Lentekriebels door Julia

Deze keer is het aan mij, Julia, om de plog te schrijven. Ik neem jullie mee door een paar volle weken, van Valentijn tot carnaval! Carnaval ligt toch al weer ver achter ons, denk je? Dat klopt, deze plog staat in het thema van terugblikken!

Op woensdag 13 februari was het tijd voor een Valentijnsborrel, maar dan wel in een hedendaags jasje. De borrel stond in het teken van ‘Ex on the Beach’ en werd compleet gemaakt met een speciale dateroom (inclusief dekentjes, champagne en een borrelplank! Liefde gaat immers door de maag). Een aantal mensen vond vroeg op de avond al zijn of haar match, met een beetje hulp van het lot. Voor iedereen die zijn of haar Romeo of Julia nog niet had gevonden, was er nog niets aan de hand. Na de borrel gingen we door naar de Woo voor het kakkerfeest. Hier werd gezocht naar een Valentijn (of Constantijn of Boudewijn).

De dag erna, op Valentijnsdag zelf, was er naast de liefde nog veel meer te vieren: Xara was jarig! Onze knappe #4 werd 22 jaar en samen met haar familie, huisgenoten en andere vrienden hebben we dit goed gevierd. We hadden hard ons best gedaan op de cadeautjes en het hoogtepunt was toch wel de muismat met onze hoofden erop, omdat Robin en ik koffie over Xaar’s geliefde ‘MSFUUUUUUUU’-muismat hadden gegooid (in week 2 van ons bestuursjaar L). Xara was op dit feestje zelf ook helemaal in haar element, ze verzorgde al haar gasten uitstekend en laat dit nu net zijn waar ze heel erg van houdt!

Zo hoeft Xaar ons nooit te missen, ook niet als ze hard aan het werk is!

Op vrijdag was het tijd om, na een oratie, af te reizen naar Groningen voor het ouderweekend van Robin. Met een hele tas vol eten, uit angst anders de reis nooit vol te houden, stapten we de trein in. Twee uur later stapten we de trein uit en daar wachtte ons een zeer warm welkom van Robins ouders. Na gezellig gekletst te hebben, was het tijd om te gaan slapen. Iets waar we op ouderweekenden eigenlijk altijd tijd voor maken en waar altijd dankbaar gebruik van wordt gemaakt. Zaterdagmiddag vertrokken we naar de Schouwburg, waar we de lezing ‘Een fit brein’ bijwoonden, heel interessant! Sprekers als Dick Swaab en Erik Scherder vertelden hun verhaal. Enigszins geconfronteerd (en gemotiveerd!) verlieten we even later de Schouwburg. We leerden Groningen beter kennen door middel van een stadswandeling en sloten deze af met een echt Gronings biertje. ’s Avonds keerden we terug naar de stad, om het nachtleven te verkennen en om kennis te maken met dé snack uit het Noorden: de eierbal! Zondag was er tijd om bij te komen, het was heerlijk weer en na een heerlijke fietstocht en wandeling was het tijd om terug te keren naar Utrecht 🙁

Status nadat we alle eierballen uit de FEBO-muur hadden gehaald (jongen achter ons was niet blij).
Heerlijk weer, fijne wandeling en goed gezelschap!

Op 19 februari vond het afscheidssymposium van decaan prof. dr. Miedema plaats. Als bestuur worden we vaker op ‘serieuze’ dingen uitgenodigd, maar deze keer was het wel heel bijzonder om hier aanwezig te zijn. Het was een interessante middag waar verschillende sprekers vertelden over hun blik op wetenschap én over hun samenwerking met prof. dr. Miedema. Het symposium werd afgesloten door een zingende Raad van Bestuur en een hoogleraren-band, fantastisch! Naderhand vond een receptie plaats, waar de oud-decaan door de burgemeester werd geridderd in de Orde van de Nederlandse Leeuw. ’s Avonds vond er nog een afscheidsdiner plaats, waar ik als voorzitter was uitgenodigd. Tijdens het diner werden mooie verhalen verteld en het eten was heerlijk! (Bijna net zo goed als op het kookciediner dat op dezelfde avond plaatsvond denk ik ;)). Zo komen we dit jaar toch echt op bijzondere gelegenheden terecht!

Met zijn allen voor prof. Miedema hier in zaaltje blauw. Een grappige muzikale afsluiting!

Woensdagavond was het weer tijd voor de borrel, maar niet zo maar één. De BECO stond namelijk klaar om de inschrijvingen te innen en deze resulteerden in een hele leuke groep deelnemers. Het belooft een fantastische reis te worden! Op donderdagavond gingen we op bezoek bij onze paarse vrienden van Mebiose, die hun XXXIIIe Dies Natalis vierde. We boden hen ‘Dokter Bibber’ als cadeau aan, want geneeskunde blijft immers de betere keuze. En plagen hoort er bij.

Op maandagmiddag was het weer tijd voor de wekelijkse bestuursvergadering. Normaal gesproken is dit een lange vergadering waar van alles en nog wat besproken wordt. In verband met de hechtcursus van de co-raad kortten we de vergadering in. Helaas hebben we onze hechttechnieken niet kunnen oefenen, maar gelukkig konden we achteraf nog wel gezellig met de deelnemers napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Tussen de concentratie door kon er ook nog gelachen worden!

Dinsdag 26 februari lieten we ons werk even liggen en was het tijd voor de tweede dag van het College ter Bevordering van het Bestuur, oftewel teambuilding! Bas en Iris a.k.a. ‘het fiscaat’ hadden voor ons een waar kinderfeestje georganiseerd. We begonnen de dag met een picknick in park Lepelenburg waarna we richting het zwembad vertrokken. Na ons uren vermaakt te hebben in de glijbaan, het bubbelbad en de draaikolk was het tijd om terug te gaan naar de Hamburgerstraat. Hier mochten we eerst onze eigen taart versieren en als afsluiting genoten we, geheel in thema, van een friettafel. Het was een fantastische dag, helaas werden we niet thuisgebracht..

Het bestuursjaar is een feestje, maar je moet zelf de bubbels opentrekken!

Voordat het woensdag weer tijd was voor de borrel, ging ik eerst ‘s middags samen met Robin en Xara naar het LOGSO, een vergadering met alle medische faculteitsverenigingen in Nederland. Omdat het heerlijk weer was, hebben we daarna nog met een aantal andere besturen genoten van een drankje aan de gracht. Een paar uur later installeerden we op de BLV de nieuwe almanakraad, DoReCie, ouderdagraad, snowcie en WK-cie. Vijf leuke groepen waar we dit jaar nog veel van zullen horen! Na deze serieuzere zaken was het voor de galaraad tijd om te onthullen waar ze zo hard aan gewerkt hebben! Het gala zal dit jaar plaatsvinden in Fort St. Gertrudis en heeft als thema ‘Fata Morgana’, wij hebben er zin in! Nog geen kaartje? Koop die snel hier: https://msfusams.nl/activiteiten/kaartverkoopdig.

Vrijdagavond was het tijd voor een commissie-uitje. Samen met mijn ABCie, RhABCody o.d.z. ‘Having the time of your life’, ging ik een avond discoskaten. Dit deden we niet zo maar in onze normale kleding, nee, dit moest gebeuren in onze ABBA-pakjes met heel veel glitters! De een had het sneller onder de knie dan de ander, maar leuk was het zeker! (bloopers zijn binnenkort te aanschouwen in het introductiefilmpje van de ABCie).

Binnenkort zijn ze te aanschouwen op Actieve Ledenweekend, inclusief glitters!

Vrijdagavond was ik in mijn ABBA-pak al helemaal in de stemming gekomen en zaterdagochtend haalde ik dit pak opnieuw uit de kast. Samen met de Raad van 11 vertrok ik naar Lampegat om carnaval te vieren, inclusief Schrobbeler en worstenbroodjes! Een dag vond ik niet genoeg en op zondag reisde ik samen met vrienden opnieuw af naar Lampegat. Ondanks het carnavalsweekend begon ik maandag natuurlijk weer fris en fruitig aan de week! Met alweer een hele boel leuke dingen in het vooruitzicht, daarover lezen jullie meer in de volgende plog!

ALAAF!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge