Tentamenweken vol stof


Op de avond voor dat we weg gaan verschijnt hij nog snel: de plog! Weg? Ja zeker, want morgen vertrekken we met een groep van 40 deelnemers naar Riga en Tallinn voor de jaarlijkse BECO! Lekker een weekje weg waar de meesten wel aan toe zijn. Afgelopen weken waren voor zowel jaar 1 als jaar 2 de zogenaamde “Terrorweken” vol met tentamens. Hoog tijd om weer even te ontspannen dus! Met al die tentamens betekent het echter niet dat het bestuur niks heeft gedaan. Hieronder vertel ik (Milou) wat we verder gedaan hebben!
Wanneer er tentamens zijn houden we in de planning rekening met activiteiten. Die worden minder georganiseerd omdat deze dan gewoonweg wat minder bezocht zouden worden. Dat zijn dan vooral de activiteiten voor 1e en 2e jaars. We hebben echter ook een hoop leden uit de Master of SUMMA opleiding die geen tentamens hebben. Die activiteiten gingen gewoon door. Zo heeft de Coraad een gips workshop georganiseerd. Deze activiteit was zo gewild dat er op een gegeven moment meer mensen op de wachtlijst stonden dan het aantal deelnemers. Gelukkig zijn ze aan het proberen of ze deze workshop nog eens kunnen herhalen. Voor iedereen die wel kon deelnemen was het een zeer geslaagde activiteit. Iedereen kon zijn beeldhouwkunsten laten zien door het gips zo mooi mogelijk rond om de “aangedane” arm te modeleren, en de meest zielige foto’s werden in elke willekeurige groepsapp rondgestuurd.

Ook voor de SUMMA’s (master geneeskunde met studenten die een andere biomedische bachelor hebben afgerond) stond er een weekend vol activiteiten op de planning. Zij gingen met een grote groep 1e en 2e jaars naar Schaijk waar het dak eraf ging. Het weer zat dat weekend natuurlijk alleen maar mee waardoor er voor elk wat wils was. De een kon lekker om 9.00u ’s ochtends gaan hardlopen waar de ander de hele dag in het zonnetje kon liggen relaxen. 

Zelf had ik ook een weekendje weg. Met de Dorecie (de commissie die het reilen en zeilen rondom het geneeskundekoor “echo” regelt) reisden we af naar Doorn. Deze groep dames gaat al wat langer mee dan de gemiddelde commissie leden en al snel werd het weekendje omgedoopt tot het ANWB ouwelullen weekend. Op de 1e avond had een groot deel van de commissie nog repetitie van het koor, waardoor Anniek, Claudia en ik waren aangewezen voor de boodschappen. Het bleek nog best een klus om op 3 fietsen boodschappen mee te zeulen voor een weekend met 8 meiden, helemaal als je tassen/dozen het begeven en uit elkaar vallen. Gelukkig konden we bij de Gall&Gall wat tape lenen en zijn we heelhuids (met boodschappen!!) bij het huisje aangekomen.De ANWB fietstocht met aardbeien van de boer maakte het weekend helemaal compleet en wij konden gelukkig ook genieten van het prachtige weer! 

Toch een stuk minder activiteiten dan we gewend zijn… Waar vullen we dan onze dagen mee?
Valerie heeft dat op een heel nuttige manier gedaan en dacht wat bij te kunnen dragen aan de algemene kennis van de wereld door te proberen een MSFU “Sams” pagina op Wikipedia aan te maken. Dit is al meerdere keren gebeurd en helaas is deze ook meerdere keren verwijderd. Samen met Luc heeft ze een uiterst objectieve tekst geschreven over MSFU “Sams” in de hoop dat hij deze keer zou mogen blijven, maar helaas… Weer is de pagina verwijderd en zelfs nadat we er over geklaagd hebben gaat dat niet veranderen.


Er moet natuurlijk ook gewoon vergaderd worden want de dagelijkse taken liepen gewoon door. Onze Bestuursvergadering (BV) is altijd op maandag. We beginnen dan om 15.30u, nemen tussendoor uitgebreid tijd om te eten, en zijn meestal niet veel eerder dan 00.00u klaar. De vergadering beginnen we traditiegetrouw met het zingen van het verenigingslied. Omdat deze nou niet de meest vrolijke melodie heeft en we hem erg vaak horen/zingen maken we er meer dan eens een competitie van om hem zo vals mogelijk te zingen. Yara was niet bepaald onder de indruk zoals je kunt zien…

Hoewel we elkaar elke dag zien en meer dan 50u per week moeten samenwerken praat je op die momenten vooral over bestuurlijke dingen. Daarnaast werken we altijd op 2 locaties waardoor je soms compleet langs elkaar heen werkt. Meestal zitten we redelijk verdeeld. 2 à 3 mensen die werken op de universiteit en 3 à 4 mensen die werken op de HBS. We zorgen dat in principe altijd op beide locaties minimaal 1 bestuurspersoon aanwezig is. Soms komt dat er op neer dat je ineens met z’n 5en op de universiteit zit en allemaal zielige appjes krijgt van de persoon die achter is gebleven op de HBS.  Bij de onderstaande foto kwamen we er achter dat we “toevallig” met iedereen behalve Bas op de universiteit waren.

Overdag zijn we druk aan het werk, ’s avonds zijn er activiteiten. Tijdens de BV zien we elkaar natuurlijk wel maar bent je nog steeds aan het werk. Daarom blijven we na de vergadering we vaak nog even naborrelen. Dan zien we elkaar ook nog even buiten werk! Maar als je net zo’n 6 uur vergaderd heb zijn die na borrels niet altijd even levendig:

Maar waar gaan die vergaderingen dan over?! Veelal over dingen die er in de komende 2 weken aan gaan komen of dingen waar we tegenaan gelopen zijn en moeten oplossen. Maar er is ook tijd om verder vooruit te denken. Momenteel zijn we daar veel mee bezig ‘waar willen we over 5 jaar zijn als vereniging?’. En dat kan alle kanten op gaan: van sponsorbeleid tot ledenbinding, van master activiteiten tot huisvesting. Wat betreft dat laatste zijn er deze week ook wat stappen onder nomen. Er worden deze weken namelijk nieuwe WC’s gebouwd in het pand aan de Hamburgerstraat (HBS)! Tanja kwam het work in progress even bewonderen en volgende week kan iedereen weer met een gerust hart komen plassen.

Ook heeft de Stichting Pand Hamburgerstraat die het pand beheren gezorgd voor een compleet nieuwe muur in een van de commissie kamers. Er bleek een vrij groot gat in te zitten en we besloten om het dan maar goed aan te pakken.

Met al dat geklus kun je het al wel raden. Dat zorgt er natuurlijk voor dat het een enorme puinhoop wordt. Overal ligt een prachtig laagje stof waar je leuke tekeningen in kunt maken. Dit zorgde er ook voor dat commissies deze week minder gebruik konden maken van de commissiekamers op de HBS. Door de stof en verbouwingsspullen die overal liggen wat er geen ruimte meer over. Scheelt weer dat zij door tentamens toch al wat minder geneigd waren om te komen vergaderen. Komen we weer mooi terug op de titel van deze plog: tentamens en stof dus!

Is er dan alleen maar gewerkt en geklust? Nee hoor, er was ook zeker tijd voor feest. Nadat een paar weken geleden het lustrumkandidaatsbestuur bekend werd gemaakt, was het nu tijd voor de lustrum commissie. Ook zij hebben met z’n allen ja gezegd tegen deze uitdaging en zullen volgend jaar een groot aantal geweldige activiteiten neer gaan zetten! Wij zijn blij met deze toppers en dat is natuurlijk reden voor een feestje!

Ook hebben we als bestuur de feestjes opgezocht. Veel van onze bevriende verenigingen hielden feest. Daar waren wij natuurlijk te vinden! Afgelopen donderdag waren er 3 feestjes georganiseerd en besloten wij om daar maar een kroegentocht van te maken. Hier onder het blije resultaat!

Ook ging ik vorige week samen met Yara naar de receptie van de medische studievereniging in Rotterdam (MFVR). In de vorige plog hebben jullie kunnen lezen dat het bij dit soort recepties mogelijk is om het receptieboek te stelen en daar iets voor terug te vragen. Bij onze eigen receptie werd dit door de moeder van koen en mij gedaan! Dit keer zagen Yara en ik de kans schoon om samen met de vereniging uit Nijmegen het boek mee te nemen. Op de foto kun je duidelijk zien hoe trots we hierop waren!


Het waren uiteindelijke dus weer volle weken. Minder activiteiten, meer tentamens, meer geklus en veel (redenen voor) feestjes! Dat laatste zetten we alleen maar door, morgen vertrekken we namelijk op BECO de buitenlandse excursie van de MSFU “Sams”. In de volgende plog kun je daarover vast een mooi verslag verwachten en misschien wel foto’s in de sneeuw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge