Breekweekend 2015!

DSC01539
Nadat alle eerstejaars de intensieve zorgstage achter de rug hadden, was het natuurlijk tijd voor ontspanning en hoe kan je nou beter ontspannen dan op een fantastisch weekend weg met alle eerstejaars?! Nou niet! Gelukkig had de actieve ledenweekeend en breekweekend commissie (ABCie)  een fantastisch breekweekend georganiseerd op 6, 7 & 8 november vol gezelligheid, sport, spel, feest, een biercantus en weinig slaap! In deze plog zie je wat we allemaal gedaan hebben!

 

DSC01277
Na een gezellig busreis waren vrijdagavond de werkgroeppresentaties. Hierbij had elke werkgroep en co-werkgroep een eigen verkleedthema. Ik ben mentor van groepje 8 en besloot ook een klein beetje mee te doen met het thema militairen & padvinders. Hier zie je dat ik er helemaal klaar voor ben!

 

DSC01282
Maar voordat de werkgroeppresentaties zouden beginnen, werd er eerst nog een heftige ronde speeddaten gedaan. Ik deed zelf ook mee en werkelijk alle thema’s kwamen voorbij. Van piraten tot dokters en van heksen tot tienermoeders. De eerstejaars hebben in korte tijd veel mensen ontmoet. Echt een super leuk idee, ABCie!

 

DSC01332
Tijdens de werkgroeppresentaties mochten alle thema’s één voor één naar voren komen en de werkgroepen moesten dan een spelletje tegen elkaar spelen passend bij hun thema! Hier zie je de Antons en Heidi’s uit Tirol klaar staan voor de epische borsten en billen quiz!

 

DSC01303
Tijdens de pauze was er natuurlijk behoefte aan een lekkere dorstlesser, dus de ABCie en de vrijwilligers zorgden dat niemand bier tekort kwam!

 

DSC01410
Na de werkgroeppresentaties was het natuurlijk tijd voor een dansje in de feestkelder! Hier zie je een paar nerds genieten van het feest!

 

DSC01462
Frank, Silke en Judith, van de barcommissie, vermaakten zich ook wel zo te zien!

 

DSC01399
De vrijwilligers, het bestuur en de ABCie zorgden weer voor de nodige consumpties!

 

9601590a343dcb37ceb9401c4b9763dd (1)
Toen rond 4/5 uur de DJ’s stopten met het verzorgen van de muziek en de lichten, moest de zaal uiteraard wel schoongemaakt worden om de volgende avond weer een feestje te kunnen bouwen. Ook daar waren weer de ABCie, de vrijwilligers en het bestuur om de handen uit de mouwen te steken! Daarna snel slapen, want we moesten zelfs nog eerder opstaan dan de eerstejaars de volgende dag!

 

DSC01490
De luchtkussens voor de verschillende spellen werden namelijk al vroeg geleverd en het ontbijt moest ook nog klaar gezet worden! Nadat iedereen ontbeten had, of in ieder geval geprobeerd had te ontbijten, werden de werkgroepen door elkaar gehusseld en werden er verschillende leuke spellen gespeeld! Hier zie je een prachtige actiefoto van de hindernisbaan met op de achtergrond slurfbal, waarbij je met een tennisbal in een panty om je middel de voetbal door het doel van de ander moet proberen te slaan. Een hilarisch tafereel!

 

DSC01529
Er was zelfs een levend tafelvoetbalspel, waarbij iedereen erg fanatiek meedeed!

 

DSC01510
Bij dit spel werd er hard gevochten om de de kussens!

 

IMG_3792
Alle luchtkussens moesten natuurlijk ook weer netjes opgeruimd worden. Dit kost echter best veel moeite na zo’n leuk feestje de avond ervoor, dus de mannen van het bestuur besloten eerst even uit te rusten op het leeglopende luchtkussen!

 

DSC01539
Ondertussen waren ook alle actieve leden aangekomen op de Hoof om, door middel van een spelletje, te vertellen over de activiteiten die zij gaan organiseren het komende jaar! Tijd om een groepsfoto te maken dus!

 

DSC01554
Die avond was het tijd voor de leukste activiteit van het weekend: de biercantus!!! Lekker liedjes zingen en bier drinken en dat vooral niet tegelijkertijd, want dat mag natuurlijk niet van de procantoren! Die zijn de baas! En het leuke is dat ik procantor mocht zijn samen met Bas! Echt een super leuke ervaring en ik hoop dat iedereen de biercantus geweldig vond!

 

DSC01548
Alle groepjes mochten naar voren komen om een liedje, die ze hadden uitgekozen op de radenmarkt in de introweek, luidkeels mee te zingen!

 

DSC01552
De rest van de zaal zong natuurlijk ook mee!

 

DSC01559
Iedereen die zich niet aan de regels hield liep natuurlijk het risico op een passende straf. De straffen waren geheel in het thema James Bond en ik mocht als bondgirl deze jongens een adje misdaadlint laten doen. Hierbij bereikte veel bier helaas niet de maag, maar dat maakte het extra leuk om naar te kijken!

 

DSC01593
Na de geslaagde biercantus was het natuurlijk tijd voor een feestje. De DJ’s toverden het feest zelfs om tot een heuse schuimparty! Nouja, er was wat schuim, laten we het daarop houden! Super leuk wel en heel handig bij het schoonmaken na het feest!

 

DSC01632
Ook op het feest werd er hard meegezongen zoals je ziet!

 

IMG_3811De volgende dag werd er een beetje uitgeslapen, veel schoongemaakt en lekker geslapen in de bus terug naar huis! Het bestuur en de ABCie aten gezellig samen en keken een filmpje op de HBS, nadat alles opgeruimd was! Lieve ABCie, heel erg bedankt voor het organiseren! Het was weer fantastisch!

Ik hoop dat alle eerstejaars enorm genoten hebben van het breekweekend en dat iedereen elkaar beter heeft leren kennen! Wil je kijken of je zelf nog op de foto’s staat van het breekweekend? Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge