Leuk zo’n bestuursjaar, maar is het ook hard werken?

b134e5b3fb8654151f113c3710913860In de plog is het natuurlijk super leuk om te laten zien wat voor een leuke activiteiten wij allemaal meemaken! Daardoor lijkt het echter wel alsof we helemaal niet aan werken doen… Is zo’n bestuursjaar eigenlijk wel hard werken? Daar zal ik door middel van deze plog eens antwoord op proberen te geven! Iedereen van het bestuur is al wel is langsgekomen in de plog, maar ik zal toch iedereen nog even voorstellen en een deel laten zien van wat wij allemaal moeten doen als bestuur en in onze functie!

 

IMG_3708
Onno is onze lieve, gekke praeses. Hij is het hoofd van het bestuur en de vereniging. Zo zorgt hij er voor dat het goed gaat met iedereen in het bestuur en is hij veel bezig met de representatie. Hij heeft bijvoorbeeld een speech gehouden bij de bacheloruitreiking en een presentatie gegeven op de bachelorvoorlichtingsdagen. Ook zit Onno de bestuursvergaderingen voor, zoals je ziet op deze foto. En dat niet alleen! Ook alle grote vergaderingen zoals de ALV, honorairenvergadering en de vergadering met de Raad van Toezicht en Advies leidt hij in goede banen! Verder komen er nog een heleboel kleine taakjes op Onno zijn pad.

 

IMG_3180
Daarnaast is Onno de baas over de planning. Een agenda bijhouden lijkt makkelijk, iedereen doet het! Maar twee minuten met de bestuursplanning en je wordt gek! Wel veel mooie vrolijke kleurtjes, Onno!!!

 

IMG_3173
Anniek is onze fiscus en is dus veel bezig met de boekhouding. Anniek wordt namelijk overstroomd met bonnetjes van raden en commissies en haar bestuur. Onze lieve Anniek vond het boekhouden nog niet zo leuk, dat zie je op deze foto van onze tweede bestuursweek! Maar er was hoop…

 

IMG_3182
Enkele minuten later zei Anniek namelijk voor het eerst: “Hee, ik vind dit best wel leuk!”. Dit moment werd rijkelijk gevierd in de computerkamer!!!

 

IMG_3739
Naast bonnetjes mag Anniek ook met het contante geld werken. Zo nu en dan sluit ze zich op in haar fiscushok om de kluizen te tellen! Ze wordt langzaam een echt rekenwonder, al noemt ze zichzelf wel eens een kluizenaar! 😉 Naast dit alles is Anniek ook vooral veel bezig met het begeleiden van de fisci van raden en commissies, zodat het optimale uit alle activiteiten kan worden gehaald!

 

IMG_3756
Simone haar week bestaat als commissaris onderwijs vooral uit vergaderen, vergaderen en nog eens vergaderen. Hier zie je haar vergaderen met Lisa de studentassesor en Eva, zij doet bij M.B.V. Mebiose de onderwijsinspraak. Maar Simone moet ook regelmatig vergaderen met de hoge piefjes in onderwijsland en dat doet ze geweldig!

 

IMG_3525
Naast vergaderen moet Simone ook naar allemaal congressen! Gelukkig komt daar ook vaak veel gezelligheid bij kijken. Hier zie je Simone met haar MVT1-2 op het NVMO-congres!

 

IMG_4403
Omdat Simone vaak in het UMC moet vergaderen, zit zij altijd op de Straka. Toch was 7 december de wonderlijke dag: Simone had een HBS-dag om aan de docentenprijs te werken! Dit moment moest natuurlijk vastgelegd worden!

 

IMG_4525
Elk jaar draagt de MSFU “Sams” een docent voor voor de docentenprijs in Utrecht, dit jaar hebben we gekozen voor Tom Roeling van de anatomie. De commissaris onderwijs moet dan een groot document maken, waarmee ze de jury overtuigt dat haar docent de docent van het jaar is. Erg veel werk, dus ze was zeer blij toen het document ingeleverd was! Frank en ik vierden dit met haar mee!

 

IMG_4333
Frank heeft het voorrecht om voor het laatste jaar samen met onze lieve Willy in de winkel te staan! Willy zal komende zomer namelijk, na 42 jaar trouwe dienst, met pensioen gaan. Samen met Willy in de winkel is natuurlijk super leuk, maar ook erg druk, want Willy haar vertrek betekent dat er veel moet veranderen in de winkel komend jaar! Een zware taak, maar gelukkig heeft hij genoeg snoepjes om hem blij te maken! Schroom niet om zelf een snoepje te komen halen bij Frank en Willy!

 

IMG_4482
Om iedereen alvast in de kerstsfeer te laten komen trok Frank zijn favoriete kersttrui aan in de winkel!

 

IMG_4383
Naast in de winkel staan, heeft Frank ook een hele boekhouding te doen. Elke maandag en woensdag vliegen de boeken over de toonbank en dat moet allemaal geregistreerd worden. Gelukkig heeft Frank een kascommissie bestaande uit voorgangers die zijn boekhouding controleert en hem een handje helpt! Hier zie je de meest random afterkascoborrel ooit! Ze werden namelijk vergezeld door een deel van de almanakraad en de barcommissie! Erg gezellig!

 

IMG_4423
Mick zal dit jaar zorgen voor brood op de plank, oftewel geld op de bankrekening. Hiervoor heeft hij vaak afspraken met sponsoren en ik mocht mee naar het gesprek met de VvAA! Hier zie je Mick samen met Laura, marketeer studenten bij de VvAA.

 

IMG_3536
Naast de acquisitie is Mick ook verantwoordelijk voor de promotie. Hij beheert alle promotie op facebook en is verantwoordelijk voor alle posters van de raden en commissies. Om de posters zo mooi mogelijk te krijgen, geeft hij alle commissarissen PR van de raden en commissies een photoshop workshop en voorziet hij de posters altijd van feedback.

 

IMG_3537
Hier zie je photoshop pro Mick in actie!

 

IMG_3833
Ook geeft hij elke maand een collegepraatje bij de eerste en tweedejaars, zodat iedereen op de hoogte is van alle activiteiten. Ik heb helaas geen foto van Mick in actie, maar toevallig wel van mijzelf en de Snowcie toen ik het praatje overnam van Mick!

 

IMG_4307
Tenslotte ben ik, Tanja, de ab Actis. Naast de plog, doe ik gelukkig nog veel meer! Zo notuleer ik alle bestuursvergaderingen en grote vergaderingen. De notulen moet ik vervolgens ook uitwerken en dat is gelukkig steeds minder werk, want ik vind het stiekem niet zo leuk! Gelukkig let ik dankzij het notuleren wel super goed op tijdens de vergadering!

 

IMG_3954Naast de bestuursvergaderingen, notuleer ik ook de grote vergaderingen. Hier zie jij mij druk aan het typen bij de algemene ledenvergadering. Ik ben in opperste concentratie, dat zie je aan het bijten op mijn lip! :p Bij de grote vergaderingen praat iedereen altijd heel snel en door elkaar heen, dus het is echt een uitdaging. Gelukkig was Simone zo lief om mij te helpen bij de ALV, door ook te notuleren! Ook zie je Onno de vergadering leiden. Hierbij moet hij altijd de hele vergadering staan, arme Onno! Gelukkig hoeft hij geen hakken aan!

 

IMG_3706
Verder ga ik over de inkomende en uitgaande post en dus ook de postzegels!!! Hier zie je de grote hoeveelheid postzegels die onder andere nodig waren voor de constitutiekaartjes! Naast de kaartjes stuur ik alle brieven naar honorairen en RvTA-leden, net als belangrijke mailtjes vanuit het bestuur. Alle algemene mail aan het bestuur komt dan ook in mijn mailbox terecht, dus ik slijt veel van mijn werktijd aan het beantwoorden of doorsturen van al deze mail! Dit vind ik erg leuk, omdat ik hiermee hopelijk veel leden en externen kan helpen!

 

IMG_3640
Alle adressen hoef ik gelukkig niet met de hand op de brieven te schrijven. Daar maak ik etiketten voor! Hier zie je de grote hoeveelheid etiketten die ik elke editie voor de Medizine maak! Omdat ik veel met de adressen van leden doe, is het ook mijn taak om het ledenbestand bij te houden. Verder doe ik alle reserveringen binnen het UMC en ook veel daarbuiten!

 

b134e5b3fb8654151f113c3710913860
Naast al onze persoonlijke taken zijn we natuurlijk met zijn zessen één bestuur! Samen besturen we de vereniging en dat brengt nog vele andere taken en lastige beslissingen met zich mee. Hier zie je ons het verenigingslied zingen bij onze eerste ALV als bestuur!

 

IMG_4449Verder hebben we een aantal taken bij de bacheloruitreikingen en buluitreikingen!

 

IMG_4427
Gaan we naar oraties om de studenten van de faculteit te vertegenwoordigen. Een oratie geeft iemand die net hoogleraar is geworden een speech over zijn leerstoel. Wij moeten dan op het podium zitten en zorgen dat we wakker blijven en luisteren. Achteraf is er altijd een borrel om de hoogleraar te feliciteren. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen! 🙂

 

IMG_4214
Ook gaan we wel eens op bezoek bij de andere medische faculteitsverenigingen en delen we onze ervaringen met elkaar op verschillende vergaderingen. Zo kunnen we veel van elkaar leren en het is natuurlijk ook gewoon erg gezellig! Hier zaten we gezellig samen met de MFVU (Amsterdam) en de MFLS (Leiden) in de trein naar Nijmegen om de MFVN te feliciteren met hun constitutie!

 

IMG_4412
Verder gingen Onno en ik naar de GEPU om weer voldoende snacks en drinken in te slaan voor op de Straka! Dus kom allemaal naar de Straka om voor slechts 50 cent wat lekkers te scoren! Daarnaast zorgen we ervoor dat er altijd voldoende WC-papier, koffie en dergelijke is op de HBS!

 

IMG_4409Ik werd gelukkig van de mega grote verpakkingen van mijn lievelingssaus!

 

IMG_4626
Verder proberen we onze commissies altijd met zo veel mogelijk te helpen waar dat nodig is, zowel tijdens activiteiten als tijdens de weg er naartoe! Hier zie je Mick de beamer ophangen bij de Maggy Malou voor het almanakonthullingsfeest.

 

IMG_4452
Ook moet alles wat er stuk gaat op de HBS gemaakt worden, zoals de vaatwasser! Go Onno, Frank en montagemannetje!

 

IMG_4478
En moeten we vaak heel veel vieze dingen schoonmaken! Zoals de vuilniszak, die weer eens niet goed in de vuilnisbak heeft gezeten, verschonen… Anniek wordt er altijd intens gelukkig van, zoals je ziet!

 

IMG_4544
Verder komen er nog veel onverwachtse verzoekjes en gebeurtenissen op ons pad. Zo is er laatst ingebroken op de HBS. Gelukkig viel er weinig te halen, dus zijn we er redelijk goed vanaf gekomen, maar dit bracht natuurlijk wel veel onverwachts werk met zich mee! Onno heeft toen een hele dag gespendeerd aan bellen met de politie en de verzekeringsmaatschappij en ook de rest van het bestuur was die dag ook druk met alles uitleggen aan iedereen!

 

IMG_4225
Alles bij elkaar zijn we stiekem best vaak moe en erg gefrustreerd als we het overzicht van al onze taken even kwijt zijn. Gelukkig zijn daar dan de banken op de Straka en de HBS om even alles op een rijtje te zetten!

 

IMG_4480En als we er toch weer even doorheen zitten, dan gaan Anniek en ik gewoon naar de Albert Heijn om een kerstboom te halen!

 

kerstkaartje
Ik hoop dat de vraag of een bestuursjaar hard werken is na deze plog beantwoord is met het woord: JA! We vinden het besturen gelukkig wel heel leuk, vooral dankzij alle leden en dankzij onze lieve bestuursgenootjes! We willen jullie dan ook allemaal bedanken voor al jullie gezelligheid en hulp gedurende de eerste drie maanden van ons bestuursjaar! We hopen dat volgend jaar ons allemaal nog veel meer zal brengen! We wensen iedereen dan ook een gezond en gelukkig 2016!

Liefs,

Het XXXIIIe bestuur der MSFU “Sams” ‘Equilibrium’,

Onno, Tanja, Anniek, Simone, Frank en Mick

2 gedachten over “Leuk zo’n bestuursjaar, maar is het ook hard werken?”

  1. Lieve bestuurspersonae, nog bedankt voor jullie kerstgroet.
    Hopelijk heeft ieder weer een beetje het licht gezien tijdens het kerstreces.
    En gaan jullie er weer met frisse moed tegenaan in 2016.
    Als je er samen aan tikt wordt de druk vanzelf wat minder zwaar.
    En: dit jaar 1 dag meer te besteden, houd die vrij zou ik zeggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge