Time flies when you’re having fun

DSC01867
Inmiddels zijn we al een tijd aan het besturen en zijn we min of meer gewend aan de grote hoeveelheid dagelijkse taken, aan de diversiteit van alles wat ons op afkomt en aan elkaar. Toch komen er elke week weer nieuwe dingen op ons pad, komen we voor onverwachte beslissingen te staan en ruilen we soms van taken als dat beter uitkomt. Vandaar dat Tanja nu hard bezig is met haar belangrijke ab Actis taken, zoals de notulen van de Algemene Ledenvergadering, en dat ik, Simone, de plog deze keer van haar overneem.

 

IMG_3868
Men zegt wel eens dat liefde door de maag gaat. De nieuwe kookcie kreeg de mogelijkheid om zichzelf zeer geliefd te maken met hun eerste diner. De gasten werden meegenomen naar de Arabische wereld met een aantal prachtige gerechten, bijpassende wijnen, speciale Arabische thee en vruchtensappen.

 

DSC01666
Tentamens, het blijven altijd enigszins verplichte hobbels in de weg naar het artsendiploma. Niemand gaat vrijwillig naar… of toch wel? Landelijk werd op 17 november de vierde Geneeskunde Olympiade georganiseerd. Op alle geneeskundefaculteiten in het land waren tegelijkertijd een aantal dappere studenten bezig aan de toetsvragen die gehaald waren uit het Amerikaanse artsexamen. Utrecht had een heel goede opkomst: maar liefst 63 Utrechtse studenten besloten om mee te doen!

 

DSC01795
Zoals in de vorige plog gezegd, moeten serieus en gezelligheid elkaar afwisselen. Dus een avond na de Geneeskunde Olympiade zorgde de barco voor tien verschillende shotjes op de shotjesborrel! Alle eerstejaars kregen het eerste shotje gratis, waardoor het een goede kans was om elkaar even buiten de collegebank te leren kennen.

 

DSC01788
Even een verstandige pauze tussen alle shotjes door.

 

DSC01867
Aansluitend aan de shotjesborrel vond het eerstejaars-geneeskundefeest plaats georganiseerd door de eerstejaarscommissie en de dox-diesraad samen! Met als thema ‘Charmeurs in de Beurs o.d.z. Guys in ties and girls in pearls’. Iedereen zag er prachtig uit en alle charmes werden in de strijd gegooid in de volle feestzaal.

 

DSC01820
Veel mensen kwamen met een groot deel van hun werkgroep naar de borrel en het feest toe!

 

DSC02155
Een heel jaar lang heeft de weekendcie zich ingezet om een leuke stad te kiezen voor een weekendje weg. Uiteindelijk besloten ze om niet één maar twee steden aan te doen bij onze buren in het zuiden: Leuven en Brussel! Vol goede moed vertrok de bus op vrijdag 20 november richting Leuven, waar we een rondleiding kregen op de faculteit, met verschillende lezingen, lunch en werd het anatomiegebouw aan ons getoond.

 

DSC02115
Ook hebben ze aan ons het vaardighedencentrum laten zien, waar studentassistenten op eenzelfde manier les geven als bij ons. Waar ik me vooral over verbaasd heb is dat zij dezelfde patroontjes op de stuwbanden hebben, zou dat lelijke patroontje zijn om eventuele bloedvlekken te verbergen?

 

DSC02168
Medica, de studievereniging van geneeskunde in Leuven, had een traditionele Belgische biercantus voor ons georganiseerd met liedjes in het Nederlands, Frans, Duits en Latijn! Ze doen veel dingen op een andere manier, zo doen ze alles a capella en zijn ze heel erg fan van de vrije versies: de tekst van een liedje kan naar eigen inspiratie aangepast worden of de tekst van het ene liedje kan op de melodie van het andere liedje. Hiermee hebben ze een aantal van onze deelnemers flink geplaagd, want ze mochten niet naar de WC zolang er nog vrije versies gezongen werden. En toen bleek dat we een heel creatieve (en enigszins gemene) groep mee hadden…

 

DSC02183
Een dag later stond er op de planning dat we naar Brussel zouden gaan. Echter was precies die nacht de terreurdreiging verhoogd naar niveau 4. Tijdens het ontbijt hebben we samen met de commissie besloten om toch niet naar Brussel te gaan, waardoor ze hun lang voorbereide dagplanning niet door konden laten gaan. Later kwamen we erachter dat niveau 4 betekende dat alles dicht was, het openbaar vervoer platgelegd was en de hele straat volstond met militairen, waaruit we wel konden opmaken dat er een goede keuze gemaakt was. De commissie heeft fantastisch geïmproviseerd en uiteindelijk hebben we een heel leuke dag gehad in Maastricht! Hiermee is het de eerste weekendcie die niet alleen twee steden, maar ook twee landen bezoekt. We zijn als bestuur enorm trots op de weekendcie!

 

IMG_4167
Zondag 22 november ging Tanja met haar eerstejaarscommissie op installatieopdracht. Elke commissie krijgt een installatieopdracht van de vorige commissie, waar je vaak naar een andere stad gestuurd wordt om allerlei ludieke opdrachten uit te voeren en de dag wordt vaak geëindigd met koken voor de oude commissie. De EJC werd naar de geweldige havenstad Rotterdam gestuurd. (Een keuze die ik als Rotterdammer natuurlijk enorm kan waarderen). Het idee achter een installatieopdracht is dat je elkaar als nieuwe commissie wat beter leert kennen en een leuke dag met elkaar doorbrengt.

 

IMG_4100
Ook gingen ze langs onze lieve vrienden van de geneeskundefaculteit van Rotterdam, ons zusje MFVR!

 

12246942_792535224207743_3873720519932128680_nOp 25 november hebben we als bestuur met een paar leden de sinterklaasactie gehouden in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, waarbij zieke kinderen en hun broertjes en zusjes een leuke middag konden hebben. Op het laatst werden deze drie, misschien wel bekende, pieten gevraagd om bij dit jongetje langs te gaan, waarna hij de pietenhartjes volledig gestolen heeft. (Zijn moeder heeft  toestemming gegeven dat deze foto op het internet staat, anders hadden we hem uiteraard niet geplaatst).

 

DSC02232
Diezelfde avond hadden we eerst de bijzondere ledenvergadering (BLV), waarbij de congrescommissie, de ABCie en de weekendcie werden gewisseld. Bovendien werd de DoReCie voor het eerst officieel op deze avond. We hadden nog even overwogen om als piet verkleed in ons pak de BLV te leiden, maar hebben dit uiteindelijk toch maar niet gedaan. Aansluitend was óók nog de sinterklaasborrel, waarbij sinterklaas en een half verklede piet (ondergetekende was de pietenkleding vergeten mee te nemen, oeps) ons kwamen vergezellen met een aantal gedichten en cadeautjes.

 

DSC02257
Sinterklaas nam a lucky few op schoot met erg persoonlijke gedichten. Deze dubieuze eer was onder andere aan Robin.

 

DSC02308 - kopie
De activiteitenraad was 26 november ook aan de beurt met hun eerste activiteit: lasergamen! Hier zie je de activiteitenraad, met de epische naam ‘WaARbei? o.d.z. Aardbei!’, met hun favoriete mascottes.

 

DSC02286 - kopie
De verschillende teams zijn klaar om de strijd aan te gaan met elkaar.

 

DSC02299 - kopie
Uiteraard was er ook ruimte om gezellig te borrelen en de strijdbijl weer te begraven.

 

DSC02343
Dat onze bruisende vereniging nooit stilstaat, blijkt eruit dat tegelijkertijd de DoReCie alles klaar aan het maken was voor hun repetitieweekend voor Echo (het geneeskundekoor). Een weekend diehard repeteren, nieuwe liedjes instuderen, maar ook gezellig met elkaar zijn.

 

DSC02355
Toch zonde dat foto’s wel meer dan 1000 woorden zeggen, maar geen geluiden kunnen laten horen.

 

DSC02407
Het was waarlijk een feestje, maar voor elke repetitie moet er natuurlijk wel eerst gewerkt worden aan de houding en moeten er inspeeloefeningen gedaan worden.

 

IMG_4418
Terwijl Anniek op repetitieweekend was en Mick met zijn huis een weekendje weg, zijn Onno, Tanja, Frank en ik afgereisd naar Den Haag voor het gala van de M.F.L.S., ons zusje uit Leiden! Deze beeldige foto is ontstaan doordat we naar de fotograaf wilden gaan op het moment dat deze al gestopt was met foto’s maken (oepsie). Gelukkig was een willekeurige feestganger zo lief om toch een foto te maken. Volgens mij beelden we hier uit dat we 8 handen op één buik zijn. (Hé, mooie jurk hoor Tan).

 

IMG_4408
Aangezien Onno, bij wiens ouders we mochten overnachten na het gala, praktisch IN de zee woont, zijn we een dag later nog gaan uitwaaien op het strand. Het stormde bijna, zie je ook het zand over het strand waaien? Tanja was onze lieftallige assistente die even demonstreert hoe heftig de wind was. Als half Zeeuws meisje was het voor mij echt weer een verademing om op een strand te zijn.

 

IMG_0040
Iungo, het VIe Lustrumbestuur der MSFU “Sams”, had een aantal verenigingsartikelen voor ons beschermd, waardoor we voor ze gekookt hebben als bedankje. We hebben genoten van een heerlijke aardappelsoep, pasta en speculaastiramisu. Dat laatste leek trouwens in de verste verte niet op tiramisu, maar het had wel laagjes en was erg lekker.

 

IMG_4454
Tot slot hebben we in de bestuursvergadering (BV) nog sinterklaas gevierd met het bestuur. Aan de hand van lootjes hadden we gedichten en cadeautjes voor elkaar gekocht. De BV zelf was ook in sinterklaasstijl: elk agendapuntje was in een pot gestopt en we mochten elke keer een ‘lootje’ trekken om te kijken wat we erna zouden bespreken. De vergadering was daardoor eerder gesloten dan dat hij geopend was. De gedichten waren fantastisch: grappig, persoonlijk, lief, serieus en bemoedigend.

 

IMG_4455
Tanja wint de prijs voor ‘beste cadeau ever’. Dit is namelijk een überschattige, mega zachte, extreem knuffelbare kruik, die ik kan gebruiken als ik weer eens buikpijn heb. Daarnaast had ze ook nog m’n favoriete douchegel gekocht (terwijl ze niet wist dat dat mijn favoriet was). Dankjewel, lieve Tan!

Wat maken we toch veel mee hè, want dit is uiteraard lang niet alles wat er gebeurd is in november.

Ik vond het super leuk dat ik een gastplog mocht schrijven! Daardoor heb ik weer even stil kunnen staan bij hoe leuk het is om bestuur te zijn en hoe veel we als groep (naar elkaar toe) gegroeid zijn.

Wil je nog meer foto’s zien? Klik dan hier om naar de MSFU “Sams” website te gaan.

Met evenwichtige groet en heel veel liefs,

Simone

Een gedachte over “Time flies when you’re having fun”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge