Er was er één jarig!

Er was er één jarig en daar proostten we op! Aan mij, Iris, de eer om een kleine plog te schrijven over een van de grootste momenten van het bestuursjaar: de diesweek, de verjaardag van de MSFU “Sams”! Wij (en dan vooral Florian als bestuurspersoon van de dox-diesraad) waren al wekenlang in spanning tot het mooie moment waarop de diesweek afgetrapt zou worden.

We kijken hier misschien wat serieus, maar dit kaartje is toch rondgestuurd om te laten zien wat voor een knalfeest de diesweek zou gaan worden!

Maar, we moesten toch nog even geduld hebben, want in de week voor de diesweek waren er ook leuke activiteiten. Zo vond er dinsdag het Open StudentenOnderwijsOverleg (OSOO) plaats met als gastspreker de Bachelorvertegenwoordiging van jaar 1 die hun plannen voor interprofessioneel onderwijs presenteerde.

Donderdag waren er zelfs 2 activiteiten: de SUMMAcie had een suprise-activiteit georganiseerd. Bovendien gingen Bas en ik jeu-de-boulen met de Financiële Commissie (FICO).

De FICO kijkt tevreden, want ze hoeven ditmaal geen begrotingen te ontleden.

De week werd afgesloten met een after-tentamenborrel na het Circulatie 1-tentamen (jaar 1). Deze borrels worden dit jaar goed bezocht en ook hier stond the Basket weer stampvol!

Hier kijken Julia en ik een beetje moeilijk. Na 3 jaar studeren en ondertussen al een half bestuursjaar achter de rug is de stof van Circulatie 1 al redelijk ver weggezakt…

Deze borrel werd door de dames van het bestuur afgetopt met een cocktailavond exclusief voor de ‘Panoramaiden’. Ondertussen was Robin alweer op weg naar het spelersweekend: een weekend voor de spelers en de leden van de toneelraad. Hier werd volop gerepeteerd, gezongen en lol getrapt.

De spelers en de toneelraad zullen 14 en 15 mei hun optreden voor jullie opvoeren!

Na een weekend preventief te hebben uitgerust (sommigen dan) begonnen we dan maandag vol frisse moed aan de diesweek! De dox-diesraad was er al vroeg aanwezig, want zij hebben alle broodjes voor de heerlijke dieslunch gesmeerd!

Ook ’s ochtends vroeg werd de dox-diesraad vastgelegd door Queen of the ‘Gram Shan! Meerdere foto’s deze plog zijn afkomstig van haar, check onze instagram voor het hele verhaal!
De mensen stonden rijen dik voor de broodjes, gelukkig kon ik er een paar bij Willy’s Winkeltje laten bezorgen.

’s Avonds vond de diesreceptie plaats in Molen de Ster, een bijzonder moment voor ons als bestuur. Het was een eer om alle felicitaties in ontvangst te mogen nemen!

Onze ouders waren van ver gekomen om ons gezamenlijk te feliciteren. Julia’s vader heeft dit cadeau helemaal zelf gemaakt, dit kunstwerk hangt nu in de bestuurskamer! Ook Robins ouders hebben een mooie foto van ons laten inlijsten (alsof we niet al ijdel genoeg waren).
Zelfs uit het diepe zuiden kwamen er gasten! Romy, een vriendin vanaf de basisschool van Xara, was speciaal afgereisd om te recipiëren! Lekker typisch: we kregen een lammetje cadeau (zie Xara’s plog waarom dat typisch is ;))

Met enigszins kleine oogjes begonnen we de volgende dag aan de bestuursvergadering, welke misschien de minst productieve is geweest van ons hele bestuursjaar, maar wel heel gezellig. Daarna werden we opgesloten in de computerkamer voor een heuse escaperoom. Daarna hesen we ons snel in onze blauwe pakjes en gingen we naar K-sjot voor de cantus.

De heren van het bestuur hadden de beste tijd!

Ik zat helaas de volgende ochtend zelf al om 8:30 in Willy’s Winkeltje, maar heb desalniettemin genoten van een geweldig feestje. Na een kort dutje was het alweer tijd voor de wekelijkse borrel. Voorafgaand aan de High School Party was daar een heus kinderfeestje gaande waar er geld opgehaald werd voor het goede doel van de ACTIVE, stichting Jarige Job.

Ik was niet zo blij, gelukkig kwamen er mensen me steunen en hebebn we de hele dag gezellig balie gehangen bij Willy’s Winkeltje!

Op het feest zelf in de Jansbar was er een photobooth aanwezig wat voor hilarische kiekjes heeft gezorgd!

Why so serious, Florian? Gelukkig kon Wout er wel om lachen!
Tijn en Anass maakten creatief gebruik van de attributen van de dox-dies!
Ik presenteer u… het XXXVIe bestuur der MSFU “Sams” ‘Panodrama’

De dag erna konden we gelukkig een beetje uitslapen en een beetje bijwerken, want dat moet helaas ook gebeuren. Na een matig productief HBS-dagje gingen we dan lekker op de fiets naar het lasergamen. Daar stond onze laserofficier ons op te wachten. We mochten allemaal een legerpak aan (en ja, dat wordt vies!) en in teams streden we tegen elkaar tot de avond viel.

Strijders!
De vijanden….
De strijd barstte los in het Gagelbos!

Na het lasergamen ben ik nog lekker Chinees gaan eten bij Silke in Zuilen en lekker vroeg naar bed. De korte nachten waren nu wel voorbij en dat was maar goed ook, want de volgende dag hadden we erenledenlunch en daarbij kun je niet zitten gapen!

Een wat donkere foto, maar we hebben heerlijk geluncht met Willy Nilsson-de Jong, dr. William Kramer, prof. dr. J. van Gijn en prof. dr. M. Kramer en zijn vrouw!

Na de erenledenlunch was het alweer tijd voor de laatste activiteit, de dies-dropping. Verschillende teams moesten de weg zoeken om vervolgens uit te komen bij een restaurant waar ze werden beloofd met heerlijk eten.

Lekker bezig, organisatie!

Met de dropping kwam alweer het einde van een prachtige week, die voor ons als bestuur ook erg bijzonder was. Na deze mijlpaal gaan we met frisse moed (en net iets diepere wallen dan normaal) naar de tweede helft van het bestuursjaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge