De bestuurswissel (en de dag erna)

IMG_7234
Hallo allemaal!
Deze plog gaat over de bestuurswissel van 2 oktober. De bestuurswissel was een hele leuke, bijzondere avond voor ons. We hebben er naar toe geleefd vanaf begin april, en nu was het dan eindelijk zover!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De dag van de wissel hadden we een knutselmiddag gepland bij Wout thuis. Voor onze sketch die we die avond gingen opvoeren waren namelijk behoorlijk wat attributen benodigd. Ragna creeërde een operatieset, Hilde werkte aan de Samsbulance, ik regelde een fiets en Nick maakte een stuur. Wat zouden we daar nou mee gaan doen…?OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Claudia maakte dit mooie bordje. Netjes hoor! We sloegen hierna nog een pasta pesto achterover, want om 19 uur was het dan zover.
IMG_6889
Kijk ze glunderen! Nog héél eventjes bestuur. Dit is de mooie Senaatszaal in het Academiegebouw. De bestuurswissel vindt plaats tijdens de BLV (bijzondere ledenvergadering). Naast het bestuur wisselen er ook een aantal raden en commissies. Maar niet alleen de wisselende raden en commissies komen aan bod, ook zij die niet wisselen krijgen een momentje om te shinen. Alle niet-wisselenden mogen namelijk een spel bedenken om het bestuur en het f.t. bestuur tegen elkaar te laten strijden. IMG_6985
Ah kijk, wat zien we hier? Dit is dus een spel van de congrescommissie. Dit lijkt misschien op het eerste gezicht een gewoon potje twister, maar als je goed kijkt zie je dat de twee bestuursgenoten aan elkaar geketend zitten door middel van een onderbroek met vier beengaten. Wisten jullie dat zoiets bestond???
IMG_7037
IMG_7038 - kopie
Van de galaraad kregen het toekomstige bestuur en het huidige bestuur de taak om de praesides binnen 30 seconden een zo goed mogelijke galaoutfit te bezorgen door gebruik te maken van de kledij van het publiek. Claudia won, obviously!
IMG_6956
De BECO (buitenlandse excursiecommissie) had ook weer eens wat verzonnen. Zo snel mogelijk diverse etenswaren, bijvoorbeeld ijs, van je voorhoofd naar je mond krijgen. Zonder handen. Daar gaat je gewassen haar!
IMG_6917
Maar er waren ook commissies die wisselden. Zie hier bijvoorbeeld: de nieuwe activiteitenraad!IMG_7055
Het f.t. bestuur won de hoeveel-bierviltjes-passen-er-in-je-mond-wedstrijd bijzonder glansrijk. Lekker hoor Claudia!
Na al het gewissel van raden en commissies en na vele spelletjes was het tijd voor onze sketch!
IMG_7149
We speelden allemaal onze voorganger na. Ik zal niet alle grappen herhalen, want dat is waarschijnlijk niet grappig.IMG_7157
Claudia (als Andel) kreeg natuurlijk een ongeluk met een mountainbike en moest geopereerd worden.
IMG_7160
Dit ziet er niet helemaal steriel uit, moet ik zeggen.
IMG_7174
We eindigden onze sketch natuurlijk met een uitbarsting van ons lied, waarbij Nick de ukulele speelde! Het was echt leuk om het live op te voeren.
Hierna vond de pakjesparade plaats. Tijdens de pakjesparade lopen alle oude besturen langs in hun bestuurspak, en daarna komen wij tevoorschijn (uit een soort bezemkast) om ons pak voor het eerst aan de wereld (hallo wereld) te showen!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
#bezemhok# pakkenaan #selfie #ijsinRagna’shaar #omgbijnabestuur

IMG_7234
Andel hield voor al haar bestuursleden een speech. Het was mooi om te horen hoe zes mensen elkaar zo goed leren kennen in een bestuursjaar. Goed gedaan Andel <3. Alise hield ook een prachtige speech voor Andel.
IMG_7224
Na de speech werd ieder bestuurslid gedechargeerd.
wisselmoment2
Hierna werden wij één voor één geïnstalleerd als nieuw bestuur.
wisselmoment22
Het was spannend, het was mooi, het was cool!
IMG_7306
Hierna was Claudia, de nieuwe praeses (#OMG), aan de beurt om haar zegje te doen. Claudia, je hebt prachtig gesproken, dankjewel daarvoor.
Na vele felicitaties en het nodige opruimwerk begaven we ons richting Hamburgerstraat 27.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En toen troffen we ook dit aan! Woaaa zo awesome, onze naam op de bestuurskamerdeur! Dankjewel lieve Audacia!

Op naar de KostenKoper! Hier brak het spetterende wisselfeest los. Helaas zijn de foto’s hiervan nog niet beschikbaar in verband met een missende camerakabel! Die houden jullie nog te goed ;).
Dus we gaan verder met de volgende dag! We waren allemaal lichtelijk brak door het feest van de avond tevoren, maar het ging best!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We maakten de HBS (Hamburgerstraat 27) open met onze gloednieuwe sleutels. En vonden daar… een pakketje! Voor ons! Wat zou er in zitten…?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wauw! Een gloednieuwe kleurenprinter!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Na de nodige opruimwerkzaamheden togen we naar de Stratenumkamer (Straka) om daar eens te kijken hoe de boel erbij stond. We vielen met onze neus in de boter, want daar was een heus pannenkoekenhuis neergezet! Wat attent! Maar waar waren de TL-lichten? En de computers? Helaas vonden we ze niet terug die dag…
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En van schoonmaken word je vies…

Dat was het weer voor vandaag! Binnenkort volgen de foto’s van het wisselfeest (zodra Audacia terug is van vakantie) en de foto’s van onze eerste week!
Lieve almanakraad, bedankt voor jullie mooie foto’s van de wissel!

3 gedachten over “De bestuurswissel (en de dag erna)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge