Chillen met die billen, of toch niet? – door Xara

De dag na het gala was er voor ons geen oneindig chillen bij; er stond ons namelijk een bijzondere herdenkingsbijeenkomst te wachten. Hierbij hebben we vanuit de Universiteit Utrecht stilgestaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en hebben we een krans gelegd bij het monument. (Deze zijn wij misschien wel 100 keer voorbijgelopen en jullie allicht ook wel; je loopt er meteen tegenaan bij het verlaten van de Aula in het Academiegebouw!) Na afloop troffen we onze Pater Almus (hij heeft de fusie tussen de MSFU en S.A.M.S. “Laocoön” als decaan gefaciliteerd en is daarmee de vader van de MSFU “Sams” en tevens één van onze geliefde ereleden) Mebius Kramer.

En dat werd natuurlijk even vastgelegd.

Na een heerlijke vrije zondag begonnen we de week met een gezellige bestuursvergadering waarin Bas een heerlijke ijstaart voor ons had gemaakt.

Kijk dan deze goddelijkheid!! En de taart mag er ook wezen 😉 

Op dinsdag had ik mijn maandelijkse hoge pievenoverleg en daarin hebben we dingen besproken als: de kledingbijdrage aan het UMC, de herkansingen, de Onderwijs- en Examenregelingen en het plaatsen van evaluatieresultaten op Blackboard (zodat iedere student kan zien waarvoor hij/zij al die evaluaties invult). ’s Avonds hadden we samen met M.B.V. Mebiose, de studievereniging van Biomedische Wetenschappen, een gecombineerde Open StudentenOnderwijsOverleg (OSOO) met de Overleggroep Medische Biologie (OMB).

Zoals je op de poster kunt zien, ging deze over interprofessioneel onderwijs en óf en zo ja, hóé we dat moeten willen in onze curricula.

Op woensdag, we zijn inmiddels bij 8 mei aangekomen, reisden Robin, Florian, Julia en ik naar Groningen af om naar de diesreceptie van Panacea te gaan. Dit houdt in dat de studievereniging van Geneeskunde in Groningen jarig was en we het bestuur gingen feliciteren.

Ik had hier eigenlijk een minder beschaafde foto willen plaatsen, maar dat is natuurlijk niet goed voor de professionele uitstraling van de MSFU “Sams”!
Ondertussen paste Iris op het fort en deed ze een poging om de gootsteen schoon te houden. HAAL JE ETEN UIT HET PUTJE!!
Na de diesreceptie gingen we weer gauw naar Utrecht om de borrel mee te pakken. De terugweg leverde mooie plaatjes op!!
(Aaaaaah de foto draait niet!!) Vanaf 22u zit er altijd een bestuurslid naast de voordeur om ervoor te zorgen dat er niet te veel lawaai wordt gemaakt. Te veel lawaai zou klachten van buren kunnen veroorzaken en dat zou dan weer kunnen betekenen dat we onze tapvergunning kwijtraken, vandaar dat we de zo gezellige gesprekken soms af moeten kappen. Met een beetje geluk is het halfuur grachtendienst lekker rustig en kun je een boek of de krant lezen, puzzelen, appjes bijwerken en/of muziek luisteren.

De volgende dag hadden we onder andere een oratie (dat betekent dat iemand hoogleraar wordt en drie kwartier gaat praten over zijn/haar vakgebied en er daarna een bijzonder lekkere borrel plaatsvindt) in het Academiegebouw. Geen vervelende aangelegenheid dus! Toen ik terugkwam in ons pand op de Hamburgerstraat, waren daar mijn Almanakkies om bij kaarslicht mee te vergaderen.

(Ik weet niet wat het is met die foto’s vandaag hoor..) Je moet al het kletsen over namen, thema’s, kleuren en lettertypes toch op een manier wat romantischer zien te krijgen!

Die avond was een heel bijzondere, want toen kregen wij als bestuur Panorama te horen of onze opvolgers ja hadden gezegd op onze vraag of zij van ons het stokje willen overdragen!!

HET ANTWOORD WAS JA!!!

Dat weekend ging ik lekker naar huis om voor mijn geopereerde mama en werkende papa te zorgen, misschien wel een beetje om te compenseren voor alle weekenden dat ik er niet ben, of omdat ik gewoon een perfecte dochter ben natuurlijk… 

Heel fijn om hier dan actiepuntjes als ontbijt maken en eitjes rapen te hebben!

De rest van het bestuur ging naar de batavierenrace of naar de generale repetitie van toneel.

Er was een grote groep van leuke renners ter plaatse om namens de MSFU “Sams” kilometers af te leggen. 

De maandag en dinsdag na het weekend (we zijn inmiddels bij 13 en 14 mei aangekomen) bleek de verbouwing van het Samsplein ineens heel erg op te schieten!

Dinsdagochtend had ik mijn bestuursgenoten uitgenodigd voor een ontbijt ter gelegenheid van de Ie dies van het bestuur ‘Panorama’ of ook wel in normale woorden: we waren officieel een jaar samen en dat moest gevierd worden!

Met een champagneontbijt natuurlijk!

Die middag had ik vergadering met de Opleidingscommissie en vanwege het afscheid van de ambtelijk secretaris, werden we getrakteerd op deze lekkere cakejes van Ottolenghi (mjummjummjummjummjum)!!

Ergens die dag hield ik ook nog een curryproeverij met de verscheidende curry’s die aanwezig waren op de Samsmebiosekamer, echter ontbrak de winnaar van de proeverij, want dat is natuurlijk de enige echte Hela Curry Kruiden Ketchup!

Die avond was de eerste voorstelling van SHOW! waar ik zelf de dag erna heen ging. De toneelraad heeft in minder dan een jaar tijd een super mega vette compilatie gemaakt van allemaal korte en langere sketches, liedjes, dansen en combinaties daarvan. Het was FANTASTISCH en ik kan nog steeds genieten van de flashbacks die af en toe in mijn hoofd voorbijkomen. My gado, wat was het vet!!!

Hier lucht Sandrine, tevens oprichter van deze plog (!!), haar hart bij haar veelzeggende psychiater.
Geneeskundeyoga: NSAID
Een trotse voorzitter van de toneelraad spreekt de spelers, de regisseur, de choreograaf, de zangcoach, de techniek, de rest van de toneelraad en het publiek toe.

Na de woensdagshow van SHOW! vond op de Hamburgerstraat 27 de onthulling van het 37e kandidaatsbestuur plaats, een megaleuke avond voor onze opvolgers, omdat zij eindelijk openlijk aan iedereen konden vertellen dat zij volgend jaar bestuur gaan doen!

Hier zie je Laura, Wander, Maries, Niki, Silke en Puck!

Op donderdag volgden we met het bestuur een training over tijdsmanagement bij AIESEC. We leerden bij over hoe we efficiënt en naar ieders wens kunnen vergaderen en kregen tips om al onze actiepunten in te delen in belangrijk en/of urgent. Het was een fijne opfrissing die we eigenlijk liever als start van ons bestuursjaar hadden gehad, vandaar dat onze charmante zakenman Florian deze training ook voor het kandidaatsbestuur geregeld heeft!

’s Avonds had ik samen met m’n Almanakkies een diner met de almanakraad ‘Prospectus’ om zogenaamd tips en ervaringen uit te wisselen, maar eigenlijk gewoon om een gezellige avond met lekker eten en drinken te hebben! Dat was het gelukkig ook! 🙂

Naast dat deze foto weer ondersteboven staat, moet ik nog aan mijn selfietechniek werken, om ervoor te zorgen dat iedereen heelhuids te zien is…

Vrijdag vertrokken we op één van de hoogtepunten van het jaar: Actieve Leden Weekend, ook bekend onder de afko ALW! De ABCie had een heel leuk programma voor ons georganiseerd met opdrachten als danoontje likken, piramides bouwen, serenades uitvoeren, gras eten, de kniepeesreflex van een vreemde testen, een dinosaurus naspelen en de krabbendans doen. Het is heel jammer dat ik geen filmpjes in deze plog kan plaatsen, want van de laatste twee zijn echt heel grappige beelden; natuurlijk altijd bij me op te vragen! Voor nu doen we het maar even met foto’s voor een sfeerimpressie.

Aanschouw hier de West Virginia Billy’s, winnaars van dit mooie weekend!! (Er is een stijgende lijn in mijn selfietechniek te zien, maar er is nog steeds ruimte voor verbetering…)
Je hoeft ons als bestuur maar één keer te zeggen dat een feest het thema dancing queen heeft…!
(Weer ondersteboven, OK, programma, OK!) Ik begon de week niet blij, want ik heb de hele ochtend besteed aan een fietsband plakken die niet lek bleek te zijn maar toch ook weer wel. Grrr. Boos.

Maandagavond hadden we het eerste inwerkmoment met ons kandidaatsbestuur (in afko ook wel KB en in spreektaal ook wel KBaby’s) en het is heel erg leuk om te merken met hoeveel frisse energie zes nieuwe mensen hun best doen om de vereniging te leren kennen en er meer en meer over te weten te komen! Ik vrees dat ik geen selfie heb van deze aangelegenheid..

Dinsdagavond gingen Bas en Iris samen naar de Research night van SUMMA, waarop altijd meerdere sprekers komen vertellen over hun vakgebied, waarna er nog na wordt geborreld. Robin en ik gingen naar de ethiekavond, waar we een heel interessante casus over het (kunstmatig in) leven (houden) van een te vroeg geboren baby behandelden. Lijkt het je leuk om over dit soort ethische vraagstukken mee te praten, mail dan naar bestuur@msfusams.nl!  

We gaan richting het einde van de plog!! Woensdag hadden we zoals altijd de lunchbar van 12 tot 13.15 (nog maar 2 te gaan en daarna is er vanwege de voedseleisen van het UMC geen lunchbar meer :'() waarna Pim en ik samen naar de Hamburgerstraat zijn gegaan om de gevel schoon te maken. Het was namelijk ook klusweek deze week!

Jaarvertegenwoordiger en voorzitter van de Studentenraad zijn, broodjes smeren, schoonmaken, klussen… deze man kan alles!! Bedankt voor je hulp en gezelligheid, Pim!

Dan zijn we bij donderdag 23 mei aangekomen; een dag waar Robin al een hele tijd naartoe heeft gewerkt en waar wij als bestuursgenoten een hele tijd naartoe hebben geleefd. Waarom? Dat lees je in de volgende plog! (Wow, dikke cliffhanger dit!)

De groetjes, doei, doei, daaaag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge