Eerste bestuursmaand!

IMG_3294

Inmiddels is de eerste bestuursmaand alweer voorbij gevlogen, maar is deze, door het moeten inhalen van andere plogs, helaas nog helemaal niet vastgelegd in de plog! Ik besloot daar snel wat aan te doen en jullie in vogelvlucht alle leuke gebeurtenissen van de eerste maand te laten zien. Van het ouderweekend bij Anniek tot de clusterborrels en van het opruimen van het archief en magazijn tot het congres. Hij is helaas weer erg lang, maar daar zal binnenkort verandering in komen! 

 

DSC_0653
Het was mijn eerste werkdag als ab Actis van de MSFU “Sams” en ik neem mijn functie natuurlijke zeer serieus, dus ik besloot om mijn eerste brief geheel in stijl te posten!

 

DSC_0707
Oké, eigenlijk liep ik gewoon langs de brievenbus toen we constitutiefoto’s gingen maken. Dit is zeker mijn favoriet! Prachtig in balans! #equilibrium

 

IMG_3101
’s Avonds hadden we onze eerste bestuursvergadering (BV). Het testosteron in onze groep besloot dit gezellig op de bank af te sluiten met een biertje en een kipburger. Lekker mannelijk!

 

IMG_3092
De volgende dag kregen we bezoek van deze hele lieve hond. Het beestje zou rustig op haar plek blijven zitten, totdat baasje Carlijn klaar was met het lay outen van de Medizine. De viervoeter was het daar echter niet mee eens en besloot de frituur om te gooien… Ze kijkt hier helemaal niet schuldbewust. Kortom, het was een top tweede dag!

 

thumb_IMG_3522_1024Onno en Simone konden een avondje vrij vinden om naar de diesreceptie van de MFVU te gaan in Amsterdam. De MFVU is de studievereniging van geneeskunde aan de Vrije Universiteit en zij vierde haar verjaardag. Leuke reden om onze mooie pakken weer eens aan te mogen!

 

IMG_3133
Op woensdag was er natuurlijk weer de wekelijkse borrel en we moesten voor het eerst aan het einde van de avond alle borrelaars naar buiten zien te krijgen. Deze lieve leden vonden het erg jammer dat ze moesten gaan 🙁

 

IMG_3114
Ik stond de volgende dag samen met de equiladies lekker vroeg op om de bus te pakken naar prachtige boerendorpje Hagenstein. Een super leuk en ontspannend uitstapje, maar waarom eigenlijk?

 

IMG_3112
Nou, komend jaar mogen we naar enorm veel gala’s, zoals ons eigen gala op 3 juni, het MEgala voor alle geneeskundestudenten in Nederland op 9 april in de Tivoli Vredenburg en nog vele andere gala’s van bevriende andere studieverenigingen. Op deze gala’s moeten we als groep natuurlijk wel goed voor de dag komen en hoe kan dat beter dan met matchende jurken? Hiervoor maakten we het tripje naar ‘the middle of nowhere’ om samen met Jolanda, de mevrouw die onze jurken gaat maken, een prachtige jurk te ontwerpen. De mannen van het bestuur krijgen een vestje voor bij hun rok in dezelfde kleur. Die zaterdag stonden we weer vroeg naast ons bed om de stoffenmarkt af te struinen naar een toepasselijke kleur stof en die hebben we gevonden, namelijk:

 

IMG_3208
“MSFU groen moet je doen!” Maar wees niet bang, om te compenseren hebben we onze bestuurspakken en vesten in het “Sams blauw past bij jou”! Geen vereniging/stichting over boord dus!

 

IMG_3314
We stuurde deze foto naar de toneelraad omdat deze rollen stof perfect paste bij hun grappige naam: ‘Joop o.d.z. Helemaal ’t Ende!’. De toneelraad zal komend jaar samen met een fantastische spelersgroep de musical Urinetown, ook wel Zeikstad, neerzetten. Deze hilarische voorstelling op 10 en 11 mei wil je niet missen, dus zet de data vast in je agenda!

 

IMG_3259
Na alle nieuwe indrukken van onze eerste bestuursweek hadden we wel wat ontspanning verdiend. Daarom gingen we op ouderweekend bij de ouders van Anniek in het pittoreske Amersfoort. Dit jaar zullen we bij alle ouders een weekendje langs gaan om te zien waar iedereen vandaan komt en om elkaar beter te leren kennen. Anniek en haar ouders namen ons mee op een bijzondere rondvaart over de Amersfoortse grachten.

 

IMG_3266
De leuke speurtocht moesten we helaas aan ons voorbij laten gaan en overlaten aan de schattige kindjes bij ons op de boot. Iets wat ik stiekem natuurlijk erg jammer vond. Gelukkig konden we heerlijk genieten in het zonnetje!

 

IMG_3277
Anniek en Simone hadden het toch koud gekregen en besloten midden op straat ‘Hoofd, schouders, knieën, teen’  te dansen en te zingen. Samen met het lekkere frietje daarna zorgde dit ervoor dat we het weer lekker warm kregen!

 

IMG_3289
Vervolgens lieten we ons, door middel van een leuke stadswandeling, vertellen dat Amersfoort de bierstad van Nederland is. In de late middeleeuwen waren er maar liefst twintig tot honderd brouwers werkzaam en kwam maar liefst 80% van de inkomsten uit bier. Deze man kon ons er op een hilarische wijze alles over vertellen.

 

IMG_3290
We voelden ons erg thuis in Amersfoort dankzij deze mooie graffiti, waar Frank uiteraard even mee op de foto moest!

 

IMG_3294
En hoe kunnen we een dagje in de bierstad van Nederland beter afsluiten dan door een bockbiertje te drinken op het Amersfoortse bockbierfestival? Nou, niet denk ik!!! We probeerde verschillende biertjes van Texels bockbier tot het Roze varken!

 

IMG_3298
Toen we na wat lekkere biertjes enigszins vermoeid terug kwamen in Annieks ouderlijk huis, stond daar een heerlijk Mexicaans diner op ons te wachten!

 

IMG_3300
Over de dag hadden we al verschillende verhalen gehoord over kleine Anniek en haar speciale hobby’s zoals kanopoloeën. Daar moesten we natuurlijk foto’s van zien, dus we keken met zijn allen een fotoboek over Anniek haar jeugd door. Het was een erg gezellig weekend en we vonden het heel leuk om te zien waar Anniek is opgegroeid en om haar ouders te leren kennen! Lieve ouders van Anniek, heel erg bedankt!

 

IMG_3527
Die maandag stond er uiteraard weer een BV op de planning. We hadden die avond een leuk feestje op de planning staan, waardoor we snel moesten vergaderen. We hadden een lasagne in de oven gezet, zodat we die snel op konden peuzelen en niet teveel tijd zouden verliezen. De lasagne liet echter erg lang op zich wachten, maar gelukkig had de kookcie een aantal lekkere kippetjes voor ons over! Nou voor deze kip mag je me midden in de nacht wakker maken hoor! Oké, eigenlijk mag dat bij alle kip… Maar het was in ieder geval episch lekker!

 

IMG_3515
Vervolgens stapten we met zijn alle in de trein naar Amsterdam om naar het gala van de MFVU te gaan. Veel andere zusjes hadden hetzelfde plan voor die avond, zoals je kunt zien op deze gezellig drukke foto. Zusjes zijn Medische Faculteitsverenigingen uit het gehele land.

 

IMG_3681
Audacia, het bestuur van twee jaar geleden, mistte de leuke gala’s inmiddels al een beetje en vier van hen gingen gezellig met ons mee naar Amsterdam. Met zoveel MSFU “Sams”-leden konden we natuurlijk niet anders dan de verenigingsproost doen.
Iiiiiiiiiinspiritu Samsi!!!

 

IMG_3379
Het lijkt nu natuurlijk alsof we alleen maar leuke dingen doen, maar overdag zijn we natuurlijk heel hard aan het werk! Zo heb ik samen met Frank en Claudia en Hilde van het vorige bestuur het gehele magazijn van de winkel opgeruimd en heringedeeld! Hierbij kwamen we epische oude medische artikelen tegen die de harde werkers hier prachtig presenteren.

 

IMG_3380
Van al dat sjouwen en harde werken word je natuurlijk ontzettend moe. Frank was er zoals je ziet even helemaal klaar mee!

 

DSC01178
De afgelopen weken waren er weer clusterborrels voor de eerstejaars, waarbij alle eerstejaars een gratis biertje konden komen halen. De nieuwe barco tapte de biertjes met heel veel precisie en liefde!

 

DSC01175
En er kwamen heel wat eerstejaars een gratis biertje drinken en zelfs nog wat meer…

 

DSC01192
De SUMMAcie organiseerde een kroegentocht met crazy 88. De deelnemers moesten dus allemaal gekke opdrachten uitvoeren terwijl ze langs verschillende kroegen kwamen. Ze eindigde bij ons op de borrel, waar alle SUMMA’s ook een gratis biertje kregen. Hier zie je de SUMMAcie de prijs uitreiken aan de winnaar!

 

DSC01214
Dat weekend organiseerde de congrescommissie een geweldig congres met het thema Women’s Health. Er werd ingegaan op gender specifieke geneeskunde, maar er was bijvoorbeeld ook een workshop: ‘Moeder en promoveren’. Het was een erg interessante en leuke dag!

 

DSC01229
Het bestuur en de congrescommissie stonden weer vroeg naast hun bed om voor alle bezoekers een heerlijke lunch te smeren.

 

DSC01254
De dag werd afgesloten met een borrel met livemuziek gespeeld door de band van Charlotte uit de congrescommissie!

 

thumb_IMG_3571_1024
Niet alleen het magazijn moest uitgemest worden, maar ook het archief op de Hamburgerstraat. De archiefcommissie is al een tijdje bezig met het digitaliseren, optimaliseren en reduceren van het archief en ik en Mick mogen daar dit jaar bij helpen!

 

IMG_3574
De archiefdag was op de zondag na het huisfeestje van Mick en Wout (van het vorige bestuur), waardoor iedereen stiekem een beetje brak was. Het archief opruimen viel Mick nogal zwaar, maar gelukkig maakte hij het helemaal goed door voor ons allemaal McDonalds te halen! JUMMIE!

 

IMG_3592
Die maandag mocht Simone, als commissaris onderwijs, samen met alle onderwijsmedewerkers uit het UMC naar de onderwijsretraite. Dit is een hele dag vol interessante lezingen en discussies om het onderwijs te verbeteren en stiekem ook best wel heel erg leuk met heel lekker eten! Wij moesten Simone daardoor helaas missen tijdens de BV en de lege stoel voelde niet goed. Daarom besloten we een Simone 2.0 te bouwen. Dit is het resultaat!

 

IMG_3609 (1)
1 november is prof. dr. Kimpen afgetreden als voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMC Utrecht. Voor zijn goede werk van de afgelopen jaren was er een heel symposium georganiseerd waar Jan Kimpen zelfs geridderd werd. Wij waren natuurlijk bij deze dag, samen met wat mensen uit eerdere besturen en onze vrienden van Mebiose, om prof. dr. Kimpen te feliciteren!

 

IMG_3711
Op maandag 2 november was het zover: we waren een maand bestuur! Zelf hadden we daar eigenlijk nog niet bij stil gestaan, maar Maria kwam ons tijdens de BV heel lief feliciteren met een zak pepernoten een een kaarsje! Dankjewel lieve Maria!!!

Naast al deze bijzondere gebeurtenissen van de eerste maand heeft iedereen natuurlijk ook heel hard gewerkt! In een volgende plog zal ik een aantal foto’s van iedereen in functie laten zien, zodat jullie beter snappen wat iedereen zoal doet op een dag! Maar de eerst volgende plog is natuurlijk die over het epische breekweekend, dus houd facebook en je mail in de gaten!

3 gedachten over “Eerste bestuursmaand!”

  1. Wat een episch verslag weer! En het was ons (ouders van Anniek) een eer en een genoegen jullie in Amersfoort te ontvangen. Nu op naar t Sinterklaasfeest neem ik aan. Verras elkaar en anderen(of vice versa -:) )

    1. Bonjour,Je suis nouveau venu (au reflex) et aussi sur ce site que j’ai consulté quelques fois et que je trouve très instructif. Mon matériel : Canon 60d + 17-85 is usm f4:5.6 et 70-300 is usm.Je viens de commander le Canon 17-55 2.8 is usm. Mes photos : famille, nature, quelques fois des musées.Ma question est la suivante : est-il inesr©ƒtÃsant pour moi de conserver le 17-85 ?Merci de votre attention et encore bravo pour ce site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge