Tweede lustrum week, tandemtocht op constitutie, knakworsten en frituur, Pomodoro time en nog veel meer

Tijdens zo’n bestuursjaar met zulke volle agenda’s schieten helaas de “minder belangrijke” dingen er wel eens bij in. En met pijn in het hart beken ik dat onze geliefde bestuursplog zo’n “minder belangrijk” ding is. Het is om deze reden dat we inmiddels alweer 6 weken verder zijn sinds onze laatste plog online kwam. Desalniettemin willen wij maar al te graag nog opschrijven wat er in deze tijd allemaal gebeurd is, want het was weer een hele hoop en het was zoals altijd geweldig. Voor ons ligt dus de uitnodiging om u in vogelvlucht mee te nemen door deze 6 tot op heden onbeschreven weken. Gelukkig doe je bestuur bij Sams niet alleen, maar samen. Daarom zal ik, Emy, de 4 weken vóór de BECO (Buitenlandse Excursie, red.) beschrijven en zal Mathé (h.t. fiscus der MSFU “Sams”, red.) de BECO zelf en de week erna beschrijven in de plog die spoedig op deze zal volgen.

Deze plog begint in de tweede week van het fantastische lustrum dat wij hebben beleefd. Op de maandag van die week was er door de lustrumcommissie (lucie) een interactieve OK georganiseerd, waar 2 kinderchirurgen kwamen vertellen bij beelden van operaties. De groene collegezaal zat vol met geïnteresseerden (niet eens alleen geneeskundigen maar ook studenten biomedische wetenschappen en ouders zijn gespot!) en het was een hele interessante presentatie.

Hoewel de titel wat luguber over kan komen twijfelde ik op dat moment serieus of ik niet inderdaad een carrière in de kinderchirurgie moet ambiëren… Bizar knap hoeveel deze mensen kunnen.

De groene collegezaal zat vol met geïnteresseerden die dit op hun vrije maandagavond mee wilden maken

Op dinsdag vond de graffitiworkshop van het lustrum plaats. Op een zonnige, winderige plek aan het kanaal kon iedereen zijn creativiteit heerlijk de vrije loop laten. Van ons bestuur waren Celine, Merlijn en ik aanwezig. Celine en ik maakten samen heel toepasselijk onze bestuursnaam ‘Agora’ in graffiti. Merlijn kon toepasselijkheid iets minder schelen, zij maakte daarom een blobvis.

Agora en blobvis
Kijk Merlijn blij zijn met haar blobvis
Kleurrijk zijn we met zijn allen hè? En het fijne was, mislukken kan bij graffiti niet (aldus de workshopleiders, de meningen van de deelnemers waren hier nog iets meer over verdeeld)

Daarna was het snel doorfietsen voor mij, want ik mocht die avond nog naar de SUMMA research night! Dit zijn avonden die de SUMMAcie organiseert en die gericht zijn op onderzoek, omdat de SUMMA opleiding (dit staat voor Selective Utrecht Medical Master, of zij-instroom geneeskunde, red.) veel met onderzoek doet en deze mensen naast arts ook meteen onderzoeker worden aan het eind van hun opleiding. Luc en ik wisten van tevoren niet wat dit zou inhouden, maar gingen er gewapend met volle Doppers op af… En het bleek uiteindelijk ontzettend leuk te zijn! Zowel de praatjes over internationaal onderzoek als de afterborrel (dit is inderdaad een begrip en betekent, vrij vertaald, “borrel na de borrel”, red.) waren erg geslaagd.

Hier zie je mij met mijn “ik weet nog niet wat dit gaat worden” blik

Toen was het woensdag en tijd voor de themaborrel en het lustrum feest! Met het thema Engels vs. Bengels heeft de barco een hele leuke en dit keer ook nog eens zeer druk bezochte themaborrel georganiseerd! Daarna gingen we met zijn allen door naar de Beurs waar het lustrum feest “De 7 zonden” plaatsvond. Alle 7 zonden kon je op dit feest verzamelen, ik vond het zelf erg lastig en het is mij dan ook niet gelukt… Volgende keer misschien toch harder mijn best doen op al die zonden.

Christa en Isabelle van de barcommissie doen even voor hoe je je als bengel dan wel engel behoort te gedragen

Op donderdag was het even rustig wat betreft de lustrumactiviteiten, maar werd het toch nog een hele bijzondere dag, want onze eigen Luc/Lukske/h.t. commissaris reductiebureau en fiscus 2 (name it as you like it) zou die middag zijn bachelordiploma in ontvangst nemen! En dat ging uiteraard gepaard met een extra ferme handdruk van het VIIe lustrumbestuur der MSFU “Sams”!

Als je goed kijkt zie je de dollartekens in de ogen: met deze handdruk werd door team fiscaat ook meteen een toekomstig miljoenendeal gesloten

Na een rustig avondje/nachtje (de wonderen zijn de wereld nog niet uit!) werd het vrijdag, de laatste/afsluitende dag van het lustrum… Maar niet voordat het kookcie lustrumdiner plaats zou vinden in een werfkelder aan de Oudegracht. Het diner was overheerlijk en de ambiance geweldig, een betere afsluiting van het lustrum konden wij ons niet wensen.

En na dit diner vond met al onze veel te strakke jurken en rokken (want volle buiken) nog het MEgala, het landelijke gala voor alle geneeskundestudenten, plaats in Amsterdam. Een geweldige avond waar zowel de lucie als wij ook even alle verantwoordelijkheden konden loslaten en nog even goed feest konden vieren tijdens het lustrum, dat met deze avond helaas ook opeens voorbij was…

Op de foto met al onze zusjes (andere geneeskunde studieverenigingen in Nederland) besturen bij elkaar

Al met al hebben we echt een fantastisch lustrum beleefd, wat op rolletjes liep en waarbij elke dag weer één groot feest was. Hierbij wil ik dus ook nog even zeggen: lieve lucie (en uiteraard ook lieve bezoekers) dank jullie wel voor het geweldige lustrum!!!

U ziet hier inderdaad goed de lustrum kleuren in de bakfiets van Valérie, mysterieus, wat het zou zijn? Als u tijdens het lustrum op de Uithof geweest bent dan wel het actuele UMC nieuws gevolgd heeft weet u vast wat het is…
Als u onze lokale beroemdheid Annika de van der Schueren net als wij op de voet volgt dan weet u het ook dankzij dit interview

Vanaf nu gaan we in iets rapper tempo door de stof heen, want het lustrum was voorbij en er zouden een paar ‘gewone’ weken volgen. Hoewel eigenlijk elke dag weer anders is en geen dag ‘gewoon’ is in het bestuursleven weten wij inmiddels.. Maar waar houden we ons dan in de ‘gewonere’ weken mee bezig, vraagt u zich af?

Bijvoorbeeld met het opmaken van blikken knakworsten! Na de lustrumlunch gesponsord door de Jumbo waren er ondanks de vele bezoekers nog intens veel knakworsten overgebleven op de Samskamer (tot op heden dag nog steeds op te halen, onder de zinspreuk: op = op = nu nog steeds niet op).

Sina en Mathé houden de mannelijkheid in het bestuur hoog en eten op zo’n dag dus louter vlees (dus inderdaad zonder broodje of iets dergelijks maar zo van blik op bord) als lunch/tussendoortje/snack. Dit alles enkel en alleen ten behoeve van de knakworstverwerking. Ik ben onze mannen zeer dankbaar voor het zichzelf opofferen voor zo’n nobele taak!

Uiteraard koos ik in de wasserette wasmachine nummer 7

Van onze voorgangers het 32e bestuur Crescendo kregen we wasmiddel als cadeau op onze lustrum receptie, als dat geen stille hint is… Dus ik beleefde twee geweldige dagen door naar de wasserette te gaan, echt een ervaring die ik niet had willen missen in zo’n bestuursjaar! Crescendo bedankt! Al is het niet echt zichtbaar, prof. Hoepelman zal toch trots op ons zijn dat wij op deze manier het infectierisico van onze HBS-bankbezoekers flink verlagen.

Merlijn laat een voorbeeld van de “pomodoro techniek” zien (uitleg hieronder) op de vloer van de door ons pas gedweilde Samskamer

Onze commissaris onderwijs Merlijn heeft af en toe van die leuke dingen. Dit keer kreeg ze van het Onderwijscentrum in het kader van het vitaliteitsprogramma een mail met de tip om de zogenaamde “pomodoro techniek” toe te passen tijdens het werken. Vijventwintig minuten werken, vijf minuten pauze, etc. Als je dit vier keer hebt gedaan neem je vijventwintig minuten pauze. Met een mededeling op de BV gaf Merlijn ons deze tip mee. Als pauze mag je alles doen wat je wilt. Voor voorbeelden kunt u in dit artikel kijken: http://stategischlui.nl/ Hierin staat dat je spelletjes zou moeten spelen, of een stukje zou moeten lopen, of unchen, tien keer opdrukken, uit het raam staren of luidkeels meezingen met je favoriete nummer.

Sommigen (lees: Merlijn en ik) zijn enthousiaster dan anderen (lees: de rest van ons bestuur) over pomodoro time, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit, want een paar dagen later kregen we zelfs Sina mee – met een wandeling in de regen! En hij haat regen!

Merlijn is blij met haar pomodoro triomf! Sina’s antwoord: “ik hou gewoon van wandelen.”

Van regen naar zonneschijn, opeens besloot Piet Paulusma dat het lente mocht worden!

Genieten van de zon na de buluitreikingen op het Domplein
Ook onze geadopteerde “Spiderplant” van het Living Lab van de UU (we zijn daar bezig met een duurzaamheidsproject voor de HBS) is blij dat het lente wordt en groeit gestaag. Of zou het komen door het dagelijkse shotje appelsap dat ook nog in grote hoeveelheden over is van het lustrum?

Tussendoor vierden we ook nog de Dies Natalis van de UU in de Domkerk met daarbij ook het afscheid van de rector magnificus Bert van der Zwaan.

Maar nog belangrijker dan de verjaardag van de universiteit was voor ons: onze enige echte Mathé was op 2 april jarig! We verrasten hem met een frituurontbijt. Dit had hij nog nooit eerder gehad, maar het was helemaal in zijn stijl vonden wij.

Patat eten als ontbijt, je moet wat over hebben voor je jarige fiscus
Luc had zelfgemaakte (!) bitterballen uit Oudenbosch meegebracht en hoewel het voor mij persoonlijk wel erg vroeg was voor frituur vond zelfs ik deze verrukkelijk

Ook hadden we in onze drukke agenda’s een dag gevonden om het overvolle archief op te ruimen, een enorme taak maar de moeite waard want hij is nu zo goed opgeruimd. Wat een ruimte! Er staat namens Celine een strenge straf op iedereen die het archief vanaf nu durft te vervuilen.

Ik ging die dag met de ABCie (Actieve leden- en Breekweekend commissie) alvast op voorverkenning naar de locatie van actieve leden weekend, zag er goed uit daar.

Ook hier kregen we de bevestiging dat het echt lente werd, met lammetjes die die nacht waren geboren!

Op de terugweg belandden we met de commissie per toeval nog op een zeer belangrijke plaats in de Nederlandse geschiedenis, de oudste Mc Drive van Nederland! Ik realiseer me, veel frituur in deze plog, niet erg verantwoord allemaal, maar we houden het maar op wat tegenwicht voor het pomodoro verhaal en bovendien wilde ik u een foto van deze bijzondere plek toch niet onthouden.

Lucas is er blij mee om op zo’n historische plek gearriveerd te zijn

Ik kan niet alles vertellen wat we allemaal beleven maar u voelt het wel: drukdrukdrukdrukdruk! Met eigenlijk alleen maar leuke dingen, maar toch ook wel veel en veel Sams soms.

Op dit moment kon het eigenlijk niet beter uitkomen, het ouderweekend van Celine! Alle drukte even lekker achter ons gelaten te hebben, konden we genieten van een heerlijk weekend in Amersfoort waar we helemaal in de watten werden gelegd door haar lieve ouders en zusjes (die zelfs hun bedden voor ons opofferden).

Op deze foto ontmoet u de ouders van Celine. Zoals u ziet is de vader van Celine erg lenig, daar kan menig vader denk ik nog wat van leren.

Op zaterdag hadden we een GEWELDIGE activiteit gepland staan, namelijk op de tandem de bossen door! Dit was echt zo heerlijk en zo’n goed idee om te doen! Helemaal lekker uitwaaien en gezellig als teams op de tandem met goede gesprekken over onder andere ons toekomstige ‘Agora’ huis en pulli honden.

Inderdaad ziet u op deze foto naast de tandemgroep een rasechte Pulli hond. De mevrouw in het bos die de foto maakte was eigenaar van 4 van deze zeer bijzondere (zo leerden wij) maar vooral ook wel enigszins agressief blaffende klittenballen
Celina Fadez vormde zeer schattig één van onze tandem teams
Zo lenig zijn als de vader van Celine, dat wilden de chiquagora’s ook wel proberen

Met ANWB knooppunten die we op constitutie moesten onthouden (ook erg slim bedacht door de ouders van Celine) hebben we de route perfect gevonden en een heerlijke dag door de mooie omgeving rondom Amersfoort gefietst. Verder was het weekend gevuld met zon en gezelligheid, avonden met moussaka, lasagna en ook nog gourmetten a la Delhez, live muziek thuis/drankjes in de stad en nog veel meer leuke dingen. Helemaal ontspannen konden we weer terug naar Utrecht.

Familie Delhez bedankt voor het heerlijke weekend! We hebben genoten!

Daar wachtte de laatste week op ons die voor ons allemaal erg druk was. Dingen die we nog snel even af wilden maken voor onze vakantie, op dinsdag een honorairenvergadering en op donderdag een RvTA (Raad van Toezicht en Advies) vergadering.

De Raad van Toezicht en Advies van de MSFU “Sams” bestaat uit mensen uit het UMC en daarbuiten die Sams een warm hart toedragen en meekijken en denken met het bestuur en het beleid van de vereniging. Het was erg leuk om op deze vergadering met deze mensen te kunnen praten over waar we als bestuur het afgelopen half jaar mee bezig zijn geweest.

Ter ere van het lustrum hadden we ook voor de RvTA een activiteit georganiseerd, namelijk een lezing door prof. Haalboom, de ontwerper van ons mooie logo.

Lustrum lezing door prof. Haalboom

Op vrijdag zouden we vertrekken, maar niet voordat we nog één laatste drukke dag hadden met een deel van het bestuur dat naar de besturendag ging van de VvAA (wat naar horen zeggen heel erg leuk was!) en Merlijn en ik die naar de “Open Disclosure” lezing gingen van het UMC. Dit was de eerste keer dat ze zo’n lezing organiseerden waarbij artsen en een patiënt openlijk praatten over een medische fout. Ik vond de lezing zelf heel erg indrukwekkend dus zeker een aanrader om als het volgend jaar weer georganiseerd wordt hierheen te gaan.

En toen diezelfde vrijdagavond was het langverwachte moment daar en zouden we vertrekken op BECO! Hier bouw ik een cliffhanger in en draag ik het ploggende stokje over aan Mathé die u hier verder in geuren en kleuren over zal vertellen.

Ik hoop dat u genoten heeft van deze 4 weken besturen in (toch weer best lange) vogelvlucht. Ik denk dat het tijd is voor een pomodoro moment, en dan op naar de volgende BECO plog…

Emy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge