Gwn leuke tijden

De tentamens zijn (bijna allemaal) achter de rug; de onderwijsvrije week komt eraan: tijd voor wat leesvoer in de vorm van een plogdriedaagse! De komende drie dagen zullen jullie verbleid worden met plogs van achtereenvolgens Xara, Julia en Iris!

Man man man man man, wat is er weer veel gebeurd! Na de geslaagde ouderdag hadden we allemaal een heerlijke vrije zondag om onszelf weer fris en fruitig te maken voor de nieuwe week. Deze had maandag meteen een intrafacultair eetfestijn voor ons in petto; we gingen namelijk eten met M.B.V. Mebiose en IFMSA! De decaan ziet ons het liefst allemaal met elkaar fuseren, maar zal in ieder geval al trots zijn dat we goed contact met elkaar onderhouden! Deze plog wordt trouwens geschreven door Xara (misschien verklaart dat nerderige termen als intrafacultair).

Na het eten zijn we weer verder gegaan met onze bestuursvergaderingen, waarna we nog wat hebben gedronken met het bestuur van Mebiose.

Diezelfde week hadden we een borrelactiviteit van de jaarvertegenwoordiging van bachelor jaar 3 (BVT3) op de planning staan. Er werd een soort pubquiz gehouden waarbij je begon met een lege cake per team en bij elk juist antwoord (of fout antwoord van je tegenstander, nog beter) kreeg je een nieuw item om je cake extra lekker en ongezond te maken. Het was een spannende strijd, maar uiteindelijk zijn zowel de Barco als Lucas en Matthijs met de befaamde boerencakemix naar huis gegaan BAM!

De BVT3 met hun zelf versierde en half opgegeten cake.

De volgende dag gingen de Panoramaiden (het vrouwelijke gedeelte van ons bestuur Panorama) op pad om galajurken te kopen. We werden als bruidsmeisjes ontvangen en hebben ongeveer miljoen jurken aan gehad en zijn uiteindelijk alle drie verliefd op een jurk naar huis gegaan. (Wat is dat toch aan zo’n plog, dat je elke alinea afsluit met hoe leuk/fantastisch/geweldig iets was, maarja, je moet wat hè?)

Zoals bezoekers van ons pand op de Hamburgerstraat 27 wel zullen weten, is het voor ons en onze tapvergunning erg belangrijk om de buren te vriend te houden. Naast het dimmen van kletsende leden op de gracht, organiseren we daarom ook jaarlijks een burenborrel. Samen met het bestuur van Mebiose ontvingen we onze overburen en hebben we tot in de late uurtjes met hen geborreld. Trieste constatering: de beide besturen zijn uitgespeeld door de buurtjes… Helaas (of misschien: gelukkig) zijn er geen foto’s van deze avond.

Dan was het tijd voor een megaonderwijsdag voor ondergetekende; er stonden namelijk zowel een OOS, als een faculteitsoverleg, als een aftertentamenborrel op de planning. DE WATTES?!?! Het OOS is het Onderwijsoverleg van SUMMA welke maandelijks plaatsvindt en waarbij alle SUMMA-vertegenwoordigers elkaar spreken. En wat SUMMA dan weer is? Dat is de Selective Utrecht Medical Master waarmee studenten met een andere bachelor opgeleid worden tot arts.

Dan: het faculteitsoverleg. Dit is een bijeenkomst waar ik altijd naar uitkijk, omdat het een informeel uurtje kletsen met vice-decaan Berent Prakken is bij wie wij als studentvertegenwoordigers onze ideeën en zorgen kunnen droppen. De locatie hiervan verschilt, maar Berent stelt altijd één voorwaarde: er moeten brownies zijn. Héééél vervelend, al die onderwijsdingen…

’s Avonds was het tijd voor de Aftertentamenborrel van ZHB I, waarop Iris en ik samen met de eerstejaars het weekend hebben ingeluid. Na een paar drankjes verlieten we The Basket om naar het gala van Mebiose te gaan.

Hier zie je de samenstelling van M.B.V. Mebiose en MSFU “Sams”, gecombineerd ook wel Sambiose genoemd.

Na een weekend waarin ik heerlijk met m’n huisgenoten uit eten ben geweest en mijn moeders verjaardag heb gevierd, was het weer maandag en was onze geliefde fiscus Bas jarig. Ik kan me een leukere invulling van mijn verjaardag bedenken dan een middag- en avonddurende bestuursvergadering, maar hij kreeg van ons alle aandacht, mocht kiezen wat we gingen eten en heeft natuurlijk bubbels opengemaakt om zijn drieëntwintigste levensjaar te vieren!

Is ‘ie niet knap?!

Toen stond me weer een megaonderwijsdag te wachten, dit keer met het studentenoverleg en het Open StudentenOnderwijsOverleg. DE WATTES?! Het studentenoverleg noem ik ook wel het hoge pievenoverleg, omdat ik daar maandelijks de opleidingsdirecteur, de opleidingscoördinatoren, het hoofd van Onderwijszaken, de voorzitter van het OOS en de studentassessor een uur lang bij elkaar heb om onderwerpen te bespreken die ik zelf op de agenda heb gezet. Een vet luxe positie! Dit keer hebben we het bijvoorbeeld gehad over mogelijkheden om de herkansingen uit de kerstvakantie te verbannen. Dezelfde avond hebben we daarover gesproken met de studenten op het Open StudentenOnderwijsOverleg. Op deze avond, die vroeger de Beleidsraad genoemd werd, komen studenten uit allerlei jaren en organen bij elkaar om elkaar op de hoogte te houden van wat er speelt. Ook wordt altijd een overkoepelend thema besproken of een gast uitgenodigd. Wat belangrijk is hierbij te vermelden, is dat alle studenten welkom zijn om mee te praten op deze avond! Dit keer waren Tijn en Florian erbij en hebben zij mee kunnen praten over de plannen voor de besteding van het geld van de afgeschafte studiefinanciering. We hebben de avond afgesloten met een drankje in café België.

Hier zie je Dionne van de Studentenraad en Ayaz van De Geneeskundestudent.

Ondertussen vond in de Mick O’Connells de pubquiz van de activiteitenraad plaats, waar vanuit het bestuur Julia en Robin aanwezig waren. Het was een spannende strijd om de titel en uiteindelijk heeft dan ook niet één team, maar twee teams deze weten te bemachtigen! Aranka, Alysha, Rens, Susanna, Robin: gefeliciteerd met de eeuwige roem die jullie hierdoor binnen hebben gesleept! 

Hier zie je twee zeer originele naameigenaren, zichtbaar veel plezier hebbend tijdens de pubquiz.

De dag erna vonden er commissieaanmeldingen plaats en hebben we weer een hele hoop nieuwe enthousiaste actieve leden binnen weten te slepen. Zowel de Almanakraad, als de Ouderdagraad, als de Snowcie, als de WK-cie zitten helemaal vol (qua aantal plaatsen) en vol (qua energie), dus daar zijn we als bestuur heel erg blij mee!

Ik mag zelf als bestuurspersoon in de almanak plaatsnemen en ik slingerde meteen mijn photoshoptalent aan om onze vakantievierende Andrea in de foto te shoppen.

Op donderdag was het tijd voor de laatste vergadering van de Onderwijs- en Onderzoeksraad met decaan Frank Miedema. DE WATTES MET HOEWES?! De Onderwijs- en Onderzoeksraad (O&O-raad) is een raad die de Raad van Bestuur ondersteunt door te monitoren hoe het er met het onderwijs en onderzoek in het UMC Utrecht voor staat. Zo houden ze zich bijvoorbeeld bezig met de begroting van het UMC, met de voorzieningen voor promovendi en met de Onderwijs- en Examenregelingen. Vanuit de Raad van Bestuur is de decaan degene die zich hier ook mee bezighoudt, vandaar dat hij op die vergadering verschijnt. Omdat Frank aftreedt als decaan was het dus zijn laatste vergadering.

Hier zie je een deel van de studenten uit de O&O-raad, ook wel de Studentenraad, herkenbaar aan hun blauwe truien!

Vrijdag ben ik lekker naar het zuiden afgereisd voor een weekend thuis. En weet je, het bestuursleven bestaat niet alléén maar uit hard werken; soms is er ook tijd voor ontspanning en daarom deel ik ook gewoon foto’s uit mijn weekend met jullie!

Mijn lieve poes Grietje moest natuurlijk uitgebreid kopjes ontvangen.

Zoals sommigen van jullie weten, hebben we thuis schapen die ieder jaar weer lammetjes krijgen. Zaterdag 8 februari was het zover: de drachtige schapen mochten na maanden van grazen naar binnen komen om zich klaar te maken voor hun bevallingen. Het is altijd een heel karwei om schapen die in een wei lopen naar binnen te krijgen, maar samen met mijn vader, broer, buurman en buurjongen hebben we ze bij elkaar weten te krijgen en naar huis weten te vervoeren. Waarschuwing: eind februari gaan we op ouderweekend naar mij thuis, dus dan kunnen jullie lammetjesfoto’sstalk verwachten.

Hier zie je hoe de schapen in een tijdelijk hok staan te wachten om met een veewagentje naar huis te worden gebracht.
Sfeerimpressie van het transport van de materialen en de werknemers.
Zo ziet dat er van dichtbij uit.

Na op zondag te hebben hardgelopen en taart te hebben gegeten op de verjaardag van een vriendin, keerde ik weer superfit en uitgerust naar Utrecht.

Maandag hadden we onze wekelijkse bestuursvergadering en dinsdag had ik de maandelijkse vergadering met de Opleidingscommissie Geneeskunde (OCG). DE WATTES?! De OCG is een commissie die een oogje in het zeil houdt op de kwaliteit van het onderwijs. Zo houdt zij zich bezig met de begeleiding tijdens de coschappen, met de evaluatie van blokken en ook met de Onderwijs- en Examenregelingen. Het verschil met de O&O-raad is dat de OCG alleen naar de opleiding Geneeskunde kijkt en echt inhoudelijk met het onderwijs bezig is, terwijl de O&O-raad naar onderwijs en onderzoekt in het hele UMC Utrecht kijkt. Na inspanning komt ontspanning en daarom gingen we na de OCG-vergadering met z’n allen uit eten.

Hier zie je drie hobby’s van mij gecombineerd: onderwijsinspraak, kletsen en eten!!

Zo, dat was wat ik aan jullie kwijt wilde over de afgelopen periode! In de volgende plog neemt Julia de pen over en zal zij jullie meenemen naar onder andere Valentijnsdag, een weekend Groningen en carnaval!

Joeeee doei doei doei daaaaaag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge