Salaaaaaaai!

Time flies when you’re having fun, zo ook in een bestuursjaar, want het is namelijk al weer tijd voor de negende plog! Deze keer ben ik, Luc, weer aan de beurt om je mee te nemen in 4 weken vol foto’s, carnaval, gips, een hele hoop liefde, vergaderingen en feesten!

Alles begon met maandag 5 februari, het was namelijk tijd om vóór de bestuursvergadering een aantal foto’s te maken voor de uitnodigingen van de lustrumweken. Het is een lustrumjaar, maar vanaf volgende week gaan we dat ook uitbundig vieren met twee goedgevulde lustrumweken. Gewapend met een aantal artikelen uit de winkel stonden we te poseren in de Hamburgerstraat. Menig fietser/voetganger keek raar op.

Voor een aantal activiteiten zijn nog kaarten beschikbaar online en vanaf deze week ook voor de collegezalen, dus wees er snel bij!

Vervolgens was het tijd voor het vergaderen en daar krijgt iedereen in de loop van de avond steeds minder zin in:

Volgens mij vielen de dames hier bijna in slaap

Dinsdag was het tijd voor de bekende zin “Shaken, not stirred” want de activiteitenraad had een cocktailworkshop georganiseerd! Helaas kon ik er zelf niet bij zijn door mijn jaarlijks financieel verslag, maar het lijkt me wel een hele straf: les krijgen onder het genot van je zelfgemaakte drankje 😉 Het evenement was snel uitverkocht en iedereen heeft erg genoten!

Deze dames moesten er nog even over denken of hun drankje wel echt lekker was

7 maart was het weer tijd voor aanmeldingen voor de almanakraad, snowcie, dorecie en ouderdagraad.  Er hoefde gelukkig niemand teleurgesteld worden, er is zelfs nog een plekje over in de almanakraad! Mocht je interesse hebben, stuur dan een mail naar bestuur@msfusams.nl, of kom even bij een van ons langs.

8 maart was dé dag waar Mathé en ik op hadden gewacht. Het was namelijk tijd voor de dag die door het College ter Bevordering van Bestuur II was georganiseerd. Het wat-college? Ja, nogal een mond vol. Eigenlijk hield het niets meer in dag een teambuildingsdag die door Mathé en ondergetekende was georganiseerd. Door middel van een brief hadden we de rest van het bestuur ‘op de hoogte’ gebracht, of beter gezegd geïnformeerd dat de dresscode casual chique was.

Het eerste wat we gingen doen, bleef héél lang geheim, namelijk een fotoshoot! Nu is dat niet heel bijzonder, maar het was een zwangerschapsfotoshoot, aangezien de bestuurskilo’s toch wel willen toenemen, vooral bij de mannen.

Tsja, ernstig chantagemateriaal, als je meer wilt zien, kom gerust een keer langs om de foto’s te bekijken

Vervolgens was het tijd om lekker te lunchen en daarna naar een echte fiscale activiteit te gaan, namelijk een break-in-room die eruit zag als een bank! We moesten proberen om binnen een uur ‘in te breken’ en zoveel mogelijk geld en diamanten te stelen. Het was niet makkelijk en uiteindelijk lieten we het alarm afgaan, maar blijkbaar hadden we het best goed gedaan met een slagingspercentage van 65% (dat is hoog)!

Zoals je ziet waren we aardig uitgeput na deze beroving

Na een overwinningsdrankje en een treinreis naar Utrecht was de dag nog niet klaar, want we hadden nog een kennismakingsdiner gepland staan met erelid prof. dr. Jan van Gijn, bij hem thuis. We werden er met open armen ontvangen en voorzien van heerlijke hapjes en drankjes en leuke verhalen. Een hele gezellige afsluiting van de dag.

We hadden nog geen dag rust, of het was al tijd voor het derde ouderweekend, ditmaal bij Mathé in Eindhoven, of beter gezegd Lampegat! Het was namelijk tijd voor, ik denk wel mijn favoriete feest, carnaval! Je dacht misschien dat de titel sloeg op een lekkere salade, maar dan moet ik je toch teleurstellen. Salaai is namelijk de kreet die ze in Lampegat gebruiken.

Aangezien mijn ouderweekend in december al een Brabants tintje had, stond Mathé’s ouderweekend in het teken van het Franse leven. Mathé en zijn ouders gaan namelijk al jaren op bezoek bij Franse vrienden en wilden ons ook even laten meegenieten van deze heerlijke bourgondische levensstijl. Het weekend begon daarom met een heerlijke apero, oftewel een aperitief met heerlijke champagne en vele hapjes om daarna over te gaan op de boeuf bourguignon: een heerlijk stoofvleesgerecht. Dat gaat er wel in!

Waar de foto’s zijn? We blijken niet zo goed te zijn in alles fotograferen.

Na ook een heerlijk dessert gingen we ons omkleden om te gaan carnavallen! Als echte OK-medewerkers gingen we op pad in Eindhoven.

Zie ons shinen!

Zaterdag gingen we het wat rustiger aan doen door naar de optocht te gaan kijken. De zon scheen die dag gelukkig ook nog, maar het was wel wat fris.

We kwamen ook nog een vriendin van Celine en Merlijn tegen die in Eindhoven studeert!
Emy kreeg ook nog een sticker van haar favoriete groente

Ik schreef dat we het rustig aan gingen doen? Eigenlijk niet. We hadden met Mathé’s ouders afgesproken bij een destilleerderij om daar een proeverij te doen. Verschillende bierbranden, gins, jenevers, likeurtjes én wodka  passeerden de revue. Gelukkig gingen we met de bus naar huis…

Halverwege de proeverij stond de tafel al redelijk vol met glazen. Per persoon hadden we op een gegeven moment 15 glazen…

’s Avonds kwam hét ding wat ik eerder had moeten ontdekken: racletten. Eén trefwoord: kaas. Sorry, twee trefwoorden, nee drie: Héél véél kaas. En kaas=baas! Ik wist niet dat het mogelijk was om zóveel kaas op één avond naar binnen te werken.

Na de kaas konden we niet veel meer dan een film kijken. Het werd ‘Johnny English: Reborn’, ik denk wel één van mijn favorieten. Echter werd het moeilijk om wakker te blijven door de vermoeidheid van de dag en het vele eten.

En dan komt de zondag al weer! Na uitslapen en een lekker ontbijtje met heerlijk versgebakken worstenbrood en melkbrood was het tijd om de stad in te gaan.

But first, let me take a #selfie, of eigenlijk #groepsfoto

Helaas was de bus vol, dus moesten we naar een andere halte om een andere bus te pakken. Celine vond het prima, maar de mannen dachten er, ondanks de Lampegat- en Brabantsjalen, anders over

Toen we in het centrum arriveerden kwamen we bijna meteen de sambaband van Mathé’s ouders tegen, dus konden we meteen swingen!

Iris en Silke kwamen we ook tegen en die gingen helemaal los!

Later kwamen we ze nog een keer tegen en ging Merlijn los

De terugreis kwam vooral neer op slapen in de trein en net niet te laat uitstappen.

Toen was pas één week voorbij!
Er startte weer een nieuwe week en wát voor een week. Celine en ik gingen dinsdag op pad door het UMC om posters rond te brengen van Willy’s Winkeltje. Willy’s Winkeltje is namelijk nu iedere dag geopend en ook toegankelijk voor UMC medewerkers en dat laatste wilden we bekendmaken!

We mochten de poster zelfs op een pilaar hangen, Celine was heel blij

Dinsdag had de co-raad een gipsworkshop in het UMC georganiseerd. De kaarten waren er razendsnel voor uitverkocht en na afloop wist iedereen hoe je een hand of voet moet zetten. Tegelijkertijd was het op de Hamburgerstraat tijd voor een game night georganiseerd door de SUMMAcie. Helaas kon ik bij geen van beide zijn, want het was tijd voor een vergadering van de FICO, de financiële commissie. Deze keer was het voor mij extra bijzonder, want ik moest mijn financieel verslag doorspreken. Gelukkig waren er maar enkele kleine aanpassingen nodig.

14 februari, die ene dag in het jaar dat je je geheime liefde een brief of een roos stuurt. 14 februari 2018, die ene dag in 2018 die precies op een woensdag valt en samenvalt met een borrel én feest. De hele dag stond in het teken van valentijn. Overdag kon je een foto maken bij de fotoboot in het Hijmans van den Bergh-gebouw, georganiseerd door de lustrumcommissie.

Iedereen ging snel met elkaar op de foto

’s Avonds kwam cupido in hoogsteigen persoon op de borrel langs om je te voorzien van geheime liefdesbrieven en je te koppelen aan je geliefde. De barco had de HBS uitbundig versierd, zodat het één groot liefdesnest werd.

De barco in volle glorie

’s Middags hadden we een afspraak staan met de voorzitter van de raad van bestuur van het UMC, prof. dr. Margriet Schneider. Zij is namelijk lid van de Raad van Toezicht en Advies (RvTA) van de MSFU “Sams”. Met ieder lid van RvTA maken we aan het begin van het jaar kennis, helaas was het nog niet gelukt om kennis te maken met prof. Schneider. Het was een heel leerzaam en fijn gesprek met veel tips voor het bestuursjaar.

Nog herstellende van de vorige dag was het donderdagavond aan de eerstejaarscommissie om te gaan springen in een walhalla van trampolines: Jumpsquare! Niemand twijfelde een seconde, of ze sprongen een gat in de lucht.

Het werd al wel weer pijnlijk duidelijk dat je conditie er in een bestuursjaar niet op vooruit gaat, zo ook bij Mathé
Dat idee werd al snel overgenomen

En toen was het vrijdag en daarna weekend. Alweer een week voorbij gevlogen.

De week erna was het de week van de medezeggenschap, een iniatief vanuit de Universiteit Utrecht dat door elke faculteit anders wordt ingevuld. In het UMC kreeg je op maandag gratis koffie en kon je stemmen over een cadeautje bij je afstuderen.

We hadden die maandag de tweede Algemene Leden Vergadering. Er werd gesproken over een nieuwe samskamer, mijn financieel verslag werd goedgekeurd en de almanakraad, ouderdagraad en snowcie werden voorgesteld. Een leuke vergadering met een fijne naborrel.

Voor een ALV moeten altijd een heleboel spullen verhuisd worden van de HBS naar het UMC. Helaas waren we de hamer vergeten, dus moest Emy deze fancy Fassbender-reflexhamer uit de winkel gebruiken, een leuke afwisseling
Als er ergens de sfeer van de ALV te proeven is, dan is het niet op deze foto ;P

Woensdag was de dag van de vergaderingen. Ik had ’s ochtends een boekenoverleg van de studieverenigingenraad van VIDIUS. VIDIUS staat voor ‘Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert’ en behartigt de belangen van studenten en studentenorganisaties. Bij het boekenoverleg komen meerdere studieverenigingen bijeen om ervaringen te delen en advies te geven. Het was een interessant overleg, mede omdat veel verenigingen hun boekverkoop op een andere manier vormgeven.

Daarnaast was het ook nog tijd voor een vergadering van het LOGSO, het Landelijk Overleg voor Geneeskundige Studenten Organisaties. Dit is een overleg tussen alle acht studieverenigingen van geneeskunde in Nederland en wordt (bijna) altijd in Utrecht gehouden.

’s Avonds was het tijd voor de BECO inschrijfborrel. Dit jaar gaat de buitenlandse reis naar Boedapest en Bratislava voor maar €280,-. Er waren genoeg enthousiastelingen die zich in konden schrijven. En er zijn zelfs nog kaartjes over, dus neem al je vrienden mee 13 t/m 22 april en meld je aan via beco@msfusams.nl!

Donderdag was er niet minder rustig op, want ’s avonds mochten we onszelf in onze pakken hijsen en naar fort Blauwkapel fietsen voor de diesreceptie van Mebiose. Helaas was de temperatuur op dat moment hysterisch (nee, niet historisch) laag, en was het fietsen een waar feest…

Je ziet me hier nadenken: “Moet ik zometeen weer die kou in?”

Na de receptie hadden we ook nog een feest van UBV, de vereniging van biologie. Het thema was ‘gender in de blender’, dat hebben Mathé en ik zó serieus genomen dat ze ons bij de ingang vertelden dat we de enige mannen waren die zich zó goed als het andere geslacht hadden verkleed. Wederom, voor foto’s kom gerust naar ons toe.

Vrijdag was het tijd om een heleboel enveloppen van postzegels te voorzien, namelijk voor de lustrumkaartjes. In een recordtijd waren 500 enveloppen bepostzegeld en hadden we ze in de brievenbus gedaan.

Emy maakte er een wedstrijdje van en dat wierp zijn vruchten af!

De hele middag was voor vele zesdejaars CRU en vierdejaars SUMMA-studenten een zeer mooie middag, want zij mochten hun bullen in ontvangst nemen en de eed of belofte afleggen. Bij alle 3 de shifts waren twee van ons aanwezig om ze op te vangen en naar de zaal te begeleiden, achter het cortège, oftewel de artsenbulcommissie. Altijd een heel leuk moment en een leuke afsluiting van de week.

Hou je het nog vol? Het is namelijk tijd voor de laatste week!

Er worden dit lustrum meerdere activiteiten georganiseerd om geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum, maandag was het tijd voor kratten ophalen voor statiegeld, en op 13 maart is er een benefietconcert!

Zie de lucie hard werken om zoveel mogelijk kratten op te halen!

Deze week kende haar hoogtepunt op de woensdag met de Bijzondere Algemene Leden Vergadering (BLV). Hier werden de almanakraad, ouderdagraad, dorecie en snowcie gewisseld. Een heel leuk moment omdat er allerlei leuke anekdotes naar voren komen.

De oude en nieuwe snowcie aan een echt skiwi-drankje!

Na de BLV was het meteen tijd voor een borrel waar oude en nieuwe raden en commissies cadeautjes uitdeelden.

Vrijdag was ook een moment waar ik al naar uit had gekeken en wellicht had opgedrongen: ontbijten bij de IKEA. Vraag me niet waarom ik dat zo leuk vond, maar ik vond het helemaal geweldig.

En hier was het ontbijt al op. Iedereen is blij man.

En de vrijdag werd nog beter: We hadden ’s middags een oratie van prof. dr. Annelien Bredenoord. Zij zou haar inaugurele rede houden in de aula van het academiegebouw. Prof. Bredenoord is ook Eerste Kamerlid voor D66, dus de zaal was heel erg vol, ook met bekende mensen. De zaal was zelfs zó vol dat het nog maar de vraag was of we konden blijven zitten, wat uiteindelijk toch mogelijk was. Het was een erg interessante lezing over de ethiek in de biomedische wereld. Ik had niet verwacht dat het me zo zou boeien.

Daarmee was voor mij het weekend aangebroken. Helaas voor Mathé niet, die zat lekker te stoeien met bonnetjes, want hij mocht lekker aan zijn boekhouding werken omdat hij binnenkort zijn halfjaarlijks financieel verslag mag presenteren. Merlijn besloot hem zaterdag gezelschap te houden:

Goed, deze bevalling is geslaagd. Over twee weken zal er weer een nieuwe plog verschijnen, maar dan is de eer aan Celine!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge