Het bubbelbad van januari!

12513781_1125750317449935_3909535877026333981_oHet is alweer tijd voor een nieuwe plog (spreek uit met de g van gay dat vind ik leuk! Random!), die dit keer zal gaan over alle dingen die we hebben meegemaakt in januari. Vanwege alle drukte rondom andere bestuurstaken, zal ik, Anniek, deze maand de plog overnemen! Het is mij een eer en waargenoegen, ik hoop dat jullie kunnen genieten van het bubbelbad vol activiteiten, lekker eten, vergaderingen, feestjes, oud-papier- en AH-bestellings-drama’s, gala’s, bitterballen, heilige Boekjes, borrels en teambuilding waar we weer met nieuwe energie in zijn gesprongen na onze welverdiende kerstvakantie!

IMG_4925Na twee weken van de kerstvakantie te hebben genoten, waarin ik af en toe van gekkigheid niet wist wat ik met alle vrije uren aanmoest, klapte ik op maandag 4 januari in m’n handjes van geluk tijdens de bestuursvergadering. Niet omdat mijn vakantie voorbij was, want zo’n oase van rust kan zo nu en dan zeer welkom zijn in zo’n druk jaar; Nee, ik klapte in mijn handjes omdat ik een keertje op Onno’s stoel mocht zitten tijdens de bestuursvergadering. Zoals je ziet is Simone aan het notuleren in plaats van Tanja. Chaos! Daar kan ik altijd van genieten, vraag me niet waarom.

Naar aanleiding van deze foto wil ik even de aandacht vestigen op een aantal kenmerkende dingen die bijna onlosmakelijk verbonden zijn met het bestuur:

Ten eerste het typische fenomeen vergeetachtigheid. Zo heb ik geen idee meer waarom ik hier eigenlijk op Onno’s stoel zat te vergaderen, dat zou ik echt terug moeten zoeken in de agenda. Ook als je mij vraagt wat ik gister heb gegeten is de kans dat ik je een correct antwoord retourneer erg klein. Daarmee kom ik direct op het tweede kenmerkende fenomeen; de Boekjes. Vrijwel alle bestuursleden hebben een Boekje waarin ze voor zichzelf opschrijven wat ze niet mogen vergeten, en dat Boekje is heilig voor ze, vandaar dat ik het schrijf met een hoofdletter. Het Boekje verlaagt de TIF/TTD ratio (things I forget / things to do) van de gemiddelde bestuurspersoon met 0,5. Dat roze Boekje op tafel is trouwens van Onno. Mijn boekje ligt voor me en is veel mooier, er staan namelijk glimmende blauwe katten op met hele gekke ogen. Op Onno’s boekje ligt een -tevens uiterst kenmerkende- Grote Sleutelbos. Die bos moet je altijd bij je hebben om alle deuren in de HBS open te kunnen maken. Behalve in de maand januari, waarin haast alle sloten in de HBS kapot waren.

 

IMG_4928Tijdens de bestuursvergadering kookte de Kookcie een heerlijk proefdiner waar wij van mochten meegenieten. We mochten zelf mee stemmen over de wijn! Ik weet niet of de stemmen ook echt werden meegenomen in de uiteindelijke keuze, maar het eten was in ieder geval heerlijk!

Op dinsdag 5 januari was er een beleidsraad. Hier komen onderwijsactieve studenten bij elkaar om te praten over de actuele zaken in het onderwijs en voor een discussiepunt. Lisanne Welink was namens de opleiding geneeskunde ook aanwezig om uitleg te geven over de EPA’s (entrustable professional activities), een nieuwe manier van beoordelen. Helaas is er geen foto beschikbaar, maar de opkomst was goed en het heeft veel duidelijkheid over de EPA’s en de rol in het nieuwe curriculum geschept.

Donderdag hebben we als bestuur lekker gegeten bij Jan van Gijn, één van onze ereleden. Samen met zijn vrouw heeft hij een heerlijke maaltijd in elkaar gezet en ons een gezellige avond bezorgd. Ook hier zijn we door de gezelligheid vergeten om een foto te maken.

 

_DSC7299Vrijdag 8 januari gaf ons Limburgse zusje, MSV Pulse, een gala. Aangezien Onno op mini-BECO was en Frank met zijn BECO de volgende ochtend erg vroeg het onthullingsfilmpje op ging nemen, gingen we met vier naar Maastricht. Maar gelukkig waren Nick en Maria erbij, zodat het aantal personen in evenwicht bleef. We konden bij de ouders van Mick, net over de grens in België, blijven slapen en hebben ook de zaterdag in Maastricht doorgebracht.

 

IMG_2742
Ik was na het gala mijn tasje vergeten, waardoor we weer langs de locatie moesten om hem op te halen. Hier ben ik op de foto heel blij omdat ik m’n tassie – inclusief portemonnee en telefoon – weer terug heb. Simone vind het maar typisch.

 

12
Op 12 januari was er een grote stagemarkt in het UMC voor de masterstudenten van geneeskunde en biomedische wetenschappen. Het hele bestuur hielp mee om onder andere de aanmeldingen en het uitdelen van de gratis-pizza-bonnen (belangrijk!) in goede banen te leiden. Na de stagemark werd er ’s avonds een sportieve activiteit georganiseerd door de activiteitenraad: Klimmen! Hier zie je een klauteraar naar beneden afdalen om vervolgens even uit te kunnen blazen met beide benen op de grond.

 

IMG_4953Hier zie je wat er gebeurd als je de mannen op de dag na de wekelijkse borrel samen op de Hamburgerstraat laat werken: De frituur word aangeslingerd en ze sturen bitterbal-selfies naar de dames om jaloezie op te wekken.

 

IMG_2673
De leukste straka-dag hebben we als reactie ook even vastgelegd. Naast dat we eindelijk een keer met alleen de meiden van het bestuur compleet waren, is hier ook het verhaal van de gefaalde AH-bestelling ontstaan (per ongeluk zouden alle boodschappen voor de lunch van de ouderdag bij iemands ouders worden bezorgd in het oosten van het land), met veel gelach en een erg niet productieve dag als gevolg.

 

DSC03788
Op woensdag 13 januari was er een interessante borrellezing op de Hamburgerstraat 27 over toxicologie georganiseerd door de BVT2 in samenwerking met verslavingscentrum Victas. Hier zie je iedereen vol aandacht luisteren op de banken van de HBS.

 

IMG_2828Begin januari vierde onze broertjesvereniging, UAV (aardwetenschappen) haar lustrum en hebben we onze bestuurshonorairen Tim Lensen en Medard van der Broek zover gekregen om mee te gaan naar het lustrumfeest.

 

DSC03805
Op donderdag 14 januari konden we genieten van het tweede kookcie-diner van dit collegejaar met het thema Mexicaans. Het was zo lekker dat we toen de wraps op waren de verschillende vullingen maar met onze handen begonnen te eten, waardoor het ook letterlijk om onze vingers bij af te likken werd!

 

DSC03831Ook het dessert zag er zeer smakelijk uit en ik kan je vertellen, dat was het ook!

 

DSC03847
Op zaterdag 16 januari was het moment om de shinen daar voor de ouderdagraad. Na een jaar hard werken hebben zij, samen met vele helpende handen van vrijwilligers en het bestuur, een fantastische dag neergezet waarin alle eerstejaars met hun ouders langs alle facetten van de opleiding liepen.

 

DSC03906De ouders, broers en zussen konden langs de snijzaal, kregen college, communicatielessen, reanimatielessen en nog veel meer. Een volle maar erg leuke dag, waar iedereen een polaroidfoto van de ouders en student als aandenken mee kon krijgen.

 

IMG_5233
Hier zie je de lunch van de ouderdag, waarvan de boodschappen dus bijna aan de andere kant van Nederland waren bezorgd omdat er iets mis ging bij de bestelling. Gelukkig is alles goed gekomen en zijn alle 1600 broodjes dankzij een groot aantal vrijwilligers gesmeerd!

 

IMG_5177
Frank wist niet op te houden met lachen toen hij zich had verstopt in één van de koffiekarren op de ouderdag om onder zijn schenkdienst uit te komen 😉

 

DSC03842
Ook de praktische vaardigheden kwamen aan bod. Hier wordt de bloeddruk van deze vrolijke zoon opgemeten door zijn vader.

 

DSC03853
Claudia was officieel benoemd tot de Hoofdverantwoordelijke Koffie, om de logistieke kant van de 2 koffietafels te managen. Wie had dat gedacht! Van praeses der MSFU “Sams” naar hoofdverantwoordelijke van de koffiekrans. Ze leek er wel plezier in te hebben overigens.

 

12513781_1125750317449935_3909535877026333981_o
Fijn! Zo’n leuke polaroidfoto als aandenken! Goed gedaan, lieve ouderdagraad!

 

IMG_5260
De eerstejaarscommissie organiseerde een avondje naar Jumpsquare in Nieuwegein, het grootste indoor trampolinepark van Europa! Doordat iedereen heftig aan het springen was, zijn helaas alle foto’s bewogen, maar het was zeker een sportieve avond! Zo veel springen maakt hongerig! Daarom gingen Tanja en Simone op de terugweg lekker langs een bekende fastfoodketen voor een welverdiend frietje!

 

IMG_4980
Het is vast al wel eens opgevallen; tijdens de borrels zitten de bestuursleden af en toe een halfuur op de vensterbank voor de HBS, zodat we ‘Ssssst’ kunnen roepen naar mensen die iets harder praten dan onze buren lief is. Op zich geen vreselijke taak, maar in januari kan het behoorlijk koud zijn! Hier zie je hoe Tanja dat oplost: Met een hele dikke jas en een grote kop ab Actis thee!

 

IMG_20160122_190044552
Op vrijdag 22 januari organiseerde de co-raad samen met de Mastervertegenwoordiging een lezing over intoxicaties. Het was een zeer leerzame avond die erg goed werd bezocht!

 

IMG_20160122_214407004
De lezing werd gevolgd door een gezellige borrel op de Stratenumkamer, waar iedereen ook mee kon doen aan een port- dan wel whiskyproeverij. Hier zie je hoe Mark uitlegt hoe je de vloeibare lekkernijen het beste kan proeven. Het ziet er uit alsof hij er verstand van heeft!

 

IMG_20160122_222225419
De opkomst was heel goed, wat resulteerde in een enorm gezellige borrel!

 

IMG_2091
Op zaterdag 23 januari vierde onze lieve Tanja haar 21-ste verjaardag. Ze straalt als het zonnetje in huis!

 

IMG_2005
Hier zie je de mannen van Equilibrium een biertje drinken met de vader van Tanja. Hij kijkt erg tevreden, waarschijnlijk omdat hij van dit viertal duidelijk de gaafste das om heeft.

 

IMG_5352
Mijn goede bedoelingen om op zondagmiddag de meerdere kubieke meters oud-papier (die waren ontstaan tijdens het opruimen van het archief) buiten te zetten, eindigde in één grote chaos. Zoals ik eerder al vermeldde, wordt ik altijd erg blij van chaos, dat zie je op deze foto goed terug. Blijkbaar had ik de totaal verkeerde dag in mijn hoofd gehad, waardoor het papier niet was opgehaald. De buurman attendeerde ons op maandagavond 25 januari tijdens de bestuursvergadering op het feit dat ons oud-papier door de weergoden verspreid waren geraakt over de gehele lengte van de Hamburgerstraat. Oepsie! Hihihi.

 

IMG_5390
Op donderdag 28 januari meldde heel Equilibrium zich in badjas ’s ochtends op de Hamburgerstraat, klaar voor een dagje teambuilding georganiseerd door Onno en Mick. Het thema van de dag was burgerlijkheid, daarom begonnen we met een poezelig ontbijtje in badjassen. Vervolgens reisden we af naar Amsterdam om naar het seksmuseum te gaan, waar we leerden over allerlei bizarre methoden om je relatie zo lang mogelijk uit de burgelijke fase te houden…

 

IMG_5436
Omdat ik het meest at risk ben voor burgerlijkheid, werd besloten dat het van belang was dat deze foto op internet kwam.

 

IMG_5413
Na een fijne date met zijn zessen in het Omniversum in Den Haag, wat een deel van ons middagprogramma was, hebben we lekker grote hamBURGERS gegeten om het thema van de dag goed af te sluiten. Het was een heel gezellige dag, en ’t breekt zo lekker de week!

Veel evenwichtige lieve groeten,

Anniek

Een gedachte over “Het bubbelbad van januari!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge