Houd jij ook van mei?

IMG_5072Na een geweldige start met ALW kon mei natuurlijk niet meer stuk, want: een goed begin is het halve werk. Maar is dat dan de eerste of de tweede helft? We zijn in de activiteitenmarathon van het einde van het jaar beland, dus het beloofd alleen maar mooier te worden. Aan mij, Simone, de eer om hier verslag van te leggen.

.IMG_7919Over een marathon gesproken, ons welbekende beertje heeft weer 6 uur lang in estafettevorm rondjes om het Wilhelminapark gerend om geld op te halen voor Stichting Blauwe Vogel ’74, een stichting die zich inzet voor sporten voor gehandicapte kinderen. Samen met onze broertjesverenigingen D.S.K. (diergeneeskunde), UP (farmacie), M.B.V. Mebiose (biomedische wetenschappen), U.A.V. (aardwetenschappen), en NWSV Helix (natuurwetenschap en innovatiemanagement) hebben we weer een fantastische zesuursloop gehad, waarbij we zelfs vrij lang een nek-aan-nek race hebben gehad met D.S.K.

 

IMG_7966
De inkomsten van het bier gingen ook naar de Blauwe Vogel. Hier is te zien dat Mick heel goed meegeholpen heeft om het goede doel te steunen.

 

IMG_0562’s Avonds vond Ménage a Trois plaats, ons feest met onze diergeneeskundige en farmaceutische vrienden. Tegelijkertijd vond de ‘nacht van de professoren’ plaats, waarbij prof. Bleys het publiek een half uur lang mocht vermaken met zijn muzieksmaak en guilty pleasures (Madonna). Als echte fans zijn Anniek, Tanja en ik even gaan kijken.

Woensdag 4 mei hebben Tanja en ik samen met de andere Utrechtse studentenbesturen meegelopen in de stille tocht voor dodenherdenking. Logischerwijs hebben we hier geen foto van. ’s Avonds werd er een UVT (Utrechtse voortgangstoets) pubquiz georganiseerd op de wekelijkse borrel.

 

0f71c432-3ed3-44ee-b6e0-f3fee307773f
Onno, onze benjamin, vierde dat hij eindelijk bij de 21+-club hoort. Samen met zijn ouders en zusje, Dina, heeft hij een fantastisch 21-diner georganiseerd, waar hij met een grote hoeveelheid liefde (en spot) toegesproken werd door bovenstaande lieve mensen.

 

3e3eedaa-3999-4f43-88bc-2572fb29c79fOndanks dat hij fervent fan is van in het middelpunt van de aandacht staan, werd Onno zijn prominente positie (zodat hij de speeches nóg beter kon aanhoren) hem toch bijna te veel.

 

e3c27ef6-cbb5-476e-a93c-6f46087e6569Dit vind ik een heel leuke foto, maar ik heb geen idee waar het gesprek over ging, dus ik kan er verder vrij weinig over zeggen.

 

Zeikstad20160510 263
Op 10 en 11 mei was het eindelijk zover voor de toneelraad en de spelersgroep: de toneelvoorstelling! In ‘Zeikstad de Musical’ wordt het hele concept van musicals in de zeik genomen. Een hilarische, absurdistische musical met weer nieuw ontdekte talenten.

 

20160513-_MG_7627
Donderdag 12 mei was het tijd voor ‘project siX’, een feest met 7 studieverenigingen uit Utrecht in Central Studios. Tot vroeg in de ochtend kon er gedanst worden op verschillende artiesten, waaronder het retteketagteam en Lil’ Kleine.

 

20160512-_MG_7451Ook onze geliefde huisDJ en geneeskundestudent Bas mocht draaien, samen met een goede vriend Koen.

 

IMG_2795
Aangezien slaap en een bestuursjaar ongeveer even goed samengaan als water en vuur, was het de volgende dag aan Onno, Anniek en Frank om mee te gaan op het zeilweekend, georganiseerd door de activiteitenraad. Het hoofd van Alex, de vriend van Anniek (links op de foto, rode jas) zegt genoeg over hoe goed de weersomstandigheden waren. Gelukkig stond er wel genoeg wind om goed te kunnen zeilen.

 

IMG_2791Waar Frank de vorige plog uitstekend z’n best heeft gedaan om bepaalde mensen (o.a. mij) lelijk in de plog te zetten, zijn er irritant weinig lelijke foto’s van Frank. Dan dus maar deze schattige foto, waar hij zo hard aan het werk lijkt te zijn.

 

IMG_2775Naast zeilen werden er uiteraard ook belangrijke zaken gedaan.

 

IMG_0830De eerstejaarscommissie heeft op 17 mei een kroegentocht georganiseerd voor hun jaargenootjes. Er werd begonnen met een lekkere cocktail op de HBS en natuurlijk ook bier en echte Skittles-shotjes!

 

IMG_0763Het eindigde met karaoke in de Kneus, wat deze prachtige chaosfoto opgeleverd heeft. Al met al was het een geslaagde avond, die ook lekker vroeg mocht eindigen doordat de kroegentocht al om zeven uur begon!

 

carriereweek overzicht 2016-05-06
Een van mijn projecten dit jaar was het uitbreiden van de medische carrièredag naar een carrièreweek. Onderdeel hiervan was de beroepsoriëntatieavond, waarbij studenten uitgelegd kregen wat ze kunnen als ze niet weten of ze specialist willen worden.

 

IMG_0125Woensdag 18 mei kwam een promovenda chirurgie vertellen over haar werkzaamheden – naast haar gewone baan – bij defensie.

 

IMG_1822

IMG_1754
Ook de medische carrièredag was weer goed bezocht, waarbij studenten bij verschillende specialismen konden snuffelen.

 

IMG_0850De beco-reünieborrel! Een van bovenstaande personen was het ‘lulletje van de week’. 😉

 

DSC_1113Zaterdagochtend (21 mei) vroeg werd door deze dappere strijders de trein naar het verre Maastricht gepakt om mee te doen aan de Rosalind Franklin Contest; een geneeskundewedstrijd tussen alle medische faculteitsverenigingen in Nederland.

 

DSC_1148Gelukkig was er een onderdeel waar het Utrechtse team in uitblonk: het infuus prikken!

 

IMG_1115Terwijl ik aan het overleggen was met de studenten van de opleidingscommissie geneeskunde en de studentenraad, liepen de temperaturen op de HBS hoog op met dit ‘Hell’s kitchen’ diner. Gelukkig was er genoeg wijn aanwezig om de scherpe smaak van de pepers te blussen.

 

ceremonie160527143715Als bestuur waren we uitgenodigd voor de trouwceremonie van Yannick Aerssens en Mirjam de Witte, twee honorair bestuursleden van de MSFU “Sams”. Het was een prachtige ceremonie.

 

ceremonie160527142818Hier kan je het leuke spelletje ‘zoek de MSFU “Sams” (honorair) bestuursleden’ op toepassen. Hint: het zijn er 16. 😉

 

IMG_5068Voor trouwfoto’s waren ze van tevoren nog even langs de HBS gekomen; de plek waar het allemaal begonnen is.

 

IMG_5072Na de receptie hebben we nog even een drankje gedaan om te vieren dat uit de MSFU “Sams” zoveel mooie dingen ontstaan.

 

IMG_1007
IMG_0140Na deze week vol festiviteiten werden we feestelijk ontvangen door de ouders van Onno op zijn ouderweekend. We werden met de tuktuk naar het ouderlijk huis van Onno gebracht onder genot van keiharde muziek en een weetjesquiz over Den Haag met als bestuurder een eersteklas Hagenees (of Hagenaar, nog steeds geen idee wat het verschil precies is).

 

IMG_1018

IMG_0986Na veel ontspanning (strand, Kijkduin, fietsen) zijn we bij Onno’s oude werkplek gaan eten. Onno mocht meteen meehelpen met ons bedienen, brood met aioli klaarmaken, etc. Het was heel leuk om Onno in zijn natuurlijke habitat te zien, waar hij met open armen ontvangen werd.

 

IMG_0151Als echte voetbalfan was Frank zijn voetbalsjaaltjes vergeten. Gelukkig had hij wel de teamkleding van Atlético Madrid bij zich om te compenseren.

 

IMG_1016Zondag zijn we langs een boekwinkel gegaan om een interview met Sander van de Pavert te bekijken, de maker van LuckyTV.

 

IMG_0998 IMG_0997 IMG_1019We hebben het heerlijke weekend afgesloten met biertjes op het ‘Dorst’ festival. Lieve ouders van Onno: bedankt voor alle gastvrijheid (2x!) deze maand!

 

IMG_0091Help! Er is ‘brand’ op de Straka! In de categorie ‘random dingen die je doet in een bestuursjaar’ hebben we deze keer:

 

IMG_0639Meehelpen met een brandweeroefening. Het was hilarisch.

 

IMG_6989De vervanger van Willy (haar kleindochter Jana) inwerken.

 

IMG_6991Wat een popje!

 

IMG_5108Als laatste vrolijke mededeling, stiekem hoort deze bij juni, want op 1 juni was het dan écht zo: we hebben een kandidaatsbestuur! v.l.n.r.v.b.n.b: Koen Munters, Wytse van Hoek, Bas van Dort, Yara van Boven, Valerie Delwel, Milou Hüsken!

 

IMG_0139Ok. Doei.

(Voor meer foto’s klik hier!)

 

Een gedachte over “Houd jij ook van mei?”

  1. Geliefd zestal, juli draag ik een warm hart toe!
    Sterkte met de laatste loodjes,
    leg ze om en om en eerlijk verdeeld op de weegschaal,
    met als resultaat:
    de juiste balans, een uniek equilibrium, recept voor de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge