Een bestuursjaar: carrière-evenementen en lammetjes inenten

Het is zover, eindelijk mag ik mijn creativiteit laten botvieren in deze PLOG! Ik zal jullie meenemen in het leven van de bestuursleden der MSFU “Sams”, hierbij zal ik geen detail jullie ontnemen, alle zonnestraaltjes uitvoerig beschrijven en alle donderwolken van afgelopen weken keurig omzeilen.

Net na de diesweek stond er weer een prachtige week voor de boeg, een week die niet zoals de dies uit alleen maar leuke activiteiten bestond, maar ook serieuze carrière-evenementen. Het was namelijk de week van de Medische Carrière Dagen! Op dinsdag 19 maart had de medische carrière dagcommissie een symposium georganiseerd waarbij hoog aangeschreven sprekers langs kwamen om alle studenten te helpen in hun zoektocht naar het juiste carrièrepad. Onder andere sprak dr. Sachs op de dinsdagavond over wederkerigheid in de spreekkamer. Tussen de sprekers en workshops die werden gegeven was er tijd voor een lekker stuk pizza!

Op het zelfde moment dat het serieuze symposium plaatsvond, was in het centrum van de stad een wat minder serieuze activiteit aan de gang. In Chupitos werden de wintersportverhalen uit de oude doos naar boven gehaald tijdens de Snowcie reünieborrel!

Alsof de collegebanken nog niet genoeg gebruikt worden, werd op de donderdagavond ook nog een fantastische onderwijsavond georganiseerd door één van de commissies. Deze keer ging het niet over het RAAS-systeem of over ‘IgA zit in de mucosaaaa’ maar werden de geneeskundestudenten die mee zouden gaan op de buitenlandexcursie onderwezen door mensen die van heel wat andere organen kennis hadden. De onderwijsavond van de buitenlandse-excursiecommissie (BECO en deze commissie noemt zichzelf Becosmos) stond namelijk heel toepasselijk in het thema van de kosmos! Becosmos had een zeer interessante avond georganiseerd waarbij kenners van de ruimtevaart kwamen vertellen over hoe het is om een ruimtereis te maken en wat voor invloed dat heeft op het lichaam. Daarnaast werd ons verteld dat je in de ruimte onbeperkt ver kan plassen, hoe cool is dat?!!

De volgende dag was het tijd voor de grote finale van de Medische Carrière Dagen. Op de vrijdag zouden over de 140 geneeskundestudenten op de carrièredag langskomen om te kunnen spreken met verschillende medisch specialisten en werkgevers. Het de dag zou in het teken staan van het thema: ‘Light up your future’.

Hier zie je Anne-Lotte in actie bij de inschrijfbalie.

Iedereen kon zich inschrijven voor meerdere sprekers en workshops waardoor je een ‘pakket op maat’ kon samenstellen waaraan jij het meeste had in je beroepsoriëntatie. Daarnaast was er een mogelijkheid om professionele LinkedInfoto’s te laten maken!

Zie hier één van de vele fotomodellen!

Om de dag af te sluiten werd er een wijnproeverij georganiseerd in samenwerking met Me-Doc, waar iedereen van meerdere heerlijke wijnen kon proeven onder het genot van een hapje en livemuziek!

Een deel van het bestuur ging diezelfde avond nog richting Amsterdam om daar in prachtige galakostuums te verschijnen op het gala van onze zustervereniging MFAS. Het was een goeie inkomer voor het gala dat de galaraad organiseert op 3 mei!

Vanuit het bestuur gingen Robin, Julia en Bas en Bas’ vriendin Jisca en eerstejaars Lara gingen gezellig mee!

Dinsdag 28 maart was de Universiteit van Utrecht jarig! De UU vierde haar 383ste verjaardag, en ook wij mochten op het feestje komen!! Na een parade van alle hoogleraren vanuit het Academiegebouw naar de Domkerk begon de lange zit. Er werden meerde prijzen uitgereikt, waaronder de docentenprijs van het jaar. Deze werd gewonnen door Niels Bovenschen; een docent die ons ook wel eens les geeft over pathologie! We boffen maar!

Daarnaast was het die avond ook tijd voor de eerstejaars poolavond! De eerstejaarscommissie (EJC) had een avond georganiseerd waarbij eerst meegegeten kon worden op de Hamburgerstraat en daarna kon de hele avond gepoold kon worden!

Hier zie je Lotte, Ramon, Lucia, Rens, Wally, Vana en Max van de eerstejaarscommissie. Bestuurspersoon Iris was ondertussen aan het vergaderen….

In het bestuursjaar gaan we als bestuur op bezoek bij alle ouders, deze keer was het ons de eer om een heel weekend bij de ouders van Xara te logeren! Na een lange autorit kwamen we aan in het pittoreske boerse Steenbergen. De vader van Xara, René, is dierenarts en houdt voor de hobby een aantal schapen thuis. We hadden het goed getroffen, want er waren net een heel aantal lammetjes geboren!! Dus we trokken snel de blauwe overalls aan om de lammetjes van dichterbij te zien en te knuffelen!

Groepsportret!
Ondanks dat we een jaar niet aan het studeren zijn, blijven de geneeskundevingers altijd kriebelen. Er moest een lammetje van een hematoom verlost worden (eigenlijk hebben we dus geen lammetjes ingeënt, maar dat klonk lekkerder voor de titel), en natuurlijk wilden wij daar allemaal met liefde bij helpen!
Bas met zijn favoriete schaap 1.
Robin met schaap.
Bas met zijn favoriete schaap 2.
Xara in de jurk van Koningin Maxima! Zoals je ziet, zit de jurk als gegoten!

Na onze therapeutische lammetjesknuffelsessies waren we helemaal zen en konden we zo aanschuiven bij een heerlijk diner waarbij we ook geproefd hebben hoe goed René kon zorgen voor zijn lammeren in de keuken.

Hier poseren we met de ouders en broer van Xara op de trap van het stadhuis van Bergen op Zoom, dat we ook nog bezocht hebben.

Het was een heerlijk weekend!

Donderdag 4 april mocht ik aanschuiven bij de ECG-workshop die werd georganiseerd door de co-raad. Heel fijn om weer even een opfriscursus te krijgen! Het was een leuke avond met een gezellige naborrel, helaas zijn er geen foto’s gemaakt…

Verder hadden we ook nog onze eerste honorairenvergadering! Op deze vergadering worden alle oud-bestuursleden uitgenodigd om mee te denken over bepaalde vraagstukken waar we mee bezig zijn.

Het lijkt alsof ik slaap, maar dat is natuurlijk niet zo! Tis gewoon een slechte foto…

Een paar dagen later was ook de vergadering met de Raad van Toezicht en Advies (RvTA). Dit is een vergadering met allerlei verschillende mensen die in de RvTA van de MSFU “Sams” zitten. Zij houden met hun professionele blik een oogje in het zeil over hoe het gaat met de vereniging. Mocht je willen weten wie er in de RvTA zitten, dan kun je hen opzoeken in de almanak of op de website!

Na de RvTA-vergadering moesten we nog snel onze tassen gaan pakken, want de volgende dag zouden we vertrekken naar de BECO! Daar lees je in de volgende plog alles over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge