De verjaardag van Sinterklaas, winters weer en de kerstman die arriveert

Hallo lieve allemaal,

Er zijn alweer twee weken voorbij, wat betekent dat het tijd is voor mij, Celine, om de plog te schrijven. Ik verbaas me er nog steeds over dat het me is gelukt om deze plog te publiceren, aangezien ik een enorme digibeet ben. De tijd gaat zo snel, weken vliegen voorbij, dus daarom vind ik het heel leuk om hier even rustig voor te gaan zitten om even terug te kijken naar wat wij als bestuur afgelopen 2 weken hebben beleefd.

Na onze bestuursvergadering op 4 december hebben we lekker samen gegeten met Mebiose, de studievereniging van Biomedische Wetenschappen, en met IFMSA, een internationale vereniging voor geneeskundestudenten. IFMSA had het voorgerecht gemaakt, Mebiose het hoofgerecht en wij hadden het toetje gemaakt, stoofperen met ijs nomnomnom. Het was super gezellig en een mooie gelegenheid om elkaar nog wat beter te leren kennen.

Met onze volle buikjes op de foto met Mebiose en IFMSA

Die dag erna was het natuurlijk de verjaardag van onze grijze, Spaanse vriend. Om dit te vieren had het UMC medewerkers en medewerker-studenten (wat wij nu zijn!) getrakteerd op boerenkool en worst!

Gratis eten is natuurlijk altijd welkom voor ons studenten

Ook kwamen er nog een stel pieten langs bij Willy’s Winkeltje. En zelfs Sinterklaas had nog even tijd kunnen maken om langs te komen.

De pieten en de Sint hadden zelfs een lekkere chocoladeletter voor ons! Genieten!

Ik had begrepen van mijn kleine nichtjes dat de pakjes van Sinterklaas nat waren geworden, maar gelukkig was alles precies op tijd nog goed gekomen. Ik ben dan ook naar thuis thuis in Amersfoort gegaan om gezellig met mijn familie Sinterklaas te vieren. Het was weer één groot feest, vooral het dobbelspel was weer lachen, gieren, brullen.

’s Avonds ben ik weer terug naar Utrecht gegaan, want de volgende dag hadden we weer een drukke dag voor de boeg. Het was namelijk tijd voor de Bijzondere Algemene LedenVergadering (BLV). Tijdens de BLV worden nieuwe commissies officieel geïnstalleerd en oude commissies officieel gedechargeerd. Het was dus een mooi moment om goede herinneringen op te halen van het afgelopen jaar voor de oude commissies en om de nieuwe commissies veel plezier en succes te wensen het aankomende jaar. Zo mocht ik ook de oude ABCie toespreken, als praeses van de commissie. Dit deed pijn in mijn hart, omdat je je dan pas echt realiseert dat het jaar erop zit, maar ik heb alle vertrouwen in de nieuwe ABCie dat ze mooie weekenden gaan organiseren. 

Dit zijn de oude ABCie en de nieuwe ABCie samen. Het bleek dat we in dezelfde winkel zijn gaan shoppen om een cadeautje voor elkaar te kopen.

De volgende dag hadden we weer een oratie in het Academiegebouw. Emy had een fotograaf gestrikt om een foto van ons te maken en naar ons te sturen. Die mag dus ook niet ontbreken in de plog natuurlijk.

Met 4 studieverenigingen op een rij bij de oratie!

’s Avonds waren Merlijn en Luc bij de beleidsraad en zijn Mathé en ik meteen door gegaan naar de besturenborrel in het Stadhuis, waar de burgemeester kwam spreken en we lekker gekletst hebben met allerlei verschillende besturen van studie- en studentenverenigingen uit Utrecht. Ook hebben we een rondleiding gekregen door het Stadhuis. Wisten jullie dat de Vrede van Utrecht, een keerpunt in de wereldgeschiedenis, in één van de zalen die nu deel uitmaakt van het Stadhuis is getekend?

’s Avonds was het weer tijd voor een feestje, dit maal bij onze biologische vrienden van UBV, de Utrechtse Biologen Vereniging.

We kwamen Mebiose tegen tijdens deze gekke beestenboel!

Op vrijdag waren we rond een uur of 11 allemaal weer fris en fruitig aan het werk. Sina en ik zijn nog op sponsorgesprek geweest en ’s avonds was de aftertentamenborrel voor jaar 2 die voor het eerst georganiseerd werd op de Samskamer. Je kon er heerlijk genieten van een pizza en een biertje. Sina had ’s avonds een vergadering met de Werkgroep Sponsoring om advies te vragen van zijn lieftallige voorgangers.

Kijk wat een serieuze gesprekken blikken, moet vast een nuttige avond zijn geweest.

Toen was het alweer weekend! Met z’n vijven(Merlijn kon helaas niet mee) gingen we zaterdagavond naar het gala van onze Leidse zusjes in de Broodfabriek in Rijswijk. We waren met bijna alle zusjesbesturen compleet, dus dat was super leuk.

Natuurlijk moet er een fotootje gemaakt worden!

Zondag was het winterse weer over Nederland getrokken en Emy vierde haar verjaardag voor mensen buiten Sams op de Hamburgerstraat (HBS). ’s Avonds zouden we gaan eten met het vorige lustrumbestuur, maar doordat de treinen niet reden kon dit helaas niet doorgaan. Hierdoor hadden we wel een avondje tijd om even bij te komen en om ons op te laden voor een nieuwe week.

Niet één, niet twee, maar zeven taarten stonden klaar op de HBS voor Emy’s verjaardag.

Toen begon er alweer een nieuwe week, die we mooi begonnen met het vieren van Sinterklaas. We hadden lootjes getrokken en na de bestuursvergadering was het tijd voor mooie, lange, vieze, grappige, hilarische en lieve gedichten.

Het grote cadeautje was helaas voor Luc en niet voor mij. Kijk hoe blij hij is!

Ook hadden we een cadeautje gekocht, maar er mochten geen verlanglijstjes gemaakt worden. Dit resulteerde voor mij in urenlang rondlopen in de boekenwinkel om voor Sina een goed boek te kopen.

Ook kwam ik dit boek tegen. Helaas ging het niet over onze HBS, ons pand in de binnenstad.
Dit boek is het uiteindelijk geworden en hij was er gelukkig heel blij mee.

Woensdag zijn Merlijn en Emy naar het afscheidssymposium van mevrouw Zonderland geweest en kwamen ze onderweg een kerstmarkt tegen.

Een selfie op de kerstmarkt!

’s Avonds was de Hamburgerstraat gezellig omgetoverd in kerstige sferen en galmden er hitjes uit de boxen tijdens de hitjesbingo, georganiseerd door de BVT2. Dit was een groot succes en iedereen was erg fanatiek in het afstrepen van de liedjes op de bingokaarten.

De volgende dag was het tijd voor de ECG-workshop, georganiseerd door de co-raad. Deze workshop was ontzettend snel uitverkocht en er is veel geleerd over de pomp van ons lichaam. Het kunnen lezen van een ECG is erg handig voor tijdens onze carrière als arts later.

Practice makes perfect, dus iedereen was hard aan het oefenen.

Ook vond die avond het bedanketen plaats om de net gewisselde raden en commissies te bedanken voor hun inzet van het afgelopen jaar. Dit waren de Medizine, weekendcie, congrescommissie en ABCie. Het werd voor het eerst georganiseerd in Florin. Het was een goed moment voor commissies om terug te kijken naar hun succesvolle jaar en hierbij ook nog te mogen genieten van een lekkere kipsaté, cheeseburger, of iets anders is natuurlijk helemaal fijn 🙂

Nog even snel een kiekje voordat de hongerige buikjes gevuld konden worden.

De week werd afgesloten met een prachtig optreden van het geneeskundekoor Echo in de Lutherse Kerk. De kerstliederen galmden door de kerk en ook werd het programma gevuld met een optreden van het Huisorkest, Merlijn en Robin die het lustrumlied zongen, de buurmeisjes van de Hamburgerstraat en Sam Geerders die leuke Nederlandstalige nummers zong en zichzelf begeleidde op gitaar. Het was een geweldige avond!

Echo zingend in de prachtige Lutherse Kerk

En toen was het tijd voor ons eerste ouderweekend. Ons eerste ouderweekend ging naar het Brabantse dorp Oudenbosch, bij de ouders van Luc. De mannen waren al vooruit gegaan en na het optreden van het geneeskundekoor zijn de vrouwen in de auto naar Oudenbosch geracet. We werden ontvangen met veel Brabantse gezelligheid. Het weekend was heerlijk voor ons om even uit te rusten en een kijkje te nemen in het leven van Luc. Zo zijn we erachter gekomen van wie onze Luc zijn liefde voor eten en bier  heeft. Op zaterdag hebben we een rondleiding gekregen door de basiliek van Oudenbosch. Wat een mooie gebouwen staan er in zo’n klein dorp! ’s Avonds was het tijd voor een spelletje en een film. Zondag hebben we Breda onveilig gemaakt. De vrouwen zijn kleding gaan shoppen en de mannen hebben de Nespresso winkel bezocht en met z’n allen hebben we deze mooie dag afgesloten met een lekker speciaalbiertje in een café. En toen zat het weekend er helaas alweer op! Wat hebben we genoten en ook heerlijk uitgerust! We hebben weer zin in aankomende week, de almanakonthullingsweek!

One big happy family

Ik hoop dat jullie weer genoten hebben van de plog.

Liefs, en tot over twee weken!

Celine

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge