Het ware gezicht van de almanakonthullingsweek

Het is ongelofelijk maar waar, de kerstvakantie is aangebroken en opeens hebben wij als bestuur ook vakantie… Dat we nu even vrij zijn is natuurlijk heerlijk omdat wij een goede portie slaap inmiddels zeker kunnen gebruiken, maar aan de andere kant is het ook ontzettend raar dat je nu niet elke dag meer ‘iets’ van Sams hebt. De afgelopen 2 maanden zijn echt voorbij gevlogen, je leeft alleen maar van hoogtepunt naar hoogtepunt en je leert elkaar zo goed kennen.. Ik ben dus maar al te blij dat we nog lang niet klaar zijn maar we gaan ook zeker even genieten van de rust.

En gelukkig is het nog aan mij, Emy, de eer om nog even terug te blikken op de laatste Sams-week van 2017, voordat ook wij van de plog het kerstreces inluiden. Deze laatste week was een hele bijzondere week, het was namelijk de almanakonthullingsweek. De almanakraad “Publiek Geheim” zou eindelijk haar ware gezicht aan ons tonen….

Ontmoet de almanakraad “Publiek Geheim”

De almanakraad – die je hierboven op de foto ziet – en wij als bestuur hebben best een bijzondere band, omdat het in de periode dat wij nét bestuur waren geworden hun deadline periode was wat betekende dat ze dag in dag uit (en in sommige gevallen ook nacht in nacht uit) samen met ons op de HBS vertoefden om het boek af te krijgen. Dit was voor ons ontzettend gezellig en ook fijn dat zij ons in die tijd een beetje wegwijs konden maken in ons verenigingspand – en we hebben ze ook best gemist toen de almanak opeens af en opgestuurd naar de drukker was en ze er dus niet meer elke dag waren. Gelukkig waren ze nu helemaal terug en hebben we samen een hele bijzondere week beleefd.

Hier zie je Bas van almanakraad Publiek Geheim in het restaurant waar later die avond de eerste onthulling plaats zou vinden. Hoi Bas!

Volgens de traditie onthult de almanakraad de eerste avond van de week haar thema en boek aan de twee almanakraden van de jaren daarvoor. Omdat Mathé vorig jaar en ik zelf twee jaar geleden ook in de almanakraad hadden gezeten mochten wij er deze maandagavond er dus al bij zijn! We gingen met zijn allen lekker uit eten in een leuk uitgezocht restaurant en daarna moesten we door middel van hints die je kon verkrijgen met het spel “wie ben ik” het thema proberen te raden. Hoewel ik er bij dit spel maar moeilijk achter kwam dat ik Barbie van Oh oh Cherso en Thierry Baudet was ging onze raad toch als een speer en hadden we al snel veel hints te pakken. Het exacte woord hebben we niet geraden, maar we kwamen tot ‘hoofd’, ‘visus’ of ‘reizen’  als thema…

Best dicht in de buurt maar het echte thema bleek… ‘Facialis’! Naar de VIIe hersenzenuw van het menselijk lichaam aangezien dit ook de VIIe lustrumalmanak is! Een heel erg gaaf moment was het toen we dat te zien kregen via onderstaande onthullingsfilmpje. Het filmpje is buitengewoon spectaculair dus als u het nog niet gezien heeft is het zeker het aanklikken waard…

Daarna was het natuurlijk bladeren geblazen, en wat een almanak hebben deze 8 mensen neergezet zeg! Lieve Publiek Geheim we zijn ontzettend trots op jullie en heel erg blij dat jullie geheim nu ook aan het publiek onthuld is en dat wij het boek eindelijk echt in handen hebben!

Maar goed, de week was dus eigenlijk maar pas begonnen en nog maar een paar mensen wisten van het geheim, gelukkig stond er dinsdag meteen weer een onthulling op de planning. Dit keer in een ander restaurant voor het huidige bestuur (wij dus) en voor het vorige bestuur, Querencia. Dit was wederom een héle leuke avond waarbij het enthousiasme bij de onthulling de spuigaten uit liep.

Hier ziet Celine voor het eerst de almanak. Aan haar gezicht kan je al opmaken hoe fantastisch ze het boek vindt.
En dit is hoe Luc zijn enthousiasme uit. Ondertussen worden er ook handtekeningen uitgedeeld, want ja van deze mensen wil je natuurlijk wel een persoonlijke signatuur.

Op woensdag zou de almanak dan eindelijk écht onthuld worden aan het hele publiek op het almanakonthullingsfeest. Maar dit zou niet gebeuren voordat Merlijn en ik bij het SUMMA kerstdiner in grand café Luden genoten van een 3 gangen menu. Ja – u leest het goed – dit was inderdaad de 3e keer op rij dat ik ’s avonds uit eten ging. Dat leek me van tevoren een beetje heftig maar het was een heel erg geslaagd diner, met een grote opkomst van zowel SUMMA-studenten, docenten als Sams-bestuursleden dus! Met heerlijk eten en wijn en een mooie toespraak van SUMMA coördinator Annet van Royen hebben we een hele leuke avond gehad.

Groepsfoto van de SUMMAtes o.d.z. mates for life
De SUMMAcie (waar ik dit jaar de bestuurspersoon van ben) had de hele avond fantastisch georganiseerd!

Maar goed, op het kerstdiner zou de almanakonthulling niet plaatsvinden, dat zou gebeuren op het onthullingsfeest. Van tevoren nog even naar de borrel waar de gezelligheid al goed op gang was. En daarna dus het feest, met als thema Gemaskerd bal o.d.z. (onder de zinspreuk) “vanavond tonen wij ons ware gezicht”

Volgens mij was het een heel erg leuk feest waarbij er vanachter de vele maskers eindelijk het ware thema gezien werd en je ook nog je eigen almanak kon personaliseren met polaroid foto’s die live gemaakt werden.

Het idee van zo’n gemaskerd bal is volgens mij dat je dus eigenlijk niemand zou moeten herkennen, helaas had iemand dat niet volledig doordacht… Volgende keer beter Mathé.

Het was een mooie en memorabele avond en het is nog steeds niet klaar want er zou nóg zo’n mooie memorabele avond volgen! Ik realiseer me echter dat ik alleen maar van avond naar avond aan het hoppen ben waardoor het lijkt alsof er overdag niks gebeurde! Dat is natuurlijk niet waar. Hoewel we soms wat minder slapen dan wenselijk en hoewel donderdag zeker een brakke dag was zijn we als bestuur overdag steeds gewoon aan het werk op de Samskamer dan wel HBS en blijven we druk bezig belangrijke dingen te regelen.

Hier zie je Luc hard aan het werk belangrijke dingen te regelen. Samen met Hilde bewaakt hij met alle macht de truien voor de wintersport die afgelopen week uitgedeeld werden op de Samskamer.
Merlijn is ook hard aan het werk op de Samskamer en voelt zich al helemaal winters met deze mooie trui!
En dan zijn er ook nog mensen die werken op de HBS. Mét warmtedeken die ik sinds mijn verjaardag standaard om heb. De warmtedeken is dus niet alleen voor bejaarden maar vooral ook dé uitvinding voor koukleumen zoals ik in ons in de winter toch wel ijzige pand.

Als je dan hard aan het werk bent is het heel fijn als er mensen zijn die eraan denken je te cateren zodat je dit zelf niet hoeft te doen. In de deadlineperiode was dit de almanakraad die ons koffie en thee kwam brengen maar die waren er zoals ik eerder beschreef dus niet meer. Gelukkig was er afgelopen week iemand anders die aan ons dacht, en dat was Willy! Hoewel ze met pensioen is en dus niet meer wekelijks in Willy’s winkeltje staat kwam ze deze week toch langs om ons heerlijke Deense koekjes te brengen. En daar waren wij maar wat blij mee!

Lieve Willy dankjewel voor de lekkere koekjes!
Mathé en ik waren extra blij toen we over de telefoon hoorden dat ze een paar dagen oud nóg lekkerder waren en er nog een aantal over bleken te zijn.

Dit is meteen een mooi moment om een bruggetje terug te maken naar onze almanakkers en gloednieuwe almanak waar deze plog in de eerste instantie toch echt om draaide – Willy heeft namelijk ook een pagina in de almanak waarin ze ‘hoe gaat het nu met Willy’ beschrijft! Heel erg leuk geschreven en leuk om te lezen dus nog een reden om deze bijzondere almanak aan te schaffen.

Eerder in mijn verhaal zei ik dus al dat er nog één bijzondere avond zou volgen, nou dat klopte inderdaad. De donderdag van de almanakonthullingsweek werd namelijk nog de almanakreceptie gehouden. Op de Hamburgerstraat mochten deze avond alle leden, ouders, familie van Limburg tot Friesland, huisgenoten en alle andere geïnteresseerden langskomen om te recipiëren en de almanakraad zo te feliciteren met hun prestatie.

Dit was een hele leuke avond waarbij we Mathé ook nog in een andere rol hebben zien stralen dan als bestuurslid, en wel als pedel. Geheel in outfit leidde hij de avond in goede banen en kondigde hij steeds aan wie er als volgende aan de beurt was om de almanakraad te feliciteren, iets wat hij met verve deed.

De almankraad en pedel Mathé.

Er waren veel mooie woorden en er werden veel mooie cadeau’s gegeven aan de almanakraad. Daarnaast was er ook een receptieboek waar men iets in kon schrijven. Traditiegetrouw is dit boek de gehele avond beschermd door het jongste lid van medisch herendispuut DAS. Dit beschermen gebeurt erg grondig zodat andere mensen het boek niet kunnen brassen. Helaas heb ik het niet meer op de foto maar het boek is ter bescherming de hele avond vastgeketend aan het lid in de stoel geweest, waarbij het meest opvallend was nog dat lid in kwestie de hele avond helemaal niet naar de wc moest!

Ook opvallend is dat Merlijn al meerdere keren echt een powerwoman blijkt te zijn – waarbij ze deze avond echt schitterde met haar spierkracht en zo bij het afsluiten van de HBS de beamer uit het plafond trok. Ze lijkt er nog trots op ook.

En toen waren de prachtige avonden echt voorbij en was het de laatste dag voor de vakantie nog tijd om alles af te sluiten. Wij als bestuur begonnen deze dag nog even op de kerstmarkt van de school van de vader van Mathé, waar we als bestuursontbijt heerlijk wafels konden eten en konden genieten van een docenten dance battle.

Heerlijk hoor ontbijten op een kerstmarkt! En dat ook nog eens voor het goede doel.

Daarna werden er nog boeken geteld, mailtjes gestuurd en boekjes geprint. Dat laatste deed Benthe voor de snowcie. Ze ontdekte dat de printers in het SLS zuigen en erg frustrerend kunnen zijn maar hield toch dapper vol.

Hoewel het printen niet van harte ging worden de boekjes wel prachtig!!

En toen was het dus echt voorbij en ging iedereen zijn eigen weg. Het wordt gek om elkaar niet meer elke dag te zien maar gelukkig gaan we over een weekje alweer op wintersport in St. Sorlin d’Arves! Dat belooft fantastisch te worden. Voor nu wil ik iedereen hele fijne feestdagen wensen en afsluiten met de inspiratiebron van de almanakraad “Publiek Geheim” om hun meesterwerk tot zoiets meesterlijks te brengen, dat het ook maar vast als inspiratie mag dienen voor 2018!

Tot in 2018!!!!

Het was een geweldig jaar!

Liefs, Emy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge