Introductieweek!

DSC_0121

Het is inmiddels al weer een tijdje geleden, maar een plog over de geweldige introductieweek kan uiteraard niet ontbreken! Neem een kijkje terug in de tijd en zie hoe de eerstejaars fanatiek poolen, veranderen in kabouters en dokters, genieten van hamburgers en rauwkost en achter een konijn aanlopen bij de kroegentocht!

31 augustus was het zover. Iets meer dan 300 honderd nieuwe studenten geneeskunde stonden (hopelijk) te trappelen om te mogen beginnen. Na een gezellige ochtend bij de mentor thuis om je mentorgroepje beter te leren kennen, had de introductiecommissie een leuke en leerzame dag op de faculteit georganiseerd. Maar na deze drukke dag was het zeker nog niet afgelopen. De MSFU “Sams” had nog veel meer voor de eerstejaars in petto!

IMG_0011

Na lekker uit eten geweest te zijn met de mentorgroep was er allereerst een poolavond georganiseerd. Er waren twee shifts en maar liefst 211 enthousiaste eerstejaars en mentoren. Hierboven zie je hoe de eerstejaars zich in verschillende bochten moesten wringen om te winnen.

IMG_00421

Milou, in het groene shirt, was duidelijk aan het winnen. Of ze deed een leuk dansje, want daar is natuurlijk altijd ruimte voor!

DSC00166

Vervolgens mochten de groepjes 1 t/m 12 als eerste genieten van de kabouterborrel op de HBS. De HBS is de naam van ons pand op de Hamburgerstraat 27. Hier is er elke woensdag een borrel van 21:00 uur tot 00:30 en soms is er zelfs een leuke pubquiz, interessante borrellezing of een epische themaborrel, zoals de kabouterborrel. Deze foto laat precies zien wat de bedoeling was. Bij de kabouterborrel kreeg je bij elk drankje, wat uiteraard vooral het kabouterbiertje La Chouffe was, een kabouteritem. Binnen no time stond de hele borrel vol met roodgemutste eerstejaars.

DSC00019

Op het ‘future doctors vs. mad scientists’-feest ’s avonds in de Stairway to Heaven liepen er nog erg veel van deze kleine wezentjes rond, zoals je ziet op deze foto!

DSC00007

Maar gelukkig waren er ook genoeg toekomstige dokters aanwezig!

DSC00016

Nog een leuke groepsfoto!

DSC09988

Hier sta ik op de foto met Anoek en Luc van de ABCie. De ABCie is de actieve ledenweekend en breekweekend commissie en zij gaan dus het breekweekend van 6, 7 & 8 november organiseren voor de eerstejaars. Ze kwamen vast even kijken of de eerstejaars wel een feestje konden bouwen en wat mij betreft beloofde het veel goeds voor het breekweekend!

d36eed1447a2f90c396d822082680fd3 (2)

De volgende ochtend stond het bestuur en kandidaatsbestuur om half 8 op om honderden broodjes te smeren voor de activiteitenmarkt. En ze zeiden dat een bestuursjaar leuk zou worden…
Hier zie je Sandrine en Wout in het busje onderweg naar de winkel om alle boodschappen te doen. Zij hebben er in ieder geval zin in!

DSC_0042

De eerstejaars stonden twee uur later ook naast hun bed, want er was weer een nieuwe dag in de collegebanken en door het HvdB. Gelukkig was er de activiteitenmarkt waar de heerlijke en met veel doorzettingsvermogen belegde broodjes voor het oprapen lagen.

DSC_0047

Op de activiteitenmarkt lieten alle raden en commissies van de MSFU “Sams” zien wat ze organiseren. Van een buitenlandse reis tot een medisch congres en van het gala tot de ouderdag. Hier zie je de barcommissie de wekelijkse borrel promoten. Daarnaast waren ze ook op zoek naar leden voor de nieuwe barcommissie. Inmiddels staat er weer een kersvers team van enthousiaste leden elke woensdag biertjes te tappen op de Hamburgerstraat 27!

DSC_0055

Ook liet het geneeskundekoor ‘Echo’ horen hoe mooi hun fluwelen keeltjes konden zingen.

DSC_0082

Dinsdagavond was er even een avondje rust, maar woensdag had de introductiecommissie een heerlijke barbecue georganiseerd. Hier zie je een aantal mannen al druk hamburgers draaien. Onno, nu inmiddels praeses van de MSFU “Sams”, zie je in het rode shirt echter nog een beetje stuntelen met zijn barbecue.

DSC00071

Gelukkig stond Onno even later samen met Mick, nu onze commissaris externe betrekkingen & PR, toch lekker kippetjes te keren. Goed bezig, jongens! De barbecue was inmiddels lekker warm volgens Mick!

DSC00099

De dames van introductiecommissie zaten klaar om bier en fris voor een spotprijsje te verkopen. Ze dachten zelfs aan het milieu door statiegeld te vragen op elk blikje!

DSC_0071

Met een vlugge blik zie je dat er genoeg bier is… hihi BLIK!

DSC_0064

Onze eigen DJ Bas van Dort, die ook het introfeest naar een daverend succes draaide, verzorgde weer de muziek!

DSC_0067

Nick en Inge waren ook heel enthousiast voorbereidingen aan het treffen. Wat ze precies deden is mij wel een vraag…

DSC_0107

De eerstejaars konden op het grasveld genieten van alle lekkernijen. Het zonnetje scheen zelfs even!

DSC_0121

De groepjes van Sina en Charlotte maakte er een heus feestje van!

DSC_0073

Als je even pauze wilde van al het eten kon je even ontspannen op deze rodeostier. Nouja, ontspannen… Veel eerstejaars waagden hun leven op deze dolle stier met slechts een doel: met de werkgroep de beste tijd halen en daarmee allemaal een gratis biertje op de borrel!

DSC_0074

Claudia hield nauwlettend de tijd bij. Er was immers een grote prijs te winnen! Groepje 14 was uiteindelijk de terechte winnaar en kon die avond hun biertje ophalen bij de tweede kabouterborrel!

DSC00155

De tweede kabouterborrel, voor de groepjes 13 t/m 24, moest uiteraard net zo episch worden als de eerste. Daarom ging Sandrine samen met Hein, inmiddels praeses van de eerstejaarscommissie, langs iedereen op de barbecue om de borrel te promoten. Daarvoor hadden ze natuurlijk wel een passende outfit aangetrokken!

DSC00170

Die avond veranderde er weer vele geneeskundestudenten in kaboutertjes…

DSC00160

Nog meer kaboutertjes…

DSC00178

Deze jongens snappen het concept van een baard niet helemaal, maar het is wel een leuke pruik!

DSC00159

Aan het einde van de avond stonden alle roodgemutste eerstejaars met zijn allen de kabouterdans te doen! Kabouters halen het kind in ons naar boven!

20151014075655

Op donderdag had de introductiecommissie het ‘biking diner’ georganiseerd. Hierbij gingen de eerstejaars in groepjes langs verschillende mentoren om daar een gang te nuttigen. Alle eerstejaars eindigden bij hun eigen mentor om te genieten van het dessert. Vervolgens had de activiteitenraad een kroegentocht georganiseerd om de eerstejaars een beetje wegwijs te maken in het nachtleven van Utrecht. Wytse leidde iedereen de goede kant op. Het konijnenpak droeg zeker bij aan de herkenbaarheid van deze leider!

De kroegentocht was tevens de laatste activiteit van de introductieweek. Ik hoop dat iedereen heeft genoten van de eerste week studeren en dat ik veel studenten het komende jaar nog terug mag zien op een van onze andere leuke activiteiten! Wij vonden het in ieder geval een zeer geslaagde week!

Een gedachte over “Introductieweek!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge