Dr. Jekyll, Mr. Hyde en agent Bond, James Bond

Hallo allemaal,

Na de drukke BECO week, beschreven door Bas, is aan mij, Yara, de taak om de ‘normale’ weken erna te beschrijven. Ik schrijf normale tussen aanhalingstekens omdat het weken vol activiteiten waren. Nu de zomer eraan komt merken we duidelijk dat er nog meer activiteiten zijn dan normaal! En dan te bedenken dat we naast al deze activiteiten ook nog soms gewoon bestuurswerk verrichtten. In deze plog kunnen jullie onder andere lezen over toneel, het gala, de ZUL en een tragisch verlies in de winkel.

Voor we bij wat officieel ‘mijn weken’ aankomen wilde ik nog even aandacht besteden aan de batavierenrace. De batavierenrace is een race voor studenten van wel  25 etappes, die samen ruim 180 km lang zijn. Dit duurt het hele weekend, waarin het, zoals ik het begrijp, naast het rennen ook vooral om het feesten gaat. Dit jaar was het team al binnen een half uur vol, dus we hadden een groep zeer enthousiaste lopers mee.

Stijn wordt op de camping geïnterviewd over zijn ongetwijfeld geweldige sportieve prestaties

Ons team werd 160e, van de meer dan 300 teams, dus dat was een prestatie om trots op te zijn. Wytse heeft als enige van ons bestuur meegerend, maar Valerie, Koen en Milou waren er ook bij om aan te moedigen en mee te rijden. Ik heb begrepen dat het een zeer geslaagd weekend was dus dankjulliewel AR voor de organistatie!

Op 1 mei begon de uitverkoop in Willy’s Winkeltje. Er lagen nog heel veel afgeschreven boeken lagen in de winkel en daar wilde Valerie graag vanaf. Mensen konden dus voor spotprijzen (vanaf 1 euro!) prachtige medische boeken kopen. De hele week stonden er tafels vol boeken voor Willy’s winkeltje, waar iedereen de boeken die ze wilden uit kon zoeken.

Zoals jullie kunnen zien was het een groot succes!

Het was de hele week heel druk en Val heeft heel veel mensen blij kunnen maken met mooie boeken. Helaas is het ook tijdens deze week geweest dat we een groot verlies hebben moeten lijden in de winkel. De snoepjesschaal is helaas overleden door toedoen van twee niet nader te noemen personen uit het vorige bestuur.

Condoleances graag naar fiscus2@msfusams.nl

Voordat de winkel al zijn klandizie verliest, er zijn inmiddels wel weer snoepjes te verkrijgen bij de winkel!

Die dinsdag was het tijd voor de ZesUursLoop! Dit is een activiteit die we organiseren met 5 andere verenigingen waarbij zes uur lang rondjes gelopen worden in het Wilhelminapark. Er moet altijd iemand van elke vereniging aan het rennen zijn, en de rondjes worden geteld.

Hier stonden nog eerste (en 34 rondjes ‘vo!)

Verder wordt er vooral veel bier gedronken, en geBBQ’t, waar geld mee wordt opgehaald voor het goede doel.

Deze blije mensen waren er ook bij om het goede doel te steunen

Om 11 uur is het afgelopen, en toen was dit de eindstand:

Helix heeft geen 571, zoals het bord misschien lijkt te zeggen, maar 71 rondjes gelopen

We zijn, net als vorig jaar, weer tweede geworden achter de Diergeneeskundige Studenten Kring. Aangezien zij een rugby team hebben wat behoorlijk veel rondjes kan rennen, kunnen we zeer trots zijn op deze prestatie.

De maandag erna was Koen nog in Lissabon, maar omdat we zo gewend zijn met zn 6en te eten, hadden we wel voor hem de tafel gedekt:

De slawraps waren verder wel perfect gelukt. Sla is echt een superhandige manier om je wrap te eten

Die dinsdag en woensdag was het tijd voor de Toneeluitvoeringen. De toneelraad en spelersgroep hebben een heel jaar gewerkt en elke week gerepeteerd om een prachtig stuk op de planken te zetten. Ze speelden het stuk Dr. Jeckyll en Mr. Hyde, over een professor die probeert zijn slechtheid te scheiden van zijn goede eigenschappen.

De toneelraad in hun decor

Zelf ben in woensdag samen met mijn commissie, de ABCie geweest, en ik was heel erg onder de indruk. Het was een heel bijzonder en goed gespeeld toneelstuk, complimenten aan alle spelers en vooral de toneelraad!

Die donderdag was het tijd voor onze laatste teambuildingsdag, georganiseerd door Bas en Wytse. Omdat het heerlijk weer was en dus het mooi weer programma door kon gaan gingen we Kanoën!

Kijk ons genieton 🙂

Ik kan jullie vertellen dat Bas en Valerie duidelijk het minst goed zijn in kanoen, maar dat mocht de pret niet drukken. Na een stuk gekanoed te hebben en daarna uitgebreid gechilld hebben we er op de terugweg maar voor gekozen om niet meer te kanoen maar ons door de stroom mee te laten varen, en dat was erg relaxed.

Die avond gingen we eerst romantisch dineren op een prachtig gedekte tafel

Het was heerlijk al zeg ik het zelf

Vervolgens sloten we de dag af met poolen in de OZEBI.

Zien jullie de concentratie bij Bas

Ik houd niet zo van poolen, maar ik vond het toch erg gezellig. Het was een heel chille en rustige dag waarin we weer goed hebben kunnen bonden als bestuur.

De dag erna was het tijd voor het gala! Het gala, met het thema ‘Skyball’ vond dit jaar plaats in de Rode Schuur in Nijkerk en het was voor het eerst in jaren een afgekocht gala.
Het was de eerste keer dat we als bestuur met zijn allen op een gala waren en dus hebben we eindelijk een voltallige galafoto.

Fun fact: vlak hiervoor viel mijn sigilum(het medailledeel) van mijn lint af , maar ik kreeg gelukkig een veiligheidsspeld

Ik zou iedereen aanraden even door de galafoto’s te scrollen, er zijn niet alleen foto’s van veel mooie mensen in rok en jurk, maar ook een groot aantal hilarische, misschien ook te wijten aan het feit dat het afgekocht was. Ze zijn te vinden via fotorh.nl!
Ook heeft de galaraad geregeld dat de foto’s bewerkt werden in waar James Bond thema, wat een heel gaaf effect geeft! We hebben een mooie foto met ons KB kunnen maken.

Mathé was kwijt, hij is niet uit het KB gezet hoor!

De dag erna stond Wytse als enige vroeg op om mee te gaan met het team wat ons vertegenwoordigde bij de Geneeskunde wedstrijd de Rosalind Franklin Contest, helemaal in Maastricht. Hij heeft hier zelfs door zijn uitstekende kennis in het publiek een nespresso apparaat gewonnen! Verder is ons team is derde geworden, dus daar kunnen we trots op zijn!

Mijn weken sloot ik af met een hele leuke dag met de ABCie. Ik kan er nog niet te veel over delen, omdat het leuker is als de actieve leden het pas op het actieve leden weekend zien, maar bij deze een kort voorproefje:

#artistiek #ikbennietzuurhoor

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge