Hoor wie klopt daar kinderen…

Er zijn weer twee weken voorbij en dit keer is het aan mij, Sina, om iedereen zo goed mogelijk in te lichten over alles wat we hebben gedaan! Met een geneeskundefeest, ”Wie is de mol” en speciaal bezoek op de Hamburgerstraat…

Celine, Merlijn, Emy en ik op het gala in Rotterdam

De afgelopen periode begon voor ons met een gala van de geneeskundestudievereniging  uit Rotterdam. Dit gala vond plaats op een boot; Celine, Merlijn, Emy en ik wilden dit natuurlijk meemaken! Helaas moesten we al weer vroeg weg om nog op een enigszins schappelijke tijd terug in Utrecht te zijn.

Het 34e bestuur ”Querencia” kan nog geen genoeg krijgen van ons en van de Hamburgerstraat

Na het gala begon onze werkweek met een bezoekje van het 34e bestuur ”Querencia” tijdens onze bestuursvergadering. Ze hadden beloofd voor ons te komen koken tijdens onze 5e vergadering; door een misverstand werd dit uiteindelijke de 7e. Toch zijn we ze erg dankbaar voor het heerlijke maal dat ze ons hebben voorgeschoteld. ook werd Koen, de fiscus van vorig jaar, 23 jaar oud op deze avond! Dit hebben we gevierd met een heerlijke tompouce.

Koen is erg blij met zijn heerlijke verjaardagstompouce

Op woensdag was het weer tijd voor één van de representatieve taken die wij hebben als bestuur: een oratie. Een oratie is een plechtige viering dat iemand hoogleraar is geworden. Als vertegenwoordiging van de studenten zijn wij aanwezig bij elke oratie van de faculteit geneeskunde. De hoogleraar heeft dan 45 minuten spreektijd en achteraf krijgt iedereen de kans om de orator te feliciteren. Vaak erg interessant, soms minder interessant, maar altijd erg leerzaam!

Emy neemt vooraf aan de oratie een foto van haar blije bestuursgenoten

Die avond was het ook weer tijd voor een heus geneeskundefeest. Dit keer was het thema wereldreis, dus iedereen had zijn mooiste kimono’s, lederhosen en andere iconische kleding uit de kast getrokken. Vooraf aan het feest was er nog een themaborrel met het thema ”Safari” georganiseerd door de barcommissie. Op de omslag van deze plog zijn ze te zien in hun prachtige safarioutfits!

Hoewel niet in thema, hebben deze twee dames zich goed vermaakt op het feest in de Venue!

De week erop was een drukke week voor ons met veel activiteiten. Op dinsdag organiseerde de lustrumcommissie de allereerste activiteit van het lustrumjaar: “Wie is de mol” door Utrecht. Drie verschillende groepjes werden erop uit gestuurd om opdrachten uit te voeren voor geld, maar in elk groepje zat ook een Mol die alles probeerde te saboteren!

De deelnemers krijgen uitleg over het spel

Uiteindelijk bleken de mollen het best, aangezien alle groepjes erg weinig geld wisten binnen te halen.

Na  een inleidende opdracht werden de spelers eropuit gestuurd om geld te verdienen. De jongen met het blaadje bleek een mol te zijn!

De volgende dag vond de jaarlijkse pietenactie plaats. Wij als bestuur gaan dan als pieten naar het Wilhelmina kinderziekenhuis om de kinderen alles te leren over het pietenvak. De kinderen kunnen dan in het theater van het WKZ bij ons hun pietendiploma verdienen door allerlei spelletjes te spelen. Ook gaan wij langs bij de kinderen die het niet lukt om naar het theater te komen. Dit jaar zijn er naast het WKZ nog veel meer studentenpieten naar ziekenhuizen door het hele land gegaan, super leuk, dus voor alle pieten die dit lezen: bedankt voor jullie inzet!!

Voor we naar het WKZ gingen moesten we eerst onze pietenpakken aantrekken in de Samskamer 

Diezelfde avond kregen wij zelf speciaal bezoek. Sinterklaas kwam namelijk langs bij onze wekelijkse borrel! Hij had zijn grote boek meegenomen en verschillende leden mochten bij hem op schoot en kregen een persoonlijk gedicht voorgelezen. Ook kregen ze daarna een cadeautje als ze zoet waren geweest.

Olaf van de barcommissie kreeg zijn gedicht persoonlijk voorgelezen door de Sint

Op diezelfde avond eindigde ook de minimetercompetitie van oktober-november. Uiteindelijk bleek de almanakraad ”Publiek geheim” het team dat meeste meters heeft gedronken in deze periode! Ze kregen drie mooie prijzen: een exclusieve ”Sams” bieropener, hun foto op de muur en hun naam op de gouden meter! Vanaf deze week gaat er voor de maanden december-januari weer een nieuwe competitie van start en zijn er weer kansen voor iedereen op deze mooie prijzen.

Publiek geheim met de gouden meter en exclusieve bieropeners 

Als laatste had de Snowcie nog een mooie kennismakingsborrel georganiseerd voor alle deelnemers van de wintersportreis dit jaar. De reis zal in de tweede week van de kerstvakantie zijn en heeft dit jaar met 68 deelnemers een recordaantal aan mensen dat meegaat! Hoewel de borrel door miscommunicatie met het café een uurtje later moest begonnen was het een groot succes en waren bijna alle deelnemers tot in de late uurtjes aanwezig.

De Snowcie was erg blij met hun geslaagde borrel

Hopelijk is iedereen weer goed op de hoogte van alles dat wij de afgelopen twee weken hebben uitgespookt. Over twee weken weer een nieuwe plog met nieuwe verhalen!

Tot dan!

Sina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge