naar Luxemburg!!! ’s Ochtends om 6:30 uur moesten we verzamelen bij Utrecht Centraal, dus mijn wekker ging al om 5:30 uur, heeerlijk. Maar moeheid is een emotie die je kan uitzetten, dus we hadden er ontzettend veel zin in! De eerste stop was in de La Chouffe Brouwerij in Achouffe in de Ardennen. Hier kregen we de tijd om dit kabouterdorp eerst even zelf te verkennen. Hierna kregen we een rondleiding in de brouwerij en leerden we over de geheime ingrediënten van dit toch wel heerlijke speciaalbier en kregen we te horen waar de naam van het bier vandaan komt en waarom er kabouters te vinden zijn op de etiketten. De Belgen zijn trouwens heel blij met de Nederlanders, want wij zijn jaren lang hun grootste exportbron geweest. Helaas zijn we inmiddels ingehaald door Frankrijk. Na de rondleiding konden we heerlijk genieten van vier verschillende bieren die worden gebrouwd in de brouwerij en met de nodige alcohol in ons bloed gingen we weer terug de bus in.

De reis werd vervolgd naar Luxemburg waar we om 14 uur aankwamen. Hier hebben we een stadswandeling gedaan door de stad. Tussendoor heb ik met mijn telgroep een warme chocolademelk pauze gehouden, omdat het zooo koud was. Maar wat is het een mooie stad, met een heel mooi oud deel, gelegen in een dal. Na de stadswandeling hadden we vrije tijd en ben ik met een paar anderen verschillende winkels ingedoken om lekker op te warmen en een beetje te shoppen. Om 18 uur gingen we  pizza eten in een Scottisch Pub. Het bleek heel toevallig Saint Patricks Day te zijn die dag, dus de hele pub was omgetoverd tot één groot groen feestje. Het wachten op de pizza’s duurde nogal een tijd, maar tussendoor werden er wat dansjes gedaan en groen bier gedronken. Na deze pub werd de kroegentocht vervolgd in een volgende kroeg. Hier kregen we allemaal een groene St. Patricks Day hoed en werd wederom heerlijk gedanst. De laatste club was ontzettend rustig, maar daardoor niet minder leuk, omdat wij zelf al met 45 man waren. Om 02:30 uur was de 24-uurs reis helaas alweer voorbij, want toen kwam de bus ons alweer oppikken. De busreis was erg rustig, want niemand kon de ogen meer openhouden. Om 07:00 kwamen we terug in Utrecht en ging iedereen naar huis om nog wat slaap in te halen en te dromen over deze mooie reis.

De stadswandeling was zeer goed voorbereid met informatie over de highlights van Luxemburg

’s Avonds had ik met de kookcie ons proefdiner op de Hamburgerstraat om alvast alle gerechten voor het pre-MEgaladiner uit te proberen en de puntjes op de i te zetten voor het diner. Het was heerlijk en het diner belooft een groot succes te worden. Hier ga ik natuurlijk nog geen foto’s van laten zien, want het is nog een verrassing wat we allemaal gaan eten vrijdag.

Tijdens de lustrumweken werd er door de lucie ook nog een Cluedo weekspel georganiseerd. Er is iemand vermoord en de locatie, het wapen en de dader moeten achterhaald worden. Er moesten opdrachten worden gedaan, locaties worden bezocht en vragen worden gesteld. Door de fanatieke deelnemer Emy is het spel helaas al afgelopen, de moord is opgelost. Annika van de lucie bleek iemand vermoord te hebben met een reageerbuisrekje op Spoor 7.

De fanatiekeling Emy is tijdens de borrel met Tijn nog even naar spoor 7 geracet voor het weekspel

Jeetje, volgens mij ben ik aan het einde gekomen van de plog van de afgelopen twee weken. Het waren drukke weken, maar dat zal de aankomende week nog niet anders worden, want het lustrum is gelukkig nog niet afgelopen. We hopen jullie aankomende week allemaal te zien op de activiteiten om het lustrum samen met ons en de lucie te beleven!

Liefssss en een hele dikke knuffel!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge