De laatste loodjes zijn het… feestelijkst!

Dit keer heb ik, Julia, het genoegen jullie mee te nemen door de afgelopen weken, de laatste weken voor het reces! En we hebben niet stilgezeten. We zijn afgereisd naar onze zuiderburen, hebben veel in spanning gezeten en hebben het vooral erg gezellig gehad. En ik was ook nog jarig. Neem een kijkje in onze laatste weken voor de zomer!

Op vrijdag 14 juni stonden alle deelnemers van het liftweekend om 7:00 uur op Utrecht Centraal om te ontdekken waar ze naartoe moesten. En dat was… Antwerpen, via Aken! Fanatiek gingen alle deelnemers op zoek naar een lift. Om 14:00 uur arriveerden de eersten in het hostel: Martijn en Pepijn! Langzaam druppelden alle deelnemers binnen en ’s avonds ontdekten we al een stukje van het Belgische nachtleven. Zaterdag stond er een stadswandeling op het programma, die ondanks de regen erg geslaagd was. ’s Middags proefden we van verschillende speciaal biertjes uit de Antwerpse omgeving. Na een kroegentocht op zaterdagavond, keerden we zondag terug naar Utrecht. De terugweg verliep erg voorspoedig en zelfs de bezemwagen was al vroeg weer terug in de mooiste stad van het land.

Zie hier twee groepjes die nog hard hun best deden om op de eindbestemming te komen (en van van het lekkere weer genoten).
Ondertussen werd in Antwerpen het overwinningsdrankje al geopend.

Ondertussen werd er zaterdag op de Hamburgerstraat gekeken naar de Oranje Leeuwinnen, die het opnamen tegen Kameroen. Met de 3-1 overwinning plaatsten ze zich voor achtste finales. En zoals we nu weten, konden we daarna nog wel langer van ze genieten!

Wat een support!

TMaandag stond er weer een vergadering met het kandidaatsbestuur op de planning. We probeerden dit zo efficiënt mogelijk te doen, want na de vergadering was het namelijk tijd voor de onthulling van de functieverdeling!

Dit zijn ze dan! Wist je dat het 18 jaar geleden is dat de praeses én ab Actis allebei een man waren?

LDinsdag ging ik overdag samen met Robin naar het LOGSO, een grote landelijke vergadering. Ook dit keer was het weer erg gezellig om iedereen terug te zien, en natuurlijk hebben we ook nuttige zaken besproken. ‘s Avonds ging ik samen met mijn oude almanakraad ‘Publiek Geheim’, waar Florian ook in zit, eten met de huidige almanakraad, waar Xara in zit. De huidige almanakraad had voor ons gekookt en het eten was heeeeerlijk. Alles was in een Spaans thema, inclusief sangria en quesadilla’s. Een hint naar hun naam of thema? Om daarachter te komen zullen we nog even geduld moeten hebben.

Er moest natuurlijk wel een foto gemaakt worden om deze fijne avond vast te leggen.

ETegelijkertijd vonden ook twee andere activiteiten plaats. Iris was samen met een deel van het kandidaatsbestuur bij de barbecue van de eerstejaarscommissie. Er werd uitgebreid genoten van het eten, drankjes en natuurlijk het mooie weer! Robin was bij het ethiekproject, een maandelijkse bijeenkomst waar een medisch-ethische casus besproken wordt. Beide activiteiten waren ook erg leuk!

De EJC had ervoor gezorgd dat het de gasten aan niets ontbrak!

BWoensdag stond er een vol avondprogramma op de planning. We begonnen de avond met de bijzondere algemene ledenvergadering, waar verschillende raden en commissies wisselden. We namen afscheid van de BECO, dox-diesraad, galaraad en toneelraad die zich heel hard hebben ingezet afgelopen. Gelukkig mochten we ook weer een hele boel nieuwe enthousiaste mensen installeren. Na de BLV was het tijd voor de shotjesborrel en de barco had enorm haar best gedaan. Er waren exclusieve Sams-keycords mét shotglas verkrijgbaar en vele soorten shotjes. Na afloop gingen we door naar het eindfeest in de Jansbar. Met het thema Dox’ disco o.d.z. ‘wie is jouw dancing queen?’ kon het alleen maar een schitterende avond worden, en dat was het ook! Helaas zijn er (te) weinig foto’s gemaakt.

De dag na het eindfeest hadden we geluk, we hoefden namelijk niet achter onze computers te kruipen. Het was tijd voor de derde CBB-dag, wat staat voor College ter Bevordering van het Bestuur. Dat betekent eigenlijk gewoon dat we een dag vrij nemen en een teambuildingsactiviteit doen. Dit keer waren we toch een beetje brak, maar daar hadden Robin en Xara (de orga) gelukkig rekening mee gehouden. We hoefden er pas om 12:00 uur te zijn en de dag begon met een film en een heerlijk ontbijt. Hierna namen we het in teams tegen elkaar op in een speurtocht door de stad, waar veel plekken inzaten waar de als bestuur goede herinneringen aan hebben. Na een drankje op het terras en een heerlijk diner, konden we allemaal lekker vroeg naar bed!

Zie Florian hier shinen in de Oude Hortus, waar we onze constitutiefoto’s maakten aan het begin van ons bestuursjaar.

EVrijdagavond gingen Florian, Robin en Xara naar het lustrumoptreden van geneeskundekoor ‘Echo’: Echo’s got talent. Florian had hier de rol van presentator. Zelf was ik hier helaas niet bij, maar ik heb veel enthousiaste reacties gehoord, dus ik ga er vanuit dat het een erg groot succes was!

Op maandag hebben we altijd onze bestuursvergadering, maar deze week werd het begin een beetje uitgesteld. Robin, Bas, Xara en Florian gingen naar de buluitreikingen en ik ging samen met Iris naar de Thesis Awards. Dit is een bijeenkomst waarop allerlei prijzen worden uitgereikt, onder andere voor bijzondere onderzoeksprestaties, maar ook prijzen voor medewerker, docent en begeleider van het jaar. Deze laatste drie prijzen mochten wij uitreiken en zijn gewonnen door Hans Duifhuizen, Rahul Pandit en Roland Bertens.

Rahul Pandit was heel erg blij met zijn prijs, en hij had hem verdiend!

KToen we later op de Hamburgerstraat arriveerden was de kookcie hard aan het werk om hun diner voor te bereiden. Wij konden helaas niet mee eten in verband met de bestuursvergadering, die toch een keer moest gaan beginnen. Gelukkig bleef er eten over en konden we toch nog genieten van de heerlijke creaties van de kookcie!

Dinsdag gingen we met z’n zessen naar de zomerborrel van de Universiteit Utrecht, waarvoor we waren uitgenodigd door het College van Bestuur. De borrel vond plaats in de Botanische Tuinen, een hele mooie locatie voor zo’n borrel. Veel van onze bevriende besturen waren er ook, dus met hen konden we voor de zomer nog even bijkletsen.

Wegens de hitte hoefden we niet in bestuurspak te komen en mochten we zelf weten wat we aantrokken. Zie Iris’ mooie nieuwe broek!

ENa deze borrel gingen we eten met Querencia, het bestuur van twee jaar geleden. Het was heel erg gezellig om met ze bij te kletsen. Yara (uit Querencia) zit nu in de WK-cie en de vrouwen namen het die avond op tegen Japan. We vertrokken dus naar de Cambridgebar om daar de spannende wedstrijd te kijken, hup Holland hup!

Moge het duidelijk zijn dat de Oranje Leeuwinnen er met de winst vandoor gingen!

BWoensdagavond kwam Roland Bertens, docent bij Medical Humanities en het keuzevak Gezondheidsrecht, op de borrel om een lezing te houden over tuchtrecht. De bezoekers werden aan het denken gezet over uiteenlopende casuïstiek. We hebben het gehad over onder andere tuchtzaken rondom verkeerde diagnoses, het beroepsgeheim en hoofdbehandelaarschap. De bezoekers waren heel erg enthousiast, er werden prikkelende vragen gesteld en er ontstonden leuke discussies.

Ook de ijsjes vielen goed in de smaak!

HDonderdag was het tijd voor de h.t.f.t.o.t. van de M.F.L.S., de medische studievereniging uit Leiden. Dit is een borrel waar huidige, oude en kandidaatsbesturen van alle medische faculteitsverenigingen uitgenodigd worden. Voor het kandidaatsbestuur is dit een leuke kans om te zien met wie ze gaan samenwerken en oude en huidige besturen zien allerlei (oude) bekenden terug. We waren met zeventien Samsers afgereisd naar Leiden en hebben met een overtuigende ‘In spiritu Samsi!’ kenbaar gemaakt dat we er waren.

Sams goed represented!

OVrijdag woonden we de oratie van prof.dr. Molenaar bij. Hij is sinds vorig jaar hoogleraar in het vakgebied Tumoren van het hepato-pancreato-biliaire gebied.

Na de oratie vertrokken we naar Vorden, voor mijn ouderweekend. We begonnen met weekend goed met een uitgebreide borrel en diner. We sloten de avond af bij een zelfgestookt vuurtje, vakkundig aangestoken en aangehouden door mijn vader en Florian. Helaas viel na een tijdje de bodem uit de vuurkorf, waardoor er abrupt een eind aan werd gemaakt. Zaterdagmiddag bezochten we Zutphen, waar ik zes jaar op de middelbare school heb gezeten. We maakten een boottocht en ik gaf de rest van het bestuur een tour langs mijn school en alle plekken waar ik veel kwam. ’s Avonds vierde ik, samen met mijn zusje, onze verjaardagen voor familie en vrienden. Aansluitend kon een bezoekje aan het lokale café natuurlijk niet ontbreken. Zondag maakten we een wandeling door de Vordense bossen en genoten we van een barbecue en vermoeid en voldaan vertrokken we vervolgens weer richting Utrecht.

Met 30+ graden was het soms nodig om de schaduw even op te zoeken (gelukkig wel met mooi uitzicht).

VNadat ik het in het weekend al had gevierd, was het maandag echt tijd voor mijn verjaardag. De dag begon met een koffiemomentje met Xaar en toen ik op de uni aankwam trof ik een prachtig versierde werkplek aan: inclusief vlaggetjes, ballonnen én een ‘Happy Birthday’-muts. Toen een van m’n commissies ook nog taart voor me had meegenomen, voelde ik me helemaal jarig! En dat is de hele dag niet meer weggegaan. ’s Middags was het gewoon tijd voor de bestuursvergadering, máár gelukkig hebben we tussendoor heerlijk geborreld en gegeten (de mannen van Panorama hadden gekookt!). Ik werd verwend met cadeaus en ook het kandidaatsbestuur had heerlijke cake meegenomen naar de vergadering. Aan het eind van de dag ging ik blij (en vol van alle taart) naar huis.

Zo trof ik mijn bureau aan, daar kun je toch alleen maar blij van worden?

HWoensdag ging ik samen met Robin, Bas, 3 KB’ers en een aantal oud-bestuursleden naar Amsterdam voor wederom een h.t.f.t.o.t. Deze keer was het georganiseerd door MFAS, de studievereniging van geneeskunde aan de UvA. Het was weer een groot feest.

Een praeses-voorzitters-foto mocht niet ontbreken. Helaas niet helemaal compleet.

Ondertussen werd op de Hamburgerstraat vol spanning gekeken naar de halve finale van het WK. Er werden rondjes uitgedeeld en er werd natuurlijk volop gejuicht! Na de wedstrijd was het nog niet klaar met de pret, het was namelijk tijd voor de epische foto borrel. Allerlei foto’s die niet op de site verschijnen, werden op deze borrel getoond. De aanwezigen konden onder het genot van een drankje genieten van alle parels die op de beamer verschenen.

Donderdagmiddag hesen we ons alle zes in ons bestuurspak en vertrokken we naar de Pieterskerk voor de bacheloruitreikingen. Een kleine groep van ongeveer twintig mensen mocht hun diploma in ontvangst nemen. Als bestuur feliciteren we iedereen en reiken we een klein cadeautje uit. Ik mocht (voor de zesde keer dit jaar) een speech houden.

Een bacheloruitreiking is een officiële gelegenheid, knuffelen is dus niet de bedoeling (ook niet bij je vrienden). Zoals je ziet gaat dat niet altijd helemaal goed…

Vrijdagmiddag vond de laatste aftertentamenborrel van dit jaar plaats. De eerstejaars hadden hun laatste tentamen gemaakt en dat moest natuurlijk gevierd worden! Ondertussen ging ik samen met Bas boodschappen doen voor de actieve ledenbarbecue. Dit was een waar avontuur, want een bakfiets is moeilijker te besturen dan je zou verwachten. Met een volgeladen bakfiets (waar ik niet meer op durfde te fietsen) vertrokken we naar University College om daar alles voor te bereiden.

Op een of andere manier kregen we alles mee in de bakfiets! En Bas kon er gelukkig ook nog mee fietsen!

Langzamerhand verschenen de actieve leden en het werd steeds drukker en gezelliger. Onze eigen grillmeister Florian zorgde ervoor dat alles vakkundig gebraden werd. Er werd niet alles gebarbecued en vakantie gevierd, maar ook veeeeel foto’s gemaakt. 553 maar liefst. Zie hieronder een selectie. Al met al was het een erg leuke avond, die we afsloten met een feest bij D.S.K.

En toen was het tijd voor het zomerreces! We gaan er zeven weken tussenuit en zien jullie graag eind augustus weer terug. Geniet van jullie vakantie!

Heel veel liefs van ons en tot in augustus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge