Bestuurswissel en de weg er naartoe!

IMG_3124
2 oktober was het zo ver! De ceremoniële bestuurswissel waarop we officieel bestuur werden van de MSFU “Sams” met achteraf een spetterend wisselfeest. Het was een geweldige avond, maar voor het zover was moest er nog wel het een en ander gebeuren…

IMG_2116
Deze zomer moesten we helaas Anniek missen, die in het verre Suriname van lekkere roti kippetjes aan het genieten was. We waren druk bezig met alle voorbereidingen en het schrijven van het beleidsplan en daarbij misten we Anniek natuurlijk ontzettend! Daarom kwam ze ons soms vergezellen via moderne wijze. Hier zie je ons met zijn allen, als vaste afsluiting van de vergadering, ons lievelingslied zingen: het fraaie koningslied voor Zijne Majesteit Koning Willem Alexander. Mick vertoefde op dat moment in het verre Zeeland en kon het ook niet laten om via het internet bij dit bijzondere tafereel te zijn.

IMG_2475
Gelukkig kwam Anniek al snel na de vakantie weer terug in ons kikkerlandje en namens het hele kandidaatsbestuur stonden Onno en Frank samen met Elian ’s ochtends vroeg op Schiphol om Anniek een warm welkom te geven. Hier zie je Onno nadenken over een carrière switch naar piloot, want ja ‘dokter worden kan altijd nog!’.

IMG_2481Jeeeeej! Anniek is terug! En ze kon gelijk haar kandidaatsbestuurshirt aan!

IMG_2668
We waren erg blij dat Anniek weer lekker mee kon vergaderen, want we hadden haar creativiteit zeker nodig voor het onthullingsfilmpje en het liedje en toneelstukje voor op de wissel.

IMG_2697
Naast overdrachten over onze toekomstige functie, moesten we ook maar eens de chique taferelen van het bestuursjaar leren. We gingen met Crescendo mee naar een oratie! Een oratie is een praatje van een academicus die net hoogleraar is geworden. In dit praatje vertelt de kersverse professor op welk gebied hij of zij gepromoveerd is. Als bestuur van de studievereniging van geneeskunde moet je naar alle oraties van de faculteit geneeskunde en naar de naborrel om de hoogleraar te feliciteren. Iets wat het bestuur natuurlijk erg vervelend vindt…

IMG_2703
We waren met zijn zessen aanwezig, zodat we allemaal wisten wat we moesten doen bij een oratie. De zaal was alleen helaas vol, waardoor we de oratie via een scherm moesten bekijken in een andere zaal. Zo konden we wel luisteren naar de oratie, maar precies niet zien wat het bestuur moest doen. Kortom, niet echt een leerzame ervaring, op de oratie zelf na natuurlijk. Maar gelukkig wel weer een leuk excuus om fancy kleding aan te trekken!

IMG_2695
Van al die zware overdrachten en creatieve uitspattingen voor de wissel werden we natuurlijk erg moe! Frank, Simone en ik besloten daarom om op extreem comfortabele wijze de film ‘Cloudy with a chance of meatballs’ te kijken. Ik snap nog steeds niet hoe ik op de bank terecht kwam en hoe Frank mijn bed gedibst heeft…

IMG_2733
De bestuurswissel kwam steeds dichterbij, dus de Sams-vrije weken van het kandidaatsbestuur ook. Twee weken voor de wissel mag het kandidaatsbestuur niet op de HBS (ons pand in de binnenstad), de StraKa (kamer in het stratenum op de uithof) en op activiteiten van de MSFU “Sams” komen. Dit met het idee dat we nog even rust krijgen voordat we een jaar lang overal bij moeten zijn. Op deze foto zie je hoe jammer ik het vond dat het daarom mijn laatste borrel als barcommissie was en ik in mijn eentje in de normaal altijd drukke OK (ontmoetingskamer, oftewel de bar in de HBS) aan het koken was.

IMG_2739
Gelukkig kwamen mijn lieve commissiegenootjes als snel en maakte we er een super leuke laatste barco avond voor Mick en mij van! Hier zie je een foto na de borrel met iedereen van ‘Barcode odz *bierp*’ die er nog was. Ik kon het natuurlijk niet laten om dit moment vast te leggen! Onze trouwe mascotte Karvizzle mocht uiteraard ook niet op de foto ontbreken!

IMG_2776
Een aantal dagen later was toch echt het moment daar. De laatste keer op de HBS totdat we twee weken verbannen waren. Frank vond het wat leuker dan ik, zie je op deze foto! Ook zie je Sandrine ons vrolijk uitzwaaien op de achtergrond! Ik denk dat ze nog niet doorheeft dat ze ons stiekem een beetje gaat missen die twee weken…

IMG_2749
Al snel was de algemene ledenvergadering (ALV), waarop wij ons beleidsplan presenteerde en door de leden ingestemd werden als f.t. bestuur, ook wel het bestuur van de toekomstige tijd. Nu was het zeker! 2 oktober zouden we bestuur worden!

IMG-20151001-WA0009
Die woensdag organiseerde de barcommissie samen met de nieuwe barcommissie een themaborrel met als thema: Holymoly zilverfolie o.d.z. Oh my Gold!’. Ik kon mijn lieve barco toch niet helemaal achter me laten, dus sneakte ik stiekem de HBS in om geheel in de stijl van de avond met de barcommissies te dineren! Helaas moest de illegale ik weer snel weg, maar het schijnt een awesome borrel te zijn geweest!

IMG_3016
Op de wissel hebben we een toneelstukje gedaan waarin we onze voorgangers nadeden. Dit toneelstukje moest uiteraard wel goed geoefend worden. Op deze foto zie je hoe Onno alvast in de huid van Claudia kruipt!

IMG_3015
Ook Frank probeerde alvast in de rol van de soms onhandig Hilde te kruipen en liet zijn glas in duizenden stukjes vallen! Kortom, we waren helemaal klaar voor de wissel!

IMG_2849
De wissel vond plaats in de sfeervolle senaatszaal van het academiegebouw. In de eerste helft van de wisselBLV wisselden er een aantal raden en commissies. Hier zie je Nicole als praeses van de eerstejaarscommissie een speech geven over het afgelopen jaar.

IMG_2850
De nieuwe eerstejaarscommissie stond te trappelen om te beginnen aan net zo’n leuk jaar als Nicole beschreef in haar speech!

IMG_2889
De raden en commissies die niet wisselden hadden een leuk spelletje voorbereid om het bestuur en het f.t. bestuur tegen elkaar te laten spelen. Hier deden we een spel waarin we zo snel mogelijk een bepaalde houding aan moesten nemen! Het was erg hectisch en hilarisch!

IMG_2944
En hier zie je hoe Crescendo de sterren van de hemel danst in de dance battle! Deze heftige strijd is zeer verdiend gewonnen door Sandrine de Dancing Queen!

IMG_2989
Vervolgens was het tijd voor onze persiflage van Crescendo. Hier zie je mij, in de rol van Sandrine, natuurlijk een plogfoto maken tijdens ons toneelspel! We sloten af met een prachtige herschreven versie van ons favoriete lied! Het echte koningslied is er niks bij!

IMG_3008
Na de pauze begon het ceremoniële deel: de wissel van het bestuur. Hier zie je Crescendo omringd door oud bestuursleden voor de laatste keer in functie het MSFU “Sams”-lied zingen.

IMG_3021
Wij mochten dit lied meezingen vanuit het bezemhok achterin de zaal. Het was erg knus moet ik zeggen! Even later mochten we naar buiten komen in onze gloednieuwe pakken!

IMG_3058Vervolgens hield Claudia, nog heel even praeses van de MSFU “Sams”, voor al haar bestuursgenootjes persoonlijk een prachtige, lieve en zelfs grappige speech! Prachtig gedaan, Claudia!

IMG_3090
Hier zie je haar haar laatste woorden als praeses uitspreken. Vervolgens hield Nick, net uit functie als commissaris externe betrekkingen en PR, ook een prachtige speech voor Claudia.

IMG_3117
Het hele bestuur was gedechargeerd en viel in elkaars armen! Bedankt voor het geweldige jaar, Crescendo!

IMG_3124
Vervolgens werden wij geïnstalleerd en mochten voor het eerst achter de grote groengelakende tafel plaatsnemen. Ik vind het stiekem zelf nog een beetje raar om ons achter de tafel te zien in plaats van Crescendo, maar dat zal vast wennen het komende jaar.

DSC01022
Na afloop van de wissel was er een wisselfeest in de Maggy Malou. Tijdens dit feest vond het befaamde sleutel drinken plaats. Hierbij moet het nieuwe bestuur de sleutels van de HBS en StraKa verdienen door voor elke sleutel een drankje te drinken samen met je voorganger. De sleutel wordt dan in het glas van het nieuwe bestuurslid gegooid en zodra je het glas leeg hebt kan je de sleutels aan je keycord doen. Hier zie je Frank die tegen Hilde moet drinken. Hildes sleutelbos wordt dus steeds kleiner en die van Frank steeds groter naar mate ze meer biertjes drinken.

DSC01040
Gelukkig mag je soms ook wat hulp inschakelen van je voorgangers of vrienden. Hier zie je mij met de voorgaande ab Acti!

DSC01034
Ook Mick kreeg hulp van zijn voorgangers!

DSC01053
Eigenlijk kreeg iedereen hulp van zijn of haar voorgangers! Want de honorairen, mensen die ooit bestuur hebben gedaan van de MSFU “Sams”, waren rijkelijk aanwezig zoals je ziet op deze foto!

IMG_3068
Voor degene die zich afvroegen wat die lieve oude man op het feest deed, dat was mijn vader! Hij en mijn zus wilden het feestje natuurlijk niet missen en kwamen mij ook even helpen met het sleutel drinken! Super leuk!

DSC01058
Omdat er aardig wat sleutels te verdienen zijn had iedereen een buddy gevraagd voor die avond. Bas en Isabella waren Simone haar buddy’s en ze hebben haar veilig in haar bedje gelegd!

IMG_3053
De volgende dag waste Simone haar nieuwe eigendommen, want de sleutels waren toch wel vies geworden van het badderen in diverse drankjes!

IMG_3029
Toen we, nouja ik eigenlijk niet, want ik was niet echt in staat om op te staan… OEPS! Maar toen de rest van mijn bestuur de volgende ochtend vroeg op de HBS kwamen stond onze naam prachtig op de deur van de bestuurskamer geschilderd! Ons bestuursjaar kon beginnen!!!

 

Een gedachte over “Bestuurswissel en de weg er naartoe!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge