Dies voorbij, wat nu….

De Dies is voorbij, de vraag is nu natuurlijk vallen we niet in een enorm zwart gat. Gaan we ons niet vervelen? Het is deze keer aan mij, Koen (jullie alom geliefde fiscus), de taak jullie te vertellen wat er in de weken na de Dies ons bestuursleven heeft gevuld. Jullie denken misschien Koen, dit is toch pas je eerste plog en dat terwijl iedereen al een keer is geweest? Correct! De vorige plog is er heel misschien een beetje bij ingeschoten. Maar niet getreurd, ik zal jullie deze plog ook nog verblijden met wat wintersport kiekjes. Maar ik zal vooral de afgelopen 2 weken uitleggen: hierin onder andere een ouderweekend bij Yara, WKZ-uitvoering toneel, een datediner en nog veel meer! Ook zijn we officieel een half jaar bezig als bestuur. Wat is het toch voorbij gevlogen.

Mijn Snowcie!

Met de Snowcie hebben we een fantastische reis naar Risoul neergezet. En het aantal deelnemers was zo hoog dat het de geschiedenisboeken in kon. Ik ben voor het eerst gaan wintersporten, en ja, het is zeker voor herhaling vatbaar.

Dit was onze geweldige deelnemersgroep

Mede door deze enthousiaste deelnemers is deze reis onvergetelijk geworden. Er zijn veel nieuwe vriendengroepen ontstaan. Toch iets om trots op te zijn.

Hier zijn Wytse en ik druk aan het werk.

 

Nu weer terug naar de afgelopen 2 weken. Je denkt misschien Dies een weekje genieten van alle activiteiten, even niet denken aan je bestuurstaken. FOUT gedacht. We hebben zeker genoten, maar Wytse en ik moesten beiden onze halfjaarlijkse verslagen maken. En dit kost helaas veel tijd. Dat is dan ook de reden dat we hier ’s avonds na de Diesweek nog hard aan het werk zijn. Maar onze verslagen zijn op tijd afgekomen en zijn goed gelukt!

Mijn bestuursleden deden het goed bij het Eerstejaarsbowlen!

Het was in deze weken ook weer tijd voor de FICO. Dit is de Financiële Commissie waarin de fisci van de afgelopen 5 jaar zitting nemen. Hier bespreken we veel begrotingen en de halfjaarlijkse/jaarlijkse financiële verslagen. Deze vergaderingen zijn erg handig voor de fisci en zo kunnen we de raden en commissies van beter advies voorzien! Tegelijkertijd gingen Wytse, Bas en Yara bowlen met de eerstejaars. Het was, zo heb ik gehoord, erg gezellig. En even wat credits naar Yara: ze heeft 2 strikes gegooid! Hoera.

De dames van de VARticale, ik als beschermheer en onze dates

Op donderdagavond gingen Valerie en ik, na de bacheloruitreikingen waar we weer veel handen hebben geschud, naar het datediner van de VARticale. Dit is een soort dispuut opgericht door de vrouwelijke leden van de Activiteitenraad (AR) van vorig jaar en dit jaar. En wat doe ik dan in dit bonte gezelschap? Ik ben benoemd tot beschermheer. En dus mocht ik aanwezig zijn bij deze avond met als thema: ‘alles met een V’. Het was een erg gezellige avond en zeker voor herhaling vatbaar.

 

Met de ouders van Yara in de burcht in Leiden

Vrijdag was het zover! Het ouderweekend van Yara in Leiden. We kwamen vrijdagavond aan en hebben toen heerlijke Roti gegeten en daarna begon een avondprogramma. Een heel leuke speurtocht door de buurt waar Yara was opgegroeid en daarbij een heel aantal vragen over Yara’s jeugd. Dit was erg leerzaam en was erg goed in elkaar gezet!

Met onze rondleider die ons allerlei mooie plekken in Leiden liet zien.

Zaterdagochtend gingen we het centrum van Leiden in, waar we een heuse Boerhaave rondleiding kregen door Leiden. We hadden een rondleider die denk ik alles wist over Boerhaave en heel Leiden eigenlijk. We hebben alle plekken die in het leven van Boerhaave van belang waren gezien. Ook hebben we stilgestaan bij de kamers van onze Koning en Prinses Beatrix. We hadden heerlijk weer en dit maakte dit weekend natuurlijk helemaal af!

Met hele bestuur, behalve Milou.

Hier zijn we heel blij, want we gaan snel op de foto zonder Milou. LOL.

Nu met Milou

’s Middags hebben we heerlijk in een park geluncht met Turkse broden en allerlei tapenades. Hierna gingen de ouders van Yara naar huis en hebben wij nog een spionnentocht door Leiden gedaan. Hierdoor hebben we nog meer pittoreske plekken van Leiden gezien. Het is echt een prachtige stad! Eind van de middag hebben we nog even van de zon genoten in een park. Daarna gingen we weer naar het ouderlijk huis van Yara, waar we ’s avonds zeer culinair hoogstaand hebben gegeten. Daarna gingen Milou, Wytse, Yara en Valerie de wereld redden van een virusuitbraak. Yara’s vader, Bas en ik hebben met erg weinig plezier de ondergang van het Nederlands elftal gekeken.

Met z’n 5-en op het strand.

Zondagmiddag gingen we naar het strand bij Katwijk, omdat dit de plek was waar Yara vroeger altijd heen ging. Valerie was hier helaas niet meer bij, omdat ze op ziekenbezoek ging bij haar moeder. We zijn heerlijk uitgewaaid en hebben ook nog kibbeling gegeten. Na nog een pannenkoekje te hebben gegeten bij Yara’s ouders zat het ouderweekend er weer op….

MSFU Care.

Deze foto wilde ik jullie niet onthouden. Zie ons shinen, we zijn net een band op de omslag van onze plaat! Graag wil ik Yara’s ouders nogmaals bedanken voor het geweldige ouderweekend. Het ontbrak ons aan niets en we hebben naast veel gezien ook heerlijk ontspannen.

35 joggingboeken…

Maandag een nieuwe week begonnen en toen werd ineens dit pakket bezorgd. 35 trainingsbroeken voor de deelnemers van de Buitenlandse Excursie naar Riga en Tallinn. De oplettende lezer zal denken, maar Koen jij vindt dit toch vreselijk. Dat klopt, dit was echt een hel! Ik heb de broeken dan ook snel weggezet en woensdag met Emy en Merlijn naar de drukker gebracht. Een fietstocht die zorgde voor veel hilariteit.

Onderwijsavond Buitenlandse Excursie. Op de eerste rij zie je mijn commissie shinen met onze hesjes.

De Buitenlandse Excursie komt steeds dichterbij, dus het was tijd voor de onderwijsavond. Deze keer ging het over ALS. We hadden twee zeer enthousiaste en interessante sprekers. We zijn nu een stuk beter op de hoogte wat zich in de onderzoekswereld afspeelt en wat voor particuliere initiatieven er worden opgezet. Hierna hadden we nog een kennismakingsborrel waar iedereen zijn/haar telgroepjes leerde kennen. Ik spreek namens de hele BECO als ik zeg, we hebben er veel zin in!

 

De spelersgroep van toneel in het WKZ

Woensdagmiddag heeft onze spelersgroep die 9 en 10 mei het jaarlijkse toneelstuk zullen opvoeren en middag georganiseerd voor de kinderen in het Wilhelmina KinderZiekenhuis (WKZ). Het thema van deze middag was tijdmachine en de kinderen hebben genoten en de spelers ook!

 

Versiering voor Bas zijn verjaardag.

Op donderdagavond heb ik de OK en de bestuurskamer versierd, omdat Bas vrijdag jarig was.

Bas met zijn fisci cakje

De traditie werd voortgezet: de jarige krijgt een fisci cakeje. En zie hoe blij hij ermee is!!

Met zijn verjaardagscadeau!

Van ons als bestuur kreeg Bas een bananenpak. Dus op de komende feesten zal hij in dit pak nog wel eens losgaan op ‘Gaan met die banaan’.

Dit was hem dan alweer! Ik hoop dat jullie genoten hebben en namens het bestuur wil ik nog even zeggen: we enorm veel zin in het volgende halfjaar!

 

Een gedachte over “Dies voorbij, wat nu….”

  1. Ik spreek namens de hele BECO als nog even een aanvulling wil doen op deze plog: veel zin = GIGANTIC veel zin
    En verder (voor Dennis’ complimentenronde): goed getypt, Koen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge