December is echt zo last year

DSC03567Over een bestuursjaar zegt men wel eens dat het voorbij is voordat je er erg in hebt. Ik denk dat we dat kunnen constateren aan het feit dat ik, Simone, nu een plog gemaakt heb over de maand december, terwijl we stiekem al in februari leven. Dit is ook nog op een andere manier typerend voor een bestuursjaar: er is permanent te veel te doen en daardoor moeten er keuzes gemaakt worden. Dus hoe leuk en belangrijk we de plog ook vinden, er waren afgelopen maanden zaken met meer prioriteit of meer urgentie. Ik hoop dat jullie genieten van deze plog over vorig jaar met onder andere het ouderweekend in Bilthoven, de almanakonthullingsweek en de Snowcie!

IMG_4500Als bestuur zijn er altijd heel veel dingen te doen, veel uitnodigingen komen op je pad en je leert enorm veel nieuwe mensen kennen. Zo maken we kennis met andere besturen, mensen binnen de faculteit en met nieuwe leden natuurlijk. Hier zijn we op bezoek bij ons zusje, de MFVU, de medische faculteitsvereniging van het VUmc. Met voormalige, toekomstige en huidige besturen van alle zusjes werd er geborreld en het bestuursbestaan gedeeld. Op deze foto staan we met zusjes van de VU, Leiden en Nijmegen.

 

IMG_4533Maar ook banden met mensen die je voorheen wellicht minder goed kende, worden sterker. Zo was er een avond in december waarvoor we gekookt hebben voor het XXXIe bestuur, Audacia. Helaas zijn er weinig goede foto’s van dit evenement, dus hierbij een wazige foto voor een sfeerimpressie. We hadden zelfs de digitale haard erbij aangestoken voor een lekker knus en warm gevoel! 😉

 

DSC02527Voor het toetje heb ik me gestort op het bakken van pannenkoeken, zodat deze geserveerd konden worden met ijs en warme kersen. Hier zie je daar een zeer trotse foto van, omdat ik er zojuist voor het eerst in mijn leven in geslaagd was om een pannenkoek goed te flippen. Nog een eigenschap die je in een bestuursjaar leert: vier alle kleine overwinningen, haha!

 

IMG_4377
Na het tentamen waren Anniek en Tanja namens het bestuur aanwezig op de ATB (aftertentamenborrel), waarbij de BVT input over het blok en het tentamen kan verzamelen terwijl de studenten kunnen ontspannen na een week hard leren.

 

IMG_178112 december was het tijd voor weer een ouderweekend. Ditmaal in het verre (of eigenlijk iets minder verre) Bilthoven, zodat we de ouders van Tanja konden ontmoeten. Los van elkaar hadden Tanja en haar moeder bedacht dat het leuk was om het weekend het thema ‘kinderfeestje’ te geven. Dus zaten we zaterdagochtend vroeg op de fiets richting Bilthoven, waar we met veel enthousiasme ontvangen werden om cake te versieren. Met veel precisie werden mooie aesculapen, namen en andere creatieve uitspattingen op de cake gekliederd.

 

IMG_4577Daarna was het tijd om – net als bij een echt kinderfeestje – een activiteit te ondernemen. Het werd één van Tanja’s lievelingsplekken, waar Tanja’s liefde voor de witte tijger vandaan komt: Dierenpark Amersfoort. Dit kon natuurlijk niet zonder een kinderlijke toevoeging, dus bij de ingang van het park overhandigde Jannes, de vader van Tanja, vol trots aan ons deze dierenmaskers.

 

IMG_1900Dat deze maskers helemaal bij een kinderfeestje hoorden, werd later die dag bevestigd toen we deze groep kinderen, uit ongeveer groep 2, tegen kwamen met dezelfde maskers op!

 

IMG_1872Angsten werden overwonnen bij het knuffelen met koude dieren gedeelte, waarbij er kakkerlakken, slangen en vogelspinnen waren. Hier zie je Anniek met een equivalent van Zaza uit Pluk van de Petteflet. Onze hippie-natuurliefhebber Anniek kan dit natuurlijk erg waarderen, vandaar dat ze helemaal opleefde van deze gebeurtenis.

 

IMG_1889Zelf hoopte ik heel dapper de slang vast te houden zodat ik heel stoer zou lijken, maar niet mijn échte angst onder ogen zou hoeven zien. Tot mijn grote spijt was de slang te onrustig en kreeg ik niet de kans om koelbloedig te doen alsof ik niet zo’n meisjesmeisje ben dat bang is voor spinnen. Tot mijn nog grotere spijt hadden mijn bestuursgenootjes best snel door dat ik geen fan ben van spinnen en werd het hun missie om mij een vogelspin te laten oppakken. Achteraf was het best een leuke ervaring en kan ik vertellen dat spinnenpootjes heel zacht aanvoelen.

 

IMG_1916Na dit grote avontuur moest er natuurlijk weer ontspannen worden bij gevaarlijke dieren die wél achter een hek zaten. Tanja kent de route naar dit magnifieke beest met haar ogen dicht en achteruit lopend, dus hier stonden we dan eindelijk: bij de WITTE TIJGER!

 

IMG_1926Nog even met zijn allen een ritje maken in het treintje en onze dag in de dierentuin was compleet!

 

IMG_1943Na deze gezellige dag met grote persoonlijke overwinningen gingen we weer terug naar het ouderlijk huis van Tanja, waar we  een heerlijke maaltijd met – uiteraard – vooral veel kip voorgeschoteld kregen. Ook Tanja’s zussen, Wietske (en vriend Ruud) en Marcella waren aangeschoven. Met een borrel (Ja, Jannes, je hebt de mannen met vlag en wimpel verslagen) op de bank en met een spelletje 30 seconds werd deze avond gezellig afgesloten, waarna we allemaal redelijk vroeg en uitgeput onze bedden zijn ingedoken.

 

IMG_4608De volgende dag werden we voorzien van een heerlijke brunch en zijn we weer richting Utrecht gefietst om een foto te maken voor het kerstkaartje. Ons plan om dit bovenop de Dom te doen werd helaas geboycot door de VVV met tijden die niet in ons schema pasten, dus zijn we maar gaan genieten van de wintermarkt met glühwein en lekker eten.

 

DSC02675De laatste week van december stond traditiegetrouw in het teken van de almanak(raad). Na hard ploeteren mochten ze eindelijk hun prachtige boekwerk onthullen en genieten van de felicitaties. Op maandag werd er onthuld aan de voorgaande almanakraden. Hierboven zie je een foto waarbij de almanak met hints en spelletjes onthuld wordt aan het huidige en vorige bestuur. Hilde vond het erg spannend, denk ik.

 

DSC02684Aangezien er ook een wintersport aankwam, was deze avond – in een café tegenover het onthullingsdiner – ook de snowcie kennismakingsborrel, waar de deelnemers elkaar alvast een beetje konden leren kennen onder het genot van een drankje.

 

IMG_4655Woensdag hebben we met het bestuur en onze dates gegeten bij le Clochard om te vieren dat het bijna kerst was en vooral om ook een keer ontspannen tijd met elkaar door te brengen i.p.v. altijd maar aan het werk te zijn.

 

DSC02929Donderdag was er nog geen einde aan alle borrels en onthullingen want op het almanakonthullingsfeest werd de almanak getoond aan alle leden. Aandachtig wordt er naar het scherm gekeken waar het onthullingsfilmpje op werd geprojecteerd.

 

DSC03013Goed gedaan, almanakkies, jullie mogen trots zijn op jullie prachtige boek ‘Joie de Livre’.

 

DSC03020Op vrijdag was de almanakreceptie en mochten eerst alle ouders/broers/zussen komen recipiëren, nadat ook aan hen de almanak onthuld was. Daarna kwamen veel leden langs om de almanak te feliciteren met hun prestatie van het afgelopen jaar.

 

DSC03100De almanakraad mocht allerlei cadeau’s in ontvangst nemen en hebben steeds geproost op hun almanak. Hier zie je ze hard hun best doen om de piñata, gekregen van de activiteitenraad, stuk te krijgen.

 

IMG_2921 (1)Tijdens het opzetten van de almanakreceptie waren Onno, Anniek en Mick aanwezig bij het afscheidscollege van prof. dr. Knape. Daarna zijn Anniek en Mick doorgegaan naar het SUMMA kerstdiner om alsnog aan te sluiten bij de almanakreceptie later op de avond.

 

12391789_1686451151592400_2141415273553179523_n
734761_1686452068258975_2845482924633217687_nBij het SUMMA kerstdiner was iedereen mooi gekleed, was het eten erg lekker en was de avond heel gezellig (heb ik van horen zeggen, want ik kon er helaas niet zelf bij aanwezig zijn).

 

12359906_1686452648258917_8478518389369288173_nHet diner was georganiseerd door de SUMMAcie.

 

10392187_10208675366430117_8848533910321903083_nIn de kerstvakantie was het natuurlijk ook weer tijd voor de jaarlijkse wintersportreis. Tanja zal deze leuke kiekjes toelichten, omdat ik niet mee was.

Na een weekje verdiende rust, vertrok er op tweede kerstdag een bijna volle bus naar Saint Francois Longchamps, met het vooruitzicht van groene bergtoppen, in plaats van de gehoopte witte. De skipassen en het materiaal was al geannuleerd, maar toen iedereen de enige piste die open was voor zich zag, kon niemand het laten om toch de plank of planken op te gaan. Stiekem konden we best veel voordelen inzien van slechts één piste. Allereerst kom je iedereen tegen op de piste, dus super gezellig!  Daarnaast was het lekker warm, dus kon je gewoon in je onesie de piste af! 

 

DSC03610
Weinig sneeuw betekent gelukkig wel meer tijd voor après ski en feestjes, nog een voordeel! Vooral het happy hour tussen 4 en 5 uur met daarbij de gratis après ski van Snowblend werd elke dag goed benut!

 

DSC03438Aangezien er slechts een blauwe piste open was in het gebied, besloot de Snowcie om op oudejaarsavond zelf een zwarte piste te organiseren. Iedereen werd in groepen verdeeld en deze groepen gingen langs alle kamers om leuke alcoholgerelateerde spellen te spelen. Het nieuwe jaar werd feestelijk ingeluid op de ‘piste’ in het hoger gelegen deel van Saint Francois Longchamps. Volgens mij hebben we nog nooit zo lang gedaan over naar boven lopen, maar de jaarwisseling was in ieder geval een groot feest!

 

DSC03567De volgende dag werd er brak een groepsfoto gemaakt. Voor deze foto hebben we toch maar even een stukje sneeuw opgezocht voor het idee!

 

DSC03594
Vervolgens mocht iedereen op kosten van de Snowcie rodelen! Weer iets wat je niet had gedaan als er veel sneeuw had gelegen! 

 

DSC03229
Onno, Jelle en ik grepen de kleine hoeveelheid sneeuw als een kans om een dagje lekker te relaxen. Om toch nog iets te ondernemen besloten we te gaan wandelen. We gingen met de lift naar boven, liepen 100 meter omhoog en besloten toen toch maar om glühwein te gaan drinken en weer met de lift naar beneden te gaan. Lekker sportief dagje dus, maar relaxen was het zeker! 

 

DSC03712Elke avond werd er gefeest in de Yetibar. De muren van deze bar stonden helemaal vol met berichten van feestgangers, dus ik kon het, als echte ab Actis, natuurlijk niet laten om de MSFU “Sams” daar ook aan toe te voegen. Met een beetje inbeeldingsvermogen zie je ook nog ons zusje uit Amsterdam, de MFAS, op de muur staan van hun wintersport vorig jaar! 

 

DSC03758
De Snowcie is de hele vakantie creatief omgegaan met het feit dat er weinig sneeuw was. Dit heb je aan bovenstaande foto’s al kunnen zien. Daarnaast hebben ze een dagje naar een ander skigebied geregeld en ook de laatste dag was er weer een alternatief programma. Het grootste deel van de meisjes ging lekker zwemmen en naar de sauna en het overgebleven deel en de mannen waren niet vies van een fanatiek potje bowlen!

 

1244_925170220910589_7411659477862264296_nEn ja hoor! De dag van vertrek ging het natuurlijk keihard sneeuwen! Wat een timing… Gelukkig besloten we er het beste van te maken en werd deze prachtige sneeuwpop gebouwd!

 

DSC03614Bedankt lieve Snowcie! Jullie hebben een topreis neergezet, zelfs zonder sneeuw!!! Wil je toch nog wat meer zien van die ene piste? Kijk dan vooral de aftermovie door hier te klikken!

Al het bovenstaande is natuurlijk (deels) wat we aan leuke dingen gedaan hebben, maar we hebben ons ook op nuttige projecten gestort in december. Onno is de alumnidag van geneeskunde aan het verbeteren, hij heeft in december een commissie samengesteld en was bezig met opzetten van een klankbordgroep om te inventariseren welke wensen de verschillende soorten alumni hebben bij deze dag. Tanja was weer druk bezig met de reserveringen in het UMC Utrecht voor alle raden en commissies, het beantwoorden en sturen van mails en ze heeft het kerstkaartje ontworpen en verstuurd. Anniek had in december veel commissies al fiscus-overdrachten gegeven en is in deze maand vooral bezig geweest met het controleren van begrotingen, het bijwerken van de boekhouding en ze heeft zich ingezet om uit te zoeken welk kassasysteem geschikt is voor de MSFU “Sams”. Simone heeft veel stress gehad om het inleveren van de docentenprijs en had veel vergaderingen in onderwijsland, zodat zo veel mogelijk beslissingen voor de kerstvakantie gemaakt konden worden. Verder is Frank bezig geweest met het benaderen van payroll bedrijven voor het boekenteam in Willy’s winkeltje, zodat de salarissen goed zullen verlopen. Mick heeft zich gestort op het benaderen van alle sponsoren om in januari evaluatiegesprekken te voeren en nieuwe contracten af te sluiten, naast het doorlopende project van het voorzien van alle raden en commissies van commentaar op hun promotiemateriaal.

Terugkijkend was december een heel enerverende, energieke en uitputtende maand, maar heb ik er veel voldoening uit gehaald. Al was ik wel blij dat ik in de kerstvakantie twee weken de tijd had om weer bij te slapen van de eerste maanden als bestuur.

Met evenwichtige groet,

Simone Tas
h.t. commissaris onderwijs der MSFU “Sams”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge