Is het al bijna vakantie? NEE!

Beste lezers, het is alweer tijd voor mijn (lees: Koen, jullie favoriete fiscus) laatste plog dit bestuursjaar. Jullie zullen denken wat een titel: het is toch al wel bijna vakantie? Ik doel er vooral op dat voor ons als bestuur de laatste weken naar het reces toe nog erg druk zijn. Deze plog gaat over de periode van 12 t/m 25 juni. Hierin vonden onder andere de Algemene Leden Vergadering (ALV), het Actieve Leden Weekend (ALW), de Bijzondere Leden Vergadering (BLV) en Milou’s ouderweekend plaats. Hiernaast waren er nog meer activiteiten waar ik ook nog wat over zal vertellen.

Als eerste was de ALV, naast dat we hier veel verslagen hebben besproken, waaronder mijn halfjaarlijks financieel verslag (‘VO), was er ook veel ruimte voor input vanuit de leden. Nieuwe verenigingsartikelen zijn aan bod gekomen, ook zijn veel nieuwe raden en commissies voorgesteld. Het was een erg druk bezochte ALV, de drukste van de afgelopen jaren! Hierna heeft het kandidaatsbestuur (kb) hun functieverdeling onthuld.

Dit deed het kb via een spel waarin allerlei hints verstopt zaten. Erg leuk!

Na deze onthulling was het tijd voor de discussieborrel die door het kb georganiseerd was. Ze bespraken een aantal punten waar ze meer van wilden weten van de leden. Erg interessant.

Op woensdag was het tijd voor de themaborrel van de Barcommissie. Met als thema ‘Freek in het Wild’. Helaas was de borrel niet zo druk bezocht, maar dit maakte deze avond niet minder gezellig. Ik heb er helaas geen foto van, maar ik kan jullie verzekeren de HBS was omgetoverd tot een ware jungle!

Op donderdag was het tijd voor de bestuurswissel van Mebiose. Met het bestuur van Mebiose hebben we veel contact omdat we op de Universiteit de stratenumkamer delen en omdat ze in de HBS een kamer huren. Het was een mooie wissel en de speeches van de (inmiddels afgetreden) praeses waren erg mooi. Nogmaals bedankt voor de goede samenwerking en het nieuwe bestuur veel succes! Tevens was dit een moment waarop onze wissel ineens heel dichtbij komt. We hebben na afloop met ons eigen bestuur even samen gezeten om te verwerken wat we die avond hadden gezien. We willen namelijk nog niet wisselen…

Hier een foto van de bestuurswissel in de aula van het academiegebouw, hier zal op 6 oktober onze wissel ook plaatsvinden!

Even tussendoor: zie de prachtige onesies van mijn snowcie. Zijn ze niet mooi Florian?

Dit zijn ze! Je zult denken waarom Emy op deze foto en niet ik? Emy gaat mij vanaf oktober opvolgen in de Snowcie, maar wees gerust ik heb ook zo’n mooie onesie!

Op 16 juni was het zo ver! Hét Actieve Leden Weekend! We vertrokken met zijn allen van Utrecht Centraal om naar het o zo bekende Noorden te gaan. Dit is een weekend wat in het teken van elkaar leren kennen, communicatie en gezelligheid. We hebben veel leuke spellen gedaan dit weekend en de actieve leden hebben elkaar beter leren kennen.

Hier de bekende groepsfoto! Kijk hoe leuk we het hebben!

We blijven wel geneeskundestudenten. Hier behandeld Isabella Dennis die in de week daarvoor een lelijke wond had overgehouden aan de survival run.

Hier zie je de organiserende commissie (de ABCie) van achteren. Het was echt een top weekend bedankt!

Op zondag deden we een spel met waterballonnen. Erg fijn als het 29 graden is. Wat zie je hier? Bas ligt creperend op de grond en ik (Koen) loop triomfantelijk weg. Ik heb namelijk kort daarvoor die hele pan water over Bas geleegd. Wraak nemen voelde hier erg goed.

De zon was erg gevaarlijk. Bijna alle deelnemers kwamen rood terug. Hier zitten we nadat we alles hebben opgeruimd even lekker bij te komen in de schaduw.

Op de maandag hierna was het tijd voor een HTFTOT. Dit is een borrel met het huidige bestuur (HT), het kandidaatsbestuur (FT) en de oud besturen (OT) van onze vereniging én deze besturen van de andere 7 geneeskunde studieverenigingen in Nederland. Het was deze keer in Leiden.

Wij waren in grote getalen aanwezig. We waren de grootste delegatie die aanwezig was!

Op dinsdag was het tijd voor de Financiële Commissie (FICO). Hier geven de afgelopen fisci en fisci 2 van de afgelopen 4 jaar advies over begrotingen en andere financiële zaken.

We hadden problemen met de aansluiting van de beamer. Dus hebben we inventief een catheder gemaakt.

Op woensdag hadden we de Bijzondere Leden Vergadering. Hier krijgen de aftreden raden en commissies een podium om afscheid te nemen. De praeses houdt dan een speech voor zijn/haar commissie. Mijn BECO jaar kwam ten einde. Erg jammer en mijn praeses Emy gaf mijn commissie een koekje van eigen deeg. Alle speeches waren erg leuk en liet zien hoe hard deze commissies hebben gewerkt en hoe hecht ze allemaal zijn geworden. Hierna volgde een borrel en daarna was het eindfeest. Waar elk uur werd afgeteld. De oliebollen en confettikanonnen waren rijkelijk aanwezig. Een drukke, maar geslaagde avond.

Op vrijdag was het tijd om naar Oldenzaal te gaan voor Milou’s ouderweekend. Milou, Yara en ik waren op tijd. Helaas gold dit niet voor Bas, Valerie en Wytse. Ze hebben daarom een excuusliedje geschreven en opgevoerd. We begonnen met een barbecue en hebben genoten van heerlijke avond. De volgende dag gingen we naar Duitsland!! Bad Bentheim was de bestemming. We hebben hier een interessante rondleiding gehad door dit stadje, bij het kasteel en vooral over het Bentheimer zandsteen! Wisten jullie dat het paleis op de Dam gemaakt is van Bentheimderzandsteen. Ook in onze Dom bevinden zich deze stenen. We hebben ook mooie bestuursfoto’s gemaakt in bestuurspak in Bad Bentheim.

Hier wachten we op de rondleider.

Hier lopen we naar een mooie bezienswaardigheid.

Hier staan we voor het kasteel in pak samen met Milou’s ouders en haar broertje Kars.

Hierna gingen we met de auto en camper naar een volgende plak. Dit was een strandje waar ze vroeger veel heengingen. Het was helaas slecht weer, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben eerst nog een beetje gespeeld in het zand en daarna heerlijk met warme chocolademelk op een terras gezeten aan het water.

Jaja Tukker FM stond zeker aan!

Hier zijn we aan het klimmen in een groot speeltoestel.

Toen gingen we weer naar Oldenzaal. Hier hebben we heerlijk gegeten, spelletjes gedaan en gingen ’s avonds naar de verjaardag van Carmen (een vriendin van Milou). Dit was erg gezellig en we hebben hier nog meer vrienden van Milou ontmoet. De volgende dag hebben we een tour de Oldenzaal gedaan. Haar basisschool en middelbare school hebben we gezien en ook andere plekjes waar ze warme herinneringen aan had.

Zondagmiddag moest Wytse, net zoals vaker dit weekend, zich terugtrekken omdat het faculteitsdiner wat de maandag hierna was nog veel tijd van hem vroeg.

Valerie ging ondertussen lekker slapen. Bas en Milou moesten even mobiele zaken checken.

Dit was de plog alweer. Ik wens jullie via deze weg alvast een fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge